Wiosna w wiejskim ogrodzie
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Marysiu, Ty niezmordowana kobieto
sadzisz, przesadzasz, pole perfumujesz i jeszcze robisz za operatora maszyn różnorakich - podziwiam
Jak te wszystkie roślinki buchną kwieciem, grozi nam porażenie z zachwytu
najbardziej będę wyczekiwać na hortensjowe aleje
godzinami mogę podziwiać te ich kwiaty i każdy z osobna misternie powycinany płatek
Przesyłam pozdrowienia i usciski
sadzisz, przesadzasz, pole perfumujesz i jeszcze robisz za operatora maszyn różnorakich - podziwiam
Jak te wszystkie roślinki buchną kwieciem, grozi nam porażenie z zachwytu
najbardziej będę wyczekiwać na hortensjowe aleje
godzinami mogę podziwiać te ich kwiaty i każdy z osobna misternie powycinany płatek
Przesyłam pozdrowienia i usciski
Dorota
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu - widzę że poważnym ogrodnikiem się stajesz z dnia na dzień, podziwiam Cię, bo mnie do jesieni by zeszło. to złoto przekopywać
pozdrawiam Ela
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu kwiatuszek o który pytasz to Szachownica Lisie Grono Jest cudna, jak i wszystkie inne szachownice, to jedne z moich ulubionych kwiatuszków
Prześliczne prymulki, ta różowiutka ma taki niespotykany kolorek
Prześliczne prymulki, ta różowiutka ma taki niespotykany kolorek
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tej chwili szachownice i czosnki to moje ulubione cebulowce. Tulipany i narcyzy są piękne, ale chimeryczne, a te sobie rosną w najlepsze.
Pogoda była wczoraj śliczna (opaliłam sobie wystające części ciała ), ale w nocy był przymrozek.
Pogoda była wczoraj śliczna (opaliłam sobie wystające części ciała ), ale w nocy był przymrozek.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jagódko wstałam oczywiście niewyspana i w dodatku pomyliłam dni targowe i tam gdzie pojechaliśmy targ jest w poniedziałek
Dorotko Droga! dziękuję za miłe słowa i czekam również na efekty mojego wysiłku. To wszystko tak tylko wygląda, bo pracy jest dużo a sił coraz mniej Bardzo jestem ciekawa ile z tych pięknych hortensji wyrośnie na moich grządkach, bo hortensji peniculata jeszcze nie rozmnażałam. Pozdrawiam Cię cieplutko
Elu staram się jak mogę dorównać moim forumowym koleżankom i kolegom, wszystko to jeszcze nieudolne ale intencje są dobre Jedno jest pewne, że aleja hortensjowa Twojego imienia będzie
Agnieszko dziękuję za identyfikację i masz rację to piękne rośliny, posadziłam ją w pojemniku bo bałam się że ją coś zje muszę jeszcze kupić kostkowatą, bo ta mnie zawsze intrygowała a nigdy jej nie miałam
Prymulki niektóre to te marketowe i być może że to jedna z nich
Ewo to ja już nie chcę plaży, a tym bardziej nie chcę przymrozków, bo moje pomidory cały czas stoją na tarasie
Dorotko Droga! dziękuję za miłe słowa i czekam również na efekty mojego wysiłku. To wszystko tak tylko wygląda, bo pracy jest dużo a sił coraz mniej Bardzo jestem ciekawa ile z tych pięknych hortensji wyrośnie na moich grządkach, bo hortensji peniculata jeszcze nie rozmnażałam. Pozdrawiam Cię cieplutko
Elu staram się jak mogę dorównać moim forumowym koleżankom i kolegom, wszystko to jeszcze nieudolne ale intencje są dobre Jedno jest pewne, że aleja hortensjowa Twojego imienia będzie
Agnieszko dziękuję za identyfikację i masz rację to piękne rośliny, posadziłam ją w pojemniku bo bałam się że ją coś zje muszę jeszcze kupić kostkowatą, bo ta mnie zawsze intrygowała a nigdy jej nie miałam
Prymulki niektóre to te marketowe i być może że to jedna z nich
Ewo to ja już nie chcę plaży, a tym bardziej nie chcę przymrozków, bo moje pomidory cały czas stoją na tarasie
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Posadziłam wczoraj powojnik Huldine, jakoś smętnie zwiesił pączek w dół Raz już przymarzł, więc mam nadzieję, że i tym razem to zniesie dobrze.
Słońce świeci, ale na razie jest za zimno na wyjście do ogrodu. Na forum też trzeba pograsować.
Słońce świeci, ale na razie jest za zimno na wyjście do ogrodu. Na forum też trzeba pograsować.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Cześć Maryś u mnie też wiele roślin czeka na wsadzenie ,okropnie mi już to wszystko przeszkadza .Ale już nie długo .Twoje pomidorki też powędrują do ogrodu .
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Marysiu piękna wiosna u Ciebie
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Marysiu, podziwiam ogrom pracy...ja jak się zaorzę w ogrodzie to domu już nie jestem w stanie tknąć Ale masz rację, ze tylko dzięki gościom jest jako tako ogarnięte...muszę kogoś w najbliższym czasie zaprosić, bo na rodzinę to już dawno nie sprzątam
A szachownicę przecudną masz - w ogóle nie wiedziałam, ze są jeszcze i takie
A szachownicę przecudną masz - w ogóle nie wiedziałam, ze są jeszcze i takie
- Maska
- Kontakt:
Ewuniu Rozalko tak najwyższy czas, żeby wyprosić te rośliny z pojemniczków i niech sobie dają radę w ziemi, a przede wszystkim niech pokażą swoją urodę żeby nam wynagrodzić niedogodności od marca
Witaj Elu dawno nie widziana oj wiosna ma coś w sobie z młodej, świeżej dziewczyny
Pat dzisiaj jestem dopiero połamana, bo sprzątając poruszałam mięśnie których dawno nie używałam to nie te ogrodowe w dodatku pomyliłam dni targowe i niepotrzebnie wcześniej wstałam i niepotrzebnie pojechaliśmy kilkanaście kilometrów - wkurzona jestem na siebie tym bardziej, że w poniedziałek znowu muszę wstać
Witaj Elu dawno nie widziana oj wiosna ma coś w sobie z młodej, świeżej dziewczyny
Pat dzisiaj jestem dopiero połamana, bo sprzątając poruszałam mięśnie których dawno nie używałam to nie te ogrodowe w dodatku pomyliłam dni targowe i niepotrzebnie wcześniej wstałam i niepotrzebnie pojechaliśmy kilkanaście kilometrów - wkurzona jestem na siebie tym bardziej, że w poniedziałek znowu muszę wstać
ja też nie wiedziałam a tą od kogoś dostałam (pewnie!) amnezja kompletna. Jest urocza!A szachownicę przecudną masz - w ogóle nie wiedziałam, ze są jeszcze i takie
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Marysiu, ja tez uwielbiam tą szachownicę! Kostkowaną tez mam, ale ta jest przeurocza
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu nawet nie masz pojęcia jak się cieszę na tę wiadomość coś po mnie zostanie
pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Kasiu jakby tak przeanalizować to każda grupa roślin jest piękna szczególnie dla nas Ile takich zupełnie nieznanych roślin z maleńkimi kwiatuszkami odkrywam i stają się moimi ulubionymi Dobrego dnia bo u mnie jest tak ciemno że chyba zapalę lampę za chwile
Elutku Drogi tylko trzymaj kciuki za nasze dzieci
Elutku Drogi tylko trzymaj kciuki za nasze dzieci