Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

Aniu cudownie jest u Ciebie. Taka kolorowa wiosna, ja jestem do tyłu ze dwa tygodnie. U mnie hosty nawet ociupinkę nie wychyliły nosków. Piwonie marzenie, też mam trochę, ale niektóre sie buntują i nie chcą kwitnąć. Za to drzewiasta będzie miała w tym roku po raz pierwszy kwiaty i to aż trzy.
Miłego dnia. :wit
dorocina
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2013, o 08:43

Post »

Aniu, jasne, że wiem, u którego pana kupujesz sasanki , też co nieco od niego mam :lol: Augusta Luisa w LM jest niedroga- niecałe 15 zł. ale mam nadzieję , że to dobry krzaczek ;:173
Moim marzeniem największym jest Eden Rose ;:170 ,dlatego pytałam Cię o wieści z giełdy ;:173
Wczoraj widziałam ładne i ciekawe pelargonie w tesco , po 4.50. Ja zawsze kupuję w Kalsku, chociaż to już sezon w pełni , ale wtedy można poszaleć z wyborem, a i ceny najniższe ;:173
W tym roku narobiłam dużo swoich sadzonek , cieszę się i zasmucam jednocześnie , bo na pewno jakieś inne staną się obiektem mojego pożądania :roll: Ale właśnie wymyśliłam , że mogę kupić po jednej i rozmnożyć na przyszły rok ;:173
Życzę Ci udanego czwartku na działeczce , na razie straszą chłodem ;:131 Ale tulipanki przynajmniej będą dłużej cieszyć pąkami, takimi tuż- tuż :uszy
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Byłam wczoraj w Lidlu i też były różne rośliny w kapersach, ale jakoś się na razie zraziłam do tych lidlowskich i biedronkowych, bo pienne róże zakupione niedawno w ogóle nic nie wypuściły i na pewno już nie wypuszczą.
Ale sasanki z chęcią bym dokupiła, gdybym miała takiego sasankowego pana z wąsem jak wy :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zimno nadal,gdybym miała kominek to chętnie bym przy nim posiedziała ;:224
Tak brakuje mi bardzo słoneczka....oby do czwartku ;:108
Tylko chłodniej się zrobiło to moja córcia i ja katar mamy i ciągamy nosami ;:173

Beatko piwonia drzewiasta to było moje chciejstwo,kilka dni temu posadziłam Itoh żółtą i już się cieszę :heja
Zwykłe piwonie też są piękne,uwielbiam je w pąkach ;:333

Dorotko niestety nie było w niedzielę pani z różami,myślę,że to jeszcze za wcześnie.Jedni państwo sprzedawali jeszcze róże z gołym korzeniem.Myślę,że za dwa tygodnie może pojawi się ta pani,a wtedy Eden będzie Twój ;:108
O w Tesco nie byłam już dawno,muszę zajechać ;:108
Kupujesz w Kalsku pelargonie? Z tego co wiem 2 czerwca sa targi,a ja zawsze w maju już lubię mieć pelasie w doniczkach:)
Nie rozmnażałam nigdy swoich pelasi,chyba czas się nauczyć ;:224
Mam nadzieję,że do czwartku pogoda się poprawi ;:3

Wandziu ja skusiłam się na passiflorę i piwonię tylko dlatego,że zachęcona udanym zakupem powojnika w zeszłą wiosnę postanowiłam zaryzykować i spróbować z tymi roślinkami.
Róże na pniu w ogóle w naszych warunkach są trudne do przetrzymania,trzymam kciuki,aby jednak wzięły się do roboty i ruszyły:)
Pan sasankowy ma duży wybór różnych bylin,zawsze jak jestem to nie przejdę obojętnie,jeśli czegoś nie dokupię ;:224

Już nie mogę się doczekać takich widoków

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:wit
Aniu, pokaż więcej fotek ślicznego kwiatuszka - suni :wink:
Zaszalałaś z zakupami - będzie co podziwiać ;:224
dorocina
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2013, o 08:43

Post »

O tak, Aniu , widoczek z ostatniego zdjęcia to coś , co tygryski lubią najbardziej ;:215
Targi w Kalsku są zawsze w pierwszą niedzielę czerwca , więc w tym roku 2-go . We wrześniu spotkałam tam ogrodnika , który miał piękne , duże karpy piwonii drzewiastych, kilka odmian, po 15 zł. Planowałam u niego zrobic zakup na końcu i tak się zakręciłam, że zapomniałam ;:223 Może tej jesieni się uda ;:65 ;:65
Dzisiaj planuję posadzić róże, ale nie wiem, jakie im wybrać lokalizacje ;:131
Mam miejsce na rabacie , gdzie rośnie Westerland i cudna nn,bladawiec herbatni, mogłabym dodać Augustę , ale zaraz obok,oddzielony tują , rosnie Wiliam Shakespeare i tu już Augusta będzie razić ;:222 Jednak teraz nie pora na przesadzanie , bo to już zasiedziałe krzaczki, chyba wpakuję tam Augustę wbrew zasadom harmonii ;:223 , a jesienią przeniosę Wiliama, co o ty myślisz?
Dle Leonarda mam miejsce w pobliżu Ghity Renaissance , tam też widzę Edena lub First Lady ;:65 Może mi cos podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie
Dorota
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ładnie i ciepło się zrobiło,szkoda,że jestem przeziębiona to już bym była na działce ;:131

Moni oj poszalałam,jeszcze mają przyjść 3 paczki z roślinkami ;:108
Coś poszukam fotki suni jakieś się znajdą i to po fryzjerze ;:108

Dorotko nie wiem,czy na targi się wybiorę,trochę zamówiłam roślin i na razie powinnam przystopować,na jesień znów pewnie dokupię roślinki cebulowe w tym szachownice i trochę tulipanów ;:108
Piwonie drzewiaste w takiej cenie to niezła okazja :uszy Szkoda,że nie dostałaś...
No masz rację,że Augusta do Szekspira nie pasuje nic a nic.Na jesień najwyżej przesadzisz Williama,ja tak zrobiłam z Sopią Renaissance.
Bałam się,że przy wykopywaniu ją uszkodzę,ale niepotrzebnie,bo widzę,że w nowym miejscu ładnie się przyjęła ;:108
Leonardo różowy będzie pasował przy First Lady i Ghicie ;:108
Masz może fotkę poglądową swojego ogrodu?

Dla Moni i wszystkich co lubią zwierzątka...moja psinka,kilka dni temu była u fryzjera psiego ;:333

Obrazek

Mały przytulasek ;:167

Obrazek

I na koniec żurawka ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak Twoja sunia znosi wizyty u fryzjera?
Moja Pusia zawsze się okropnie stresowała i w ostatnich latach sama ją musiałam obcinać, żeby zaoszczędzić stresu. Alanii na razie nie obcinam, bo rozważam udział w wystawach, a wtedy musimy zapuścić włoski, ale później na pewno kupię maszynkę i sama będę ciachać - to bardzo wygodna fryzurka zarówno dla pieska, jak i właściciela, prawda?
Używasz do odżywiania włosów olejku z migdałów?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coraz bardziej podobają mi się wielkie róże,tutaj Therese Bugnet ;:333

Obrazek
Ta to ma kolce! Jak jeż :wink:

Ładne zakupy ;:333 Ciekawa jestem passiflory. Będę ja obserwować u Ciebie. Przypomniałaś mi, że miałam dokupić sasanki ;:124

Twoja Psinka - sama słodycz! Urocza! A jak pozuje do zdjęć!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie piję z ranka kawusię,a za oknem niebo zachmurzone,chyba nici z grilla,ale pojadę na obchód choćby na godzinę albo dwie i przy okazji posadzę sasanki ;:108

Moni moja mała grzecznie zachowuje się u fryzjera,no wiadomo kręci się trochę,ale ta gromerka ma takie dobre podejście do psów,że daje sobie z nią radę,a to smaczkiem przekupi,ładnie się do niej zwraca...kochanie ,rybko z miłością,pies wyczuwa dobroć i poddaje się ;:108
Fryzurka bardzo wygodna,zawsze zostawiam jej tą sukieneczkę i na łapkach skarpetki :uszy Poza tym czyści jej uszka,obcina pazurki i kąpie...jak wraca od fryca to pięknie pachnie,szamponik,balsamik...full wypas spa ;:306
Nie używam olejku,tylko kąpię w szamponie z dodatkiem olejku dla yorków:)
Cieszę się,że masz malutką Allani,ślicznie się wabi ;:333

Bozuniu zwróciłaś uwagę na kolce,rzeczywiście jak jeż,dobrze,że ją posadziłam przy płocie,bo ktoś niechcący by się nadział na nie,to niewesoło by było ;:131 Thereska i Nevada chyba będą pierwsze ;:224
Passiflora no zakochałam się w niej,nie wiedziałam,że jest tyle odmian,ja mam tą zwykłą niebieską,ale już się cieszę,oby mi tylko zakwitła ;:224

Koleuski moje własne czekają na przesadzenie...z czym by je połączyć? ;:224

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

No patrz Ania, ja w końcu od rana mam słoneczko. Rzucam dom i stosy prasowania :;230

Teź kiedyś robiłam sobie koleusy ;:173 to bardzo ekonomiczne roślinki ;:108 rozrastają się do wielkich rozmiarów. Uwielbiam te ich barwy....szkoda, ze do wysiewów trafiły mi się jakieś nieciekawe odmiany. Teraz kupuję takie kolorowe na ryneczku.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko jak ja tęsknię za ;:3Prasowanie zaczeka i stosy ubrań też ;:306 Ja mam to samo ;:306
Koleusy są bezproblemowe,nawet nieźle mi się wysiały ;:333 Barwy różne,do donic na balkon jak znalazł :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Polecam Ci więc jeszcze olejek ze słodkich migdałów tłoczony na zimno - jest świetny do smarowania końcówek włosów - ułatwia rozczesywanie i włos się tak nie kołtuni.
Masz śliczne koleuski ;:63 Moje po zimie spędzonej w domu cosik marne ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”