Granat - uprawa, pielęgnacja, sianie
Re: Granat z nasion
Moim granatom w tunelu nie było za dobrze,od ciepła zmieniły kolor liści na czerwony.Zostały zabrane i przesadzone.
Śliczne są
Moja maleńka sadzonka (już chyba 3 lub 4) zmarnowała się nie mam pojęcia co robię nie tak
Moja maleńka sadzonka (już chyba 3 lub 4) zmarnowała się nie mam pojęcia co robię nie tak
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 lip 2012, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jednego ze swoich granatów przeniosłem pod folię i to był chyba błąd. Cały zżółkł i nie wgl. nie urósł :P Natomiast pozostałe w wraz z cytrynami jak jest słonecznie wystawiam na parapet. Jednym mankamentem jest to, że łodygi bardzo maja chude :P
-
- 20p - Rozkręcam się...
Zaryzykowałem Tego co zżółkł pod folią i był ogólnie inny od reszty wsadziłem do gruntu. Zobaczymy co z niego wyjdzie :P
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Coś, dla wytrwałych, ta z lewej (ok. 5-6-cio letnia), wyhodowana osobiście z nasionka, rośnie lepiej niż kupiona gotowa sadzonka (ta z prawej)
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
-
- 20p - Rozkręcam się...
Ile mają? Pytam z ciekawości, kiedy moje takie będą... :P
Ja się chyba takich nie doczekam z tych moich mizerot.
- norbert76
- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przecież napisałem - ok. 5-6 lat , z tym że ja co roku delikatnie przycinam (formowanie w kierunku bonsai), gdyby nie to byłoby pewnie nieco większekaziooo0804 pisze:Ile mają? Pytam z ciekawości, kiedy moje takie będą... :P
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
-
- 20p - Rozkręcam się...
Racja, przegapiłem opis. Moje jak na razie na południowym parapecie na dworze (tylko w dzień, na noc chowam). Ciekawe kiedy lekko zgrubieją bo są strasznie chude :/
- stalewiak
- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aktualizacja mojego granata z pestki Dla porównania wysokości macie sekator
Rośnie w szklarni jak szalony . Ciekawe co to za odmiana i czy kiedyś zakwitnie .
Rośnie w szklarni jak szalony . Ciekawe co to za odmiana i czy kiedyś zakwitnie .
Maniak roślin egzotycznych
- Paulina_K
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 cze 2013, o 17:09
Witam serdecznie bardzo podobają mi się wasze granaciki.Ja swoje posadziłam z pesteczek,niestety z ok20 wzeszły tylko dwa Są takie malutkie i liche.Mają ledwo po 8 listeczków i wydaje mi się że stoją w miejscu i nie chcą rosnąć.Już nie wiem co z nimi robić.Ale pocieszam się że może uda mi się wyhodować kiedyś tak piękne okazy jak wasze.Pozdrawiam gorąco i dużo
Paulina