Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
madorka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 lut 2013, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, Ty niezmordowana kobieto :lol:
sadzisz, przesadzasz, pole perfumujesz :wink: i jeszcze robisz za operatora maszyn różnorakich - podziwiam ;:180
Jak te wszystkie roślinki buchną kwieciem, grozi nam porażenie z zachwytu :D
najbardziej będę wyczekiwać na hortensjowe aleje
godzinami mogę podziwiać te ich kwiaty i każdy z osobna misternie powycinany płatek ;:173
Przesyłam pozdrowienia i usciski ;:3
Dorota
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu - widzę że poważnym ogrodnikiem się stajesz z dnia na dzień, podziwiam Cię, bo mnie do jesieni by zeszło. to złoto przekopywać ;:333
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu kwiatuszek o który pytasz to Szachownica Lisie Grono :D Jest cudna, jak i wszystkie inne szachownice, to jedne z moich ulubionych kwiatuszków :D
Prześliczne prymulki, ta różowiutka ma taki niespotykany kolorek :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W tej chwili szachownice i czosnki to moje ulubione cebulowce. Tulipany i narcyzy są piękne, ale chimeryczne, a te sobie rosną w najlepsze.
Pogoda była wczoraj śliczna (opaliłam sobie wystające części ciała :wink:), ale w nocy był przymrozek.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jagódko wstałam oczywiście niewyspana i w dodatku pomyliłam dni targowe :shock: i tam gdzie pojechaliśmy targ jest w poniedziałek ;:145
Dorotko Droga! dziękuję za miłe słowa ;:167 i czekam również na efekty mojego wysiłku. To wszystko tak tylko wygląda, bo pracy jest dużo a sił coraz mniej :uszy Bardzo jestem ciekawa ile z tych pięknych hortensji wyrośnie na moich grządkach, bo hortensji peniculata jeszcze nie rozmnażałam. Pozdrawiam Cię cieplutko ;:196
Elu staram się jak mogę dorównać moim forumowym koleżankom i kolegom, wszystko to jeszcze nieudolne ale intencje są dobre :uszy Jedno jest pewne, że aleja hortensjowa Twojego imienia będzie ;:63
Agnieszko dziękuję za identyfikację i masz rację to piękne rośliny, posadziłam ją w pojemniku bo bałam się że ją coś zje ;:306 muszę jeszcze kupić kostkowatą, bo ta mnie zawsze intrygowała a nigdy jej nie miałam :lol:
Prymulki niektóre to te marketowe i być może że to jedna z nich ;:173
Ewo to ja już nie chcę plaży, a tym bardziej nie chcę przymrozków, bo moje pomidory cały czas stoją na tarasie ;:219
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Posadziłam wczoraj powojnik Huldine, jakoś smętnie zwiesił pączek w dół :? Raz już przymarzł, więc mam nadzieję, że i tym razem to zniesie dobrze.
Słońce świeci, ale na razie jest za zimno na wyjście do ogrodu. Na forum też trzeba pograsować.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Maryś u mnie też wiele roślin czeka na wsadzenie ,okropnie mi już to wszystko przeszkadza .Ale już nie długo .Twoje pomidorki też powędrują do ogrodu . :D
Awatar użytkownika
Ela SZ
200p
200p
Od: 12 sie 2011, o 13:57

Post »

Marysiu piękna wiosna u Ciebie :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, podziwiam ogrom pracy...ja jak się zaorzę w ogrodzie to domu już nie jestem w stanie tknąć :( Ale masz rację, ze tylko dzięki gościom jest jako tako ogarnięte...muszę kogoś w najbliższym czasie zaprosić, bo na rodzinę to już dawno nie sprzątam ;:224

A szachownicę przecudną masz - w ogóle nie wiedziałam, ze są jeszcze i takie :shock:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu Rozalko :wit tak najwyższy czas, żeby wyprosić te rośliny z pojemniczków i niech sobie dają radę w ziemi, a przede wszystkim niech pokażą swoją urodę żeby nam wynagrodzić niedogodności od marca :;230
Witaj Elu dawno nie widziana ;:196 oj wiosna ma coś w sobie z młodej, świeżej dziewczyny :lol:
Pat dzisiaj jestem dopiero połamana, bo sprzątając poruszałam mięśnie których dawno nie używałam ;:306 to nie te ogrodowe ;:306 w dodatku pomyliłam dni targowe i niepotrzebnie wcześniej wstałam i niepotrzebnie pojechaliśmy kilkanaście kilometrów - wkurzona jestem na siebie :? tym bardziej, że w poniedziałek znowu muszę wstać :?
A szachownicę przecudną masz - w ogóle nie wiedziałam, ze są jeszcze i takie
ja też nie wiedziałam a tą od kogoś dostałam (pewnie!) amnezja kompletna. Jest urocza!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Marysiu, ja tez uwielbiam tą szachownicę! Kostkowaną tez mam, ale ta jest przeurocza ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu nawet nie masz pojęcia jak się cieszę na tę wiadomość :tan coś po mnie zostanie ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu jakby tak przeanalizować to każda grupa roślin jest piękna szczególnie dla nas :lol: Ile takich zupełnie nieznanych roślin z maleńkimi kwiatuszkami odkrywam i stają się moimi ulubionymi ;:173 Dobrego dnia bo u mnie jest tak ciemno że chyba zapalę lampę za chwile :shock:

Elutku Drogi tylko trzymaj kciuki za nasze dzieci :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”