Mój ogród
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Dianek czyli warunki identyczne jak u mnie. Lity piach, sucho, nawet trawa latem w bardzo nasłonecznionych miejscach wysycha mimo podlewania. ale to dla nas tylko większe wyzwanie . Postaram się wstawić jeszcze potem te zdjęcia.
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U Ciebie cieplejszy klimat i ostatnie temperatury przyspieszyły rozkwit tulipanów i nie tylko. U mnie jeszcze nie kwitną. Myślę, że w tym tygodniu będą cieszyć oczy . Nie dawno wysiałam do doniczki i już coś się pokazało- groszek. Cieszę się z niego
- nemezja
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko,tulipanki masz ślicze i korony w dali piękne,kolorowe rabaty to lubię
Magnolie piękne obie,ale ta rózowa cuuudnieejszaa,taki piękny kolore, i jaka duż już, ile ma lat Moja jeszzce to maleństwo
Miłej majóweczki
Magnolie piękne obie,ale ta rózowa cuuudnieejszaa,taki piękny kolore, i jaka duż już, ile ma lat Moja jeszzce to maleństwo
Miłej majóweczki
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Mam dwie magnolie, ale od początku są podgryzane i stratowane przez psa
Zaczynam już wątpić, że doczekam się takich dużych, kwitnących krzewów, jak Twoje.
Dobrze chociaż, że mam tulipany, bo zazdrość "zeżarłaby" mnie z zazdrości
Zaczynam już wątpić, że doczekam się takich dużych, kwitnących krzewów, jak Twoje.
Dobrze chociaż, że mam tulipany, bo zazdrość "zeżarłaby" mnie z zazdrości
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Piękne masz te magnolie. Ja niestety nie mogę szaleć z drzewami z braku wystarczającego areału .
W Krynicy Górskiej, obok Starego Domu Zdrojowego, przy deptaku rośnie baardzo stare drzewko magnolii. Nie wiedziałam, że to magnolia, ale kiedyś byłam tam na początku maja i magnolia była obsypana białymi kwiatami. Było ich takie mnóstwo, że z daleka to była jedna plama bieli. A na tle błękitnego nieba to było cudo .
W Krynicy Górskiej, obok Starego Domu Zdrojowego, przy deptaku rośnie baardzo stare drzewko magnolii. Nie wiedziałam, że to magnolia, ale kiedyś byłam tam na początku maja i magnolia była obsypana białymi kwiatami. Było ich takie mnóstwo, że z daleka to była jedna plama bieli. A na tle błękitnego nieba to było cudo .
- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
kurcze, chyba mi się jednak tak średnio ta magnolia podoba...
już sama nie wiem...
chyba się do zimy nie zdecyduję :P
już sama nie wiem...
chyba się do zimy nie zdecyduję :P
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Karolinko podziwiam u Ciebie magnolie bo swoich nie mam ,pięknie kwitną.Jak wypatrzę u siebie odpowiednie miejsce dla niej to na pewno u mnie zagości
- nemezja
Witajcie w majowy weekend. jutro wybywam dlatego też dziś kilka zdjęć. A Was proszę trzymajcie kciuki żeby była jako taka pogoda w górach, a przede wszystkim żeby nie padało.
Dziś nakupiłam kwiatków na balkon. Stanęło na ciemno-purpurowe surfinie zestawione z jasno-zielonym tzw "ziemniakiem". Nie znam fachowej nazwy.
No i kilka nadprogramowych:). Jakby drobne surfinie tylko nie zwisająca, a rosnące raczej w kępki. Pani mówiła nazwę, ale nie zapamiętałam.
Anabuko dziękuję. Magnolia ma około 8 lat, jak nie więcej. Rozrosła się na boki i w górę, ale swój kształt zachowuje nie przycinana:).
Heliofitko o zazdrości to ja Ci już u Ciebie napisałam. Dziękuję bardzo:). Doczekasz się, doczekasz. Może ją jakoś zabezpiecz?
Jode22 ale trafiłaś. Tam się wybieram ze znajomymi:). A gdzie wyląduję się okaże. Magnolii jednak przeoczyć się nie da:).
Locutus dziękuję pięknie.
Dianek a widzisz? Ja nie narzekam, ale są ładniejsze. Ale nie wybrzydzajmy, bo niektórzy by chcieli a z braku miejsca nie mają.
Renatko jest w czym wybierać. Teraz gdzie nie spojrzeć widać magnolie. Upatrz sobie, która podoba Ci się najbardziej. Mnie oczywiście taka, której nie mam:). Biała w dużymi kwiatami od spodu różowymi:).
A to dzisiejsza sesja.
Dziś nakupiłam kwiatków na balkon. Stanęło na ciemno-purpurowe surfinie zestawione z jasno-zielonym tzw "ziemniakiem". Nie znam fachowej nazwy.
No i kilka nadprogramowych:). Jakby drobne surfinie tylko nie zwisająca, a rosnące raczej w kępki. Pani mówiła nazwę, ale nie zapamiętałam.
Anabuko dziękuję. Magnolia ma około 8 lat, jak nie więcej. Rozrosła się na boki i w górę, ale swój kształt zachowuje nie przycinana:).
Heliofitko o zazdrości to ja Ci już u Ciebie napisałam. Dziękuję bardzo:). Doczekasz się, doczekasz. Może ją jakoś zabezpiecz?
Jode22 ale trafiłaś. Tam się wybieram ze znajomymi:). A gdzie wyląduję się okaże. Magnolii jednak przeoczyć się nie da:).
Locutus dziękuję pięknie.
Dianek a widzisz? Ja nie narzekam, ale są ładniejsze. Ale nie wybrzydzajmy, bo niektórzy by chcieli a z braku miejsca nie mają.
Renatko jest w czym wybierać. Teraz gdzie nie spojrzeć widać magnolie. Upatrz sobie, która podoba Ci się najbardziej. Mnie oczywiście taka, której nie mam:). Biała w dużymi kwiatami od spodu różowymi:).
A to dzisiejsza sesja.
- nemezja
- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
ona jest ładna, tylko chyba zbyt chaotyczna jak dla mnie, nie coś takiego tutaj widzę
w botanicznym w krakowie mają wielką piękną magnolię o kwiatach z szerokimi, sztywnymi płatkami
żebym tylko ja odmianę pamiętała... :/
w botanicznym w krakowie mają wielką piękną magnolię o kwiatach z szerokimi, sztywnymi płatkami
żebym tylko ja odmianę pamiętała... :/
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Łąka usłana mniszkiem to teraz bardzo rzadki widok.
Czy robisz z niego jakiś syrop ?
Balkonik widzę zaopatrzyłaś w petunie i surfinie.
Będzie pięknie i kolorowo.
Mam taką magnolie za płotem u sąsiadki.
Korzystam z jej widoku, ale u siebie nie mam na nią miejsca.
Czy robisz z niego jakiś syrop ?
Balkonik widzę zaopatrzyłaś w petunie i surfinie.
Będzie pięknie i kolorowo.
Mam taką magnolie za płotem u sąsiadki.
Korzystam z jej widoku, ale u siebie nie mam na nią miejsca.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki