Cześć
Julek! Z paszczakami to trochę problem, ale sąsiadów masz zaprzyjaźnionych, może przygarną na kilka dni a Wy gdzieś wyprujecie do cieplejszych krajów?

Sadziłam dzisiaj ostatnie byliny, nie było wyjścia, jutro bladym świtem wyjazd. Pogoda była fajna, słonko świeciło i do południa było dosyć ciepło..potem się ochłodziło, ale uwinęłam się wcześniej, więc luzik.
Dianek, witaj!Miło mi, że coś Cię u mnie zainspirowało, pozdrawiam!
Martynko, moje rabatki są w trakcie tworzenia, latem mam nadzieję będzie widać efekty
Madziu, jesteś bardzo miła, ale do mistrzostwa nawet nie aspiruję

Zwykłe donice, proste gadżety i zapał neofity, ot wszystko ;-) Z zakupów jestem połowicznie zadowolona, ale każdy uczy się na własnych błędach, więc nie mam do nikogo pretensji. Ta róża z pączkiem to tak jak pisałam, z donicy, pędzona w ciepełku. Wiosnę mamy w pełni!
Martuś, dzięki, czuję się trochę lepiej. Właśnie skończyłam się pakować, zaraz spadam lulu
Danusiu, taki urok różyczek z tunelu, cieszą jako pierwsze! Papa to cudna róża, będziesz miała piękny widok
Oluniu, a Ty kiedy wybywasz na urlopik? Na wisteria-party zapraszam wstępnie w weekend 13-14 maja, jeszcze się dogadamy co do szczegółów jak wrócę, ok?
Sosnino, witaj! Jak Ci na imię? Dziękuję za odwiedziny i komplementy, serdecznie zapraszam!
Krysiu, jeszcze posadzisz, spokojnie

Mogę Ci podesłać nasionka sasanek to sobie wysiejesz od razu, a tulipnaki posadzisz jesienią i gotowe ;-)) Wymyślanie ogrodowych aranżacji to dla mnie czysty relaks i sposób na oderwanie myśli...bardzo się cieszę, że efekty się podobają, to dla mnie cenny komplement i zachęta
Na dobranoc moi mili goście, porcja wiosenki. Następne pewnie będzie dopiero za kilka dni
Migdałek - chyba najbardziej lubię ten etap jego kwitnienia...obsypany cudnymi maleńkimi różyczkami
Wisteria nabiera liliowych rumieńców
Tulipanki Corsage z wianuszkiem szafirków w nóżkach - ta strażacka czerwień jest bezbłędna...
żaróweczki rozświetlają frontową rabatę
a te są limonkowe..
I malinowe..
Maidwell Hall zakwita
Wciąż kwitną sasanki
Lilaki Meyera zakwitną, choć oszczędnie...
Uwielbiam te szachownice!
Spójrzcie na te szykowne spódniczki z falbanką u dołu! Żonkile dodają im blasku, ale to one przykuwają wzrok
Na tej rabacie jeszcze łysawo (zwłaszcza, że cyprys był dzisiaj u fryzjera

), ale lada dzień zakwitną tawuły, a potem robinia

)
Rhododendron "P.J.M. Regal" - kupiony na Gardenii w zeszłym roku. Super, ze tak wcześnie zakwita! Teraz nie ma konkurencji...
A tu po prawej powstaje różanka...niepozornie, wiem...ale od czego mamy wyobraźnię?
I takie tam..