Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu te twoje starklowe zakupy....bardzo udane, a co to za wielki krzaczor, czyzby hortensja ;:oj
Mamy wymarzona pogode na sadzenie przesadzaniei takie tam :heja Miłego 1-go majka ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Helenko ja też nie słyszałam dlatego przyciągnęły moją uwagę :lol:
czy szykuje się wielkie otwarcie?
Misiu ja przybierałam stół komunijny białymi śpioszkami! ale szafirki też śliczne! Właśnie pisałam na wyspie , że z trudem przekraczam godzinę 22 - jednak wysiłek fizyczny na świeżym powietrzu to jest to ;:215
nie ma nic złego żeby zajrzeć co u znajomych,a że wirtualnych - teraz taki świat a my idziemy z postępem ;:65 ;:65
Alu no to jak Ci w lipcu wszystko buchnie kwieciem chociaż to mogą być te liliowce wczesne i one już w maju kwitną :lol: Wstaw zdjęcia jak będą kwiaty. Żonkile były też?
Maryś czy rośliny zbędne to chwasty czy nadmiary? :lol: Ja jeszcze nawet nie myślę o końcu u mnie totalny roz...... po cięciu drzew wszystko usłane malutkimi gałązkami i milionem pączków jabłoniowych ale nie będę się przerażać bo wtedy nic nie zrobię! Jeszcze warzywniak , tunel :roll:
Ewciu pipio nie rozwiezione, bo przecież nie tylko to robię, taczki odpadają ja mam wózek ;:215
Ewo maj mądrzy też zmieniają zdanie, można zawsze operować łacińską nazwą ;:131
Iwonko Marysia od Motyczki też się martwiła , jak przeczyta to się uspokoi, tak nawet to stare drzewo też jeszcze wygląda jak suchulec. Żyjesz kochana?
adamiec pisze:Witaj Maseczko pracą jestem przytłoczona na pisanie brak czasu i siły. Sama sobie narzuciłam to wszystko ale na miłość nie ma się wpływu,więc szaleje może przesadzam ale jestem cała w skowronkach. Dzisiaj od rana do wieczora będę na działce, mam nadzieje że nadrobię wszystko. ;:303 :tan ;:138
Irenko wszystkie tak mamy, ale Ty jesteś w tej sytuacji dobrej że masz nadzieję na rychły koniec wysiłku, a je tego końca nie widzę ;:224
Dorociu Ty jesteś takim miłośnikiem roślin..... ;:196 zresztą ja też kupuję oczami a nie rozsądkiem ;:306
Te największa to żylistek albo trzmielina - nie pamiętam!

No to moi Kochani dobrego 1 maja i lecę do roboty ;:65 ;:65
słoneczka nie ma a w nocy polało, teraz chmury i lekki wiatr, ale co tam pole wzywa ;:303 ;:303
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu miłego świętowania w ogrodzie .Ja też za chwilę tam się wybieram. :lol: ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Maryś trzeba uczcić 1 maja pracą też zaraz zmykam do ogrodu ;:173
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

U mnie niestety, święta pracą w ogródku uczcić się nie da...... całą noc lało, jest bardzo mokro..... mam nadzieję, że się wypogodzi. Jakoś tak smutno byłoby spędzić te wolne dni w domku,....
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

U mnie też padało zaraz idę do ogrodu sprawdzić czy da się coś zrobić ;:224
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marysiu czy Amorfa ktora dostalam od Coebie ma kolce jak akacja?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Kotki oczywiście obejrzałem, moje to choćby po 1 kolanie zajęły to już drugiego nie wpuszczą. Przedwczoraj robiłem szczepienie, zaszczepiłem 20 drzewek, wszystkie dosyć wysoko, wczoraj robiłem jakieś 160 zdjęć ogrodu, niestety o szczepieniach zapomniałem ;:14 Derenie od Ciebie wypuściły już listki a czy u Ciebie te ode mnie już rosną? Na amorfy wciąż czekam bo nic się z nimi nie dzieje. W nocy podlało to dziś gleba przyzwoicie wygląda. Zamiast złotego g.... nakopałem przedwczoraj taczkę mniszków z sadu i zrobiłem 7 wiader gnojówki. Mniszki jakieś takie przerośnięte, że do wiadra 30 litrowego wchodzi max 5 sztuk, Pojedyncze rośliny ważą niektóre ponad pół kilo a kto wie czy nie mają kilograma. W każdym razie trzeba je wykorzystać. Marysiu słyszałaś o wielkich opadach w czwartek i piątek? Akurat prosto u nas przejdzie, burze też mają być ;:138
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu dałaś sobie dwa lata na stworzenie ogrodu? Dodaj sobie jeszcze dwa lata bo wizje co chwile sie zmieniają :D Super zakupy i powtarzam za Helen, że nawet z połowy nazw nie znam ;:oj
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu , u mnie już ''podlane'' , w nocy i rano tylko mżawka. Prawie cały dzień pracowałem w ogrodzie. Już nowe chwasty wykiełkowały. ;:oj ;:oj Chłodno , można przesadzać , nie będą roślinki więdły. ;:333 I Kwiaty też dłużej będą nas cieszyły swoim widokiem, obawiałem się , że że po 2-3 dniach przekwitną.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maryś, i co jeszcze z latarką działasz? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tyle się napisałam i jeden nieopaczny ruch i wszystko dia....... wzięli ;:oj
Nie Pati w ogrodzie byłam do 18 a potem wzięłam się za sprzątanie chałupy. Goście to dobra rzecz, bo gdyby nie to, to posprzątałabym pewnie w listopadzie :;230 :;230
Ewuniu Rozalko, Różyczko, Agnieszko ;:167 po paru nocnych deszczach rzeczywiście mokro ale są miejsca że da się coś zrobić. Znalazłam jeszcze wiaderko dalii nie wsadzonych i kilka roślin z ostatniej dostawy pozostało do wsadzenia. :lol:
Ewo mewo amorfa nie ma kolców (chyba) a liście ma podobne do akacji. Jutro sprawdzę te kolce ;:218 ale jeszcze nie daje znaku życia.
Michałku jest nadzieja że coś ze szczepienia będzie, bo pączki od zrazów takie żywe, chodzę koło tych moich dzieci, oglądam , gadam do nich jakby mnie ktoś widział to pomyślałby że babie się pokręciło w głowie ;:306 ;:306
Dobrze że Ci nie wysłałam paczki bo wczoraj czekałam na trzy i nie doszła żadna i w poniedziałek planuję wysyłki a i tak pewnie będą mieć poślizg, bo przecież budżet świętuje !
Na co jest gnojówka z mniszka? Nie słyszałam o ulewach i nie chciałabym ich , bo to by oznaczało koniec tulipanów i szachownic, a takie są piękne :shock:
Koty są ostatnio biedne, bo ja cały czas jestem w ogrodzie, więc pchają się na kolana przy każdej okazji nawet jak jem, włażą na laptopa i domagają się pieszczot bezczelnie ;:306
Ewciu w ja dwa lata nie daję na urządzenie ogrodu, tylko trzeba będzie dwa lata czekać na rozrośnięcie posadzonych roślin, żeby je było widać. Urządzać go będę dopóty, dopóki rączkami i nóżkami będę przebierać ;:306
Tadziu tak mokro jest, nawet próbowałam dzisiaj odchwaścić truskawki i bardzo trudno szło bo duże straty w ziemi były i masz rację że dzięki temu że chłodniej to dłużej pocieszymy się kwitnącymi roślinami, bo krokusy i żonkile bardzo szybko powysychały :?

Obrazek
Tamaryszek od Lidzi żyje i to jest dobra wiadomość ;:63
Obrazek
Szachownice od Stokrotki_polnej cudne!
Obrazek
prymulki w pełnej krasie :lol:
Obrazek
czereśnie kwitnie, ale zimno i mokro; trzmiele nie pracują ;:185
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kwitną późniejsze żonkile :lol:
Obrazek
nie wiem co to i od kogo?
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu, Ty znowu siedzisz do północka ;:oj.
To coś, to szachownica, ale jaka - nie pomnę.

;:19 Dobrej nocki, bo jutro - wiadomo - Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”