Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
Ilonko cieszę się, że już ze zdrowiem
u Ciebie dużo lepiej.
Zdjęcie na dobranoc super.
Już widzę miny sąsiadów po wycięciu tuji.
u Ciebie dużo lepiej.
Zdjęcie na dobranoc super.
Już widzę miny sąsiadów po wycięciu tuji.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No kochana, jesteś świetnym kierownikiem
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaczynam poważnie zastanawiać się nad deską Na razie nie jestem w stanie wyobrazić sobie, że pracuję w ogrodzie Najwyżej koncepcyjnie
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Pati mój się serdecznie uśmiał po osobistym przeczytaniu Twojego wpisu, co mu się baaardzo rzadko zdarza
Stwierdził, że to trochę daleko a dodatkowo jest coś czego nie wykonuje w ogrodzie: pielenie i wyrywaniu perzu. Twierdzi, że na to ustrojstwo nie ma nerwów
Ale za propozycję dziękuję bo takowej jeszcze nie miałam
Mariolcia szkoda, że nie miałam dyktafonu bo te dywagacje nad zaistniałą sytuacją
Basiu zgadza się, wiklinę.
Nie jest to może szczelny materiał, ale zawsze
Iwonka no jakoś ja jedna muszę sobie radzić z tymi moimi upartymi facetami
Ewcia prawda, że fajny pomysł Ja po tym praktycznie pierwszym dniu najbardziej mogę narzekać na ból dłonie i poduszek stóp
A teraz i tak spadam do ogródeczka
Stwierdził, że to trochę daleko a dodatkowo jest coś czego nie wykonuje w ogrodzie: pielenie i wyrywaniu perzu. Twierdzi, że na to ustrojstwo nie ma nerwów
Ale za propozycję dziękuję bo takowej jeszcze nie miałam
Mariolcia szkoda, że nie miałam dyktafonu bo te dywagacje nad zaistniałą sytuacją
Basiu zgadza się, wiklinę.
Nie jest to może szczelny materiał, ale zawsze
Iwonka no jakoś ja jedna muszę sobie radzić z tymi moimi upartymi facetami
Ewcia prawda, że fajny pomysł Ja po tym praktycznie pierwszym dniu najbardziej mogę narzekać na ból dłonie i poduszek stóp
A teraz i tak spadam do ogródeczka
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko
A nie szkoda było wywalać tak dużych okazów? wiem zrobiło sie teraz dużo miejsca i można poszaleć i coś nowego zrobić. Jesztem bardzo ciekawa efektu końcowego. Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę.
A nie szkoda było wywalać tak dużych okazów? wiem zrobiło sie teraz dużo miejsca i można poszaleć i coś nowego zrobić. Jesztem bardzo ciekawa efektu końcowego. Pozdrawiam cieplutko i miłego dnia życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko prześliczne kremowe tulipanki Moje kępa bardzo w tym roku przerzedzona
Ależ u Ciebie się dzieje wymiana starych nieciekawych okazów na młodziutkie i śliczniutkie.... wielka praca, ale efekt będzie wspaniały Mata wiklinowa wygląda rewelacyjnie, będzie pięknym tłem dla roślin. Ja też podobną kupiłam, będzie na ścianę tarasu
Ależ u Ciebie się dzieje wymiana starych nieciekawych okazów na młodziutkie i śliczniutkie.... wielka praca, ale efekt będzie wspaniały Mata wiklinowa wygląda rewelacyjnie, będzie pięknym tłem dla roślin. Ja też podobną kupiłam, będzie na ścianę tarasu
- dianek
- Od: 24 lip 2008, o 11:43
o, widzę, że też zainwestowaliście w maty bambusowe rewelacyjna sprawa
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- imwsz
Sylwio okazy nie okazy. Łyse, niezgrabne, wiatrzysko w nich hulało ale głównym argumentem wymiany brabantów na kolumnowe szmaragdy to fakt, że te pierwsze od kilku lat doprowadzały mnie do szału.
One jedynie były ładne jakiś metr od góry (mam naocznych światków )
Aguś tylko ciekawe kiedy zanikną
Już koleżanka mnie pytała gdzie mam te wszystkie swoje tulipany a ja, że były posadzone ale jakoś sobie gdzieś polazły niegrzeczne
Mata pomimo swej "nieidealności" jest dodatkową ozdobą. Zamawiałam je pod eMowske chciejstwo, bo takiej wysokości to nie ma a nie chcieliśmy sami obcinać nadwyżki
Kupiłaś na taras będzie dodatkowa ozdoba
Diano witaj w mych skromnych progach
Mata to było jedyne, jak dla mnie, rozwiązanie zanim te moje szmaragdy urosną
One jedynie były ładne jakiś metr od góry (mam naocznych światków )
Aguś tylko ciekawe kiedy zanikną
Już koleżanka mnie pytała gdzie mam te wszystkie swoje tulipany a ja, że były posadzone ale jakoś sobie gdzieś polazły niegrzeczne
Mata pomimo swej "nieidealności" jest dodatkową ozdobą. Zamawiałam je pod eMowske chciejstwo, bo takiej wysokości to nie ma a nie chcieliśmy sami obcinać nadwyżki
Kupiłaś na taras będzie dodatkowa ozdoba
Diano witaj w mych skromnych progach
Mata to było jedyne, jak dla mnie, rozwiązanie zanim te moje szmaragdy urosną
Pozdrawiam - Ilona
- dianek
u nas matę będą obrastały różne odmiany bluszcza i kilka innych pnączy, które mają przylgi
szkoda mi było miejsca na rząd szmaragdów w okół ogrodzenia całego - no ale u nas ogródek malutki
szkoda mi było miejsca na rząd szmaragdów w okół ogrodzenia całego - no ale u nas ogródek malutki
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Ilonuś
Ja tu się dopraszam o zdjęcia przemian, a Ty już pokazałaś
Bez maty było łyso, ale dobrze że to trochę trwało i sąsiedzi się zestresowali ,że tak pozostanie
Świetna ta mata, już jest ładnie a z roślinami będzie cudnie i zacisznie .
Piękne kwitnące
Miłego święta pracy w ogrodzie
Ja tu się dopraszam o zdjęcia przemian, a Ty już pokazałaś
Bez maty było łyso, ale dobrze że to trochę trwało i sąsiedzi się zestresowali ,że tak pozostanie
Świetna ta mata, już jest ładnie a z roślinami będzie cudnie i zacisznie .
Piękne kwitnące
Miłego święta pracy w ogrodzie
- imwsz
Diano bluszcze lubię, ale chciałam mieć coś co wyrośnie powyżej 2 metrów.
Miałam do wyboru 4 metrowy płot albo płot 1,70 i szmaragdu.
Wybrałam to drugie
Kasiu
Moje dłonie powoli odmawiają posłuszeństwa od tego sadzenia, palców po woli nie czuję a tu jeszcze tyle do posadzenia
Ale się cieszę, że z 4 dużych skrzynek z doniczkami zostały 3 a przecież jeszcze mieczyki
Oj mieli sztresa a teraz doszedł następny bo przez maty mają ograniczoną widoczność co sadzę. Mam nadzieję, że nie w celu ...... wiesz
Szmaragdy ładne, gęste, 1,60 m. Już są posadzone, ale zdjęcie wkleję wieczorkiem, ale chyba nie dam rady uzupełnić dodatkami
Miałam do wyboru 4 metrowy płot albo płot 1,70 i szmaragdu.
Wybrałam to drugie
Kasiu
Moje dłonie powoli odmawiają posłuszeństwa od tego sadzenia, palców po woli nie czuję a tu jeszcze tyle do posadzenia
Ale się cieszę, że z 4 dużych skrzynek z doniczkami zostały 3 a przecież jeszcze mieczyki
Oj mieli sztresa a teraz doszedł następny bo przez maty mają ograniczoną widoczność co sadzę. Mam nadzieję, że nie w celu ...... wiesz
Szmaragdy ładne, gęste, 1,60 m. Już są posadzone, ale zdjęcie wkleję wieczorkiem, ale chyba nie dam rady uzupełnić dodatkami
Pozdrawiam - Ilona
- dianek
my te bambusy mamy 2metrowe - nam wystarcza
ja uwielbiam pnącza, więc zamierzam zrobić sobie zieloną ściankę z różnych miksów kolekcjonerskich
a tam gdzie nie ma bambusa - to lecą szmaragdy (czyli na najdłuższej "ścianie" ogrodu)
ja uwielbiam pnącza, więc zamierzam zrobić sobie zieloną ściankę z różnych miksów kolekcjonerskich
a tam gdzie nie ma bambusa - to lecą szmaragdy (czyli na najdłuższej "ścianie" ogrodu)
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
Mój ogródek
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Po pierwszym zdjęciu z ogołoconymi z gałęzi brabantami myślałam, ze je tak zostawicie A tu widzę wymiana na szmaragdy
Cieszę się, że już doszłaś do siebie. Pozdrawiam
Cieszę się, że już doszłaś do siebie. Pozdrawiam