Wiosna w wiejskim ogrodzie
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Lliowce, jak są za gęsto, to możesz trochę porozsadzać; fiołki poprzesadzać po przekwitnieniu, aczkolwiek rozpełzną się i bez pomocy po całym ogrodzie
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, ale znaleziska masz na swoich włościach..najpierw pole żonkili, teraz liliowce...
Zakupy u Starkla wyglądają na okazałe! Ja czekam na moje różyczki od niego, w ramach jesiennej reklamacji domówiłam dwie i przesyłka gratis, to lubię
Zakupy u Starkla wyglądają na okazałe! Ja czekam na moje różyczki od niego, w ramach jesiennej reklamacji domówiłam dwie i przesyłka gratis, to lubię
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny, dzięki! To będę czekać na dywan liliowy A z tym ujarzmieniem, to ja nie chce nić ujarzmiać, u mnie trawnik to zbiorowisko różnych chwastów, z czego bardzo się ciesze a jak jeszcze, na dodatek będzie kwitnący to już w ogóle radocha , tylko myślałam, że te fiołki można jakoś do wielkiej donicy, skrzynki, starej polewaczki it.d. teraz przesadzić ale Pati pisze, że po przekwitnieniu, to tak zrobię mam stary, popękany kosz wiklinowy, w zeszłym roku rosły w nim aksamitki, to tam ich przemebluje
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Misiu nie uporałam się ze złotem (czarnotem) bo czekałam na listonosza a on przyniósł paczkę dla syna, a moje rośliny siedzą na poczcie
Jutro i tak mam co robić w końcu święto pracy
Alu a w ubiegłym roku nie kwitły? Historycznie wydawało mi się, że żonkile i narcyzy to różne kwiatki, ale już tak mi zamieszali w głowie, że nie wiem
Pat z tego co widzę na zdjęciu to jakby były porozsadzane
Kasiu liliowce są Ałły moje są przeze mnie sadzone
Tak Starkl jest dobrą firmą i nawet nie wiem czy nie wypróbuję znowu ich porządności, bo mi powojnik nie wychodzi , ale kiedyś jak mi nie wyszły rośliny to dostałam a właściwie mój reklamujący M całą furę roślin, bo to był koniec sezonu i dali mu wszystkie resztki (wtedy firma mieściła się w Krakowie)
Jutro i tak mam co robić w końcu święto pracy
Alu a w ubiegłym roku nie kwitły? Historycznie wydawało mi się, że żonkile i narcyzy to różne kwiatki, ale już tak mi zamieszali w głowie, że nie wiem
Pat z tego co widzę na zdjęciu to jakby były porozsadzane
Kasiu liliowce są Ałły moje są przeze mnie sadzone
Tak Starkl jest dobrą firmą i nawet nie wiem czy nie wypróbuję znowu ich porządności, bo mi powojnik nie wychodzi , ale kiedyś jak mi nie wyszły rośliny to dostałam a właściwie mój reklamujący M całą furę roślin, bo to był koniec sezonu i dali mu wszystkie resztki (wtedy firma mieściła się w Krakowie)
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zakupy -
Z ręką na sercu, co najmniej połowy nazw w życiu nie słyszałam. Kupa złota jak znalazł!
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś jestem tak zmęczona że nie moge spać odpoczywam przy kompie a zresztą jak nie zajrzę to mnie ciekawośc zżera... to juzż jest zły objaw...dzis zobaczyłam że mam szafirki zupełnie zapomniałam ze posadziłam he,he...będą do przybrania stołu...
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Nie wiem, czy kwitły bo to było miejsce "trudno dostępne" deski, kamienie, gruz, stary płot it,d. we wrześniu, wreszcie, tam wysprzątałam a to co rosłą ... wykosiliśmy najpierw kosą a potem kosiarką A teraz, na wiosnę, proszę bardzo! lilie, żonkile, fiołki i nawet jeden nieszczęsny szafirekMaska pisze:Alu a w ubiegłym roku nie kwitły? Historycznie wydawało mi się, że żonkile i narcyzy to różne kwiatki, ale już tak mi zamieszali w głowie, że nie wiem
No właśnie w języku rosyjskim żonkile to narcyzy, dla tego mnie to zastanowiło
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu nie będę Cię nigdzie zatrzymywać, wyobraź sobie spacer poranny trwający w wykończonym ogrodzie do południa, czy to nie będzie romantyczne tyle roślin to i miejsce musisz dla nich znaleźć
Ja też ledwo zipię ale już zbliżam się do końca pierwszych porządków i zaraz zacznę następne pielenie roślin zbędnych
Ja też ledwo zipię ale już zbliżam się do końca pierwszych porządków i zaraz zacznę następne pielenie roślin zbędnych
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Romaszko a mi się to kojarzy z chwastnicą takim chwastem (1 fota)..ale ja się nie znam więc mojego zdania nie bierz pod uwagę..jedynie z fotek coś podobnego mi wyrastało na posianym trawniku(mieszanka trawy była do dooppy)
edit: chwastnica się bardziej rozkłada na boki a twoje nie więc pewnie to jakieś kwiatki
edit: chwastnica się bardziej rozkłada na boki a twoje nie więc pewnie to jakieś kwiatki
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
Marysiu uporałaś się już z tą kupą złota? Szkoda,że ja do pionu się nie podnoszę -pomogłabym Ci rozwozić Taczki mam już opanowane
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Jak by nie było-dostałam swoją paczkę i teraz się martwię, że została mi jeszcze połowa do posadzenia
U mądrych ludzi wyczytałam, że narcyzy to wszystko, co ma jeden kwiat na łodydze, a te wielokwiatowe to właśnie żonkile. Żółte też narcyzy, bo jednokwiatkowe
U mądrych ludzi wyczytałam, że narcyzy to wszystko, co ma jeden kwiat na łodydze, a te wielokwiatowe to właśnie żonkile. Żółte też narcyzy, bo jednokwiatkowe
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To tak jak i ja, i tak źle i tak niedobrze , ale wpływu na to nie mamy najmniejszegoMaska pisze:Ewo, Iwonko z jednej strony nie zależy mi na tym żeby czas szybko biegł (starzenie ) ale z drugiej strony liczę na to że za rok dwa będzie ładnie!
Marysiu, Amorfa od Ciebie odbija , a już myślałam że nic z niej nie będzie, późno startuje, tak samo jak Paulownia, obie mnie mile zaskoczyły.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Witaj Maseczko pracą jestem przytłoczona na pisanie brak czasu i siły. Sama sobie narzuciłam to wszystko ale na miłość nie ma się wpływu,więc szaleje może przesadzam ale jestem cała w skowronkach. Dzisiaj od rana do wieczora będę na działce, mam nadzieje że nadrobię wszystko.