Datura - szkodniki
- Pawel91
- 200p
- Od: 4 sty 2008, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam 3 datury (najstarsza ma 5 lat, dwie pozostałe 2-3 lata), ich liście też żółkną.
Stanowisko w jakim stoją jest nasłonecznione od rana do samego zachodu słońca - 0 cienia.
Czy to może być przyczyną żółknięcia liści
Datur nigdy nie nawoziłem i nie nawoże.
Zawsze miały stanowisko nasłonecznione do godziny 15.00, potem cień i liści nie żółkły - dopiero w tym roku ustanowiłem dla nich nowe stanowisko.
Prosze o pomoc.
Stanowisko w jakim stoją jest nasłonecznione od rana do samego zachodu słońca - 0 cienia.
Czy to może być przyczyną żółknięcia liści
Datur nigdy nie nawoziłem i nie nawoże.
Zawsze miały stanowisko nasłonecznione do godziny 15.00, potem cień i liści nie żółkły - dopiero w tym roku ustanowiłem dla nich nowe stanowisko.
Prosze o pomoc.
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, ale nie z powodu deszczu- Karate w ogóle działa bardzo krótko- po godzinie już można o nim zapomnieć. Co więcej przędziory siedzą pod liściem, więc jeśli tam pryskałaś(a to konieczne, bo to środek kontaktowy) to deszcz mógł wszystkiego nie spłukać.pegawe pisze:użyłam karate, po pół godzinie spadł ulewny deszcz, chyba trzeba będzie powtórzyć
Za to- be względu na wszystkie starania i okoliczności- pozostały jajeczka, z których wylęgną się nowe przędziorki... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2A&start=0
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Odpowiedz
Dziekuje Andrzeju,dzis pan w ogrodniczym sklepie polecił mi jakis preparat,jezeli nie poskutkuje sprobuje Twojej rady,musze jednak chyba troche odczekac bo spryskałam juz dwukrotnie innymi preparatami,roslinka cos zółknie nie sądze zeby była wygłodniała bo sypałam dwa razy azofoską moze to od opryskow?
Datura-szkodniki.
Witam,i od razu proszę o poradę.Od jakiegos czasu mam Dature na balkonie,pięknie kwitnie,ale ostatnio zauważyłem że liście mają nieregularne dziury i miejscami żółkną(roślina jest regularnie nawożona i systematycznie podlewana)a w kielkichach kwiatów zauważyłem skorki(szczypawki),co powinienem zrobić?