Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
W sobotę część nadwyżek z wcześniejszego wysiewu poszła do sąsiadów ,część do gruntu.Nad nimi nie ma otuliny.
Drugi po lewej od dołu, szczupły, wysoki, to miał być Bloody Buchter :roll:liście regularne. Natomiast inny krzaczek z tej odmiany ma liście ziemniaczane.Nasionka z akcji.Młodziaki czekają na wysadzenie w gruncie,czyli pod chmurką.
Drugi po lewej od dołu, szczupły, wysoki, to miał być Bloody Buchter :roll:liście regularne. Natomiast inny krzaczek z tej odmiany ma liście ziemniaczane.Nasionka z akcji.Młodziaki czekają na wysadzenie w gruncie,czyli pod chmurką.
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2011, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie podobnie z Azoychką, mam dwie - jedna z liśćmi regularnymi (takie powinny być), druga z ziemniaczanymi. Pewnie coś pomyliłam
Ja raczej nie pomyliłam, bo u Zuzi wyrosło podobnie.Nasionka z tego samego źródła. Może Bloody ma dwa rodzaje liści?
Odmiana, nie powinna już wariować, bo ma co najmniej, kilkanaście lat.
Liście powinny byż ziemniaczane.
Albo pomyłka, albo przypadkowe zapylenie odmianą z liściem tradycyjnym.
Liście powinny byż ziemniaczane.
Albo pomyłka, albo przypadkowe zapylenie odmianą z liściem tradycyjnym.
-
- 100p
- Od: 11 lut 2010, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie podobnie z Bloody Butcher z wymiany, na kilka krzaczków jeden jest z liśćmi regularnymi. Musiały się darczyńcy nasionka wymieszać, będzie niespodzianka Reszta krzaczków raczej prawidłowa, kwitną już, więc widać że wczesne będą.
Pozdrawiam Joanna
Hej forumowicz i wszystkim pozostałym, dałam ziemię uniwersalną, to mój pierwszy więc sama nie wiem co robię źle
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
To u mnie taka niespodzianka w nasionach sklepowych Vilma, jeden pomidor zupełnie inny , zostawiłam go, lubię niespodzianki, ale te przyjemne, oczywiście
Konkretnie proszę.Nalot pisze:dałam ziemię uniwersalną,
Ta ziemia może być jak wino marki wino
bardzo prawdopodobne:) kupiłam ją w markecie i już nie mam opakowania ale raczej to była ziemia typu tesco lub biedronka
- danger325
- 200p
- Od: 22 wrz 2012, o 16:30
Ja myślę czy za jakieś 2 dni nie wsadzić kilku pomidorów do gruntu, przymrozków nie zapowiadają, najniższa temperatura w nocy to 8*C
Witam, u mnie jest dokładnie tak samo.GRANIA pisze:Drugi po lewej od dołu, szczupły, wysoki, to miał być Bloody Buchter :roll:liście regularne. Natomiast inny krzaczek z tej odmiany ma liście ziemniaczane.Nasionka z akcji.
Udanych plonów życzy Marcel.
Witam,
też się zastanawiam nad wysadzeniem pomidorów do gruntu
Pozdrawiam.
romekp
też się zastanawiam nad wysadzeniem pomidorów do gruntu
Pozdrawiam.
romekp
Ja mam w foliaku od jakiegoś tygodnia chyba i w gruncie też od tygodnia cztery krzaczki siedzą,ale przykryte taką szklarenką plastikową z otworami. Próba .
Cały czas się zastanawiam nad wysadzeniem do gruntu kilku jeszcze i przykryciem włókniną.
Cały czas się zastanawiam nad wysadzeniem do gruntu kilku jeszcze i przykryciem włókniną.
Pomorze...klimat łagodniejszy .