W.o...Starych komputerach, ZX Spectrum, Atari, Commodore itp
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A kto pamięta pierwowzór Tomb Ridera czyli detektyw i podróżnik w kapeluszu - Rick Dangerous i extra platformówka Giana Sisters. Oj zagrywało się w te gierki do późnej nocy. Miło też wspominam River Raid. Jednak najbardziej wspominam gierkę tekstową. nie pamiętam dokładnie tytułu. była to gra na Commodore a dotyczyła managera drużyny futbolu amerykańskiego, tworzenie składu, transfery, mecze, itp. Pamiętam do dziś jak zamiast na lekcjach w technikum 3/4 klasy poszło na wagary do mnie i grało w te grę. To były czasy a jak się później tłumaczyliśmy wychowawcy.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Mój pierwszy komputer kupiłam w 1993 PC XT bez twardego dysku tylko z wejściem na dyskietki 5 1/4 z ekranem w burtsztynowym kolorze. Cała rodzinka siedziała przy tym wynalazku. Później dokupiliśny twardy dysk 20 MB ;:26 i zrobił się całkiem przyzwoitym komputerem. I pierwsza poważniejsza gra to Prince of Persja
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Rodusik
- Od: 21 sty 2009, o 10:09
Pamiętam , pamiętam.
Mieliśmy Atari i Commodore.
Jeden kupiliśmy na przyjęcie dla córki a drugi nie pamiętam.
Potem były inne .Zawsze osoba która decydowała jaki kupić jest moja córka. Dzisiaj jak ja coś zrobię z komputerem to ona zawsze prostuje.
Pierwszy komputer który zobaczyłam na własne oczy to była Odra. Zajmowała pół sali w mojej szkole. Jakie wtedy były zabezpieczenia żeby lekcja się odbyła , pamiętam coś o temperaturze , przeciągach itp.
To chyba był przedmiot o obsłudze maszyn biurowych.(Ekonomik)
Mieliśmy Atari i Commodore.
Jeden kupiliśmy na przyjęcie dla córki a drugi nie pamiętam.
Potem były inne .Zawsze osoba która decydowała jaki kupić jest moja córka. Dzisiaj jak ja coś zrobię z komputerem to ona zawsze prostuje.
Pierwszy komputer który zobaczyłam na własne oczy to była Odra. Zajmowała pół sali w mojej szkole. Jakie wtedy były zabezpieczenia żeby lekcja się odbyła , pamiętam coś o temperaturze , przeciągach itp.
To chyba był przedmiot o obsłudze maszyn biurowych.(Ekonomik)
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W.o...Starych komputerach, ZX Spectrum, Atari, Commodore itp
Co ja znalazłam
- http://www.firstpersontetris.com/
Kręci się w głowie w sensie dosłownym Spróbujcie
- http://www.firstpersontetris.com/
Kręci się w głowie w sensie dosłownym Spróbujcie
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Ja pamiętam mój pierwszy komputer - Schneidera z zielonym ekranem, miał stacje na małe dyskietki, na duże i nawet gry na kasetach
A tu na zdjęciu saagi widze też mój stary magnetofon
A tu na zdjęciu saagi widze też mój stary magnetofon
- nemo56
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 sie 2005, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U nas w domu jak wgrywała się gra na atarka, to musiała być cisza.
Żadnych ruchów. Byliśmy przekonani, że jak poruszymy powietrze przy magnetofoniku, to się nie wgra...
Żadnych ruchów. Byliśmy przekonani, że jak poruszymy powietrze przy magnetofoniku, to się nie wgra...
Jakub . . . . .
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miałam Atari z magnetofonem i wielkie rozczarowanie było, jak po 20 minutach wgrywania Arkanoida, czy BDasha wyskakiwał ERROR. Normalnie łzy w oczach
Teraz komp jest tak normalny i obecny w życiu jak garnek w kuchni, czy konewka w ogródku, a pamiętam, jak w trójce słuchałam Klubu ludzi ciekawych wszystkiego na temat: czy internet się w Polsce przyjmie
Teraz komp jest tak normalny i obecny w życiu jak garnek w kuchni, czy konewka w ogródku, a pamiętam, jak w trójce słuchałam Klubu ludzi ciekawych wszystkiego na temat: czy internet się w Polsce przyjmie
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna