Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
Aha no to trochę inaczej niz ja, bo trochę z musu i desperacji ale i tak nie jestem sama
A w ogóle to mam ok. 70 sadzonek w niezłej kondycji, w normalnym czasie wysiane, więc nie jest źle
A w ogóle to mam ok. 70 sadzonek w niezłej kondycji, w normalnym czasie wysiane, więc nie jest źle
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Do kiepskiegowaldusia, dział ogłoszeń mamy tutaj Oferty forumowiczów.....,
przedtem jednak dobrze byłoby zapoznać się z regulaminem forum.
moderator
przedtem jednak dobrze byłoby zapoznać się z regulaminem forum.
moderator
Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
No to zagadka rozwiązana . Będzie wczesna koktajlówka
U Ciebie to dopiero soczysta zieleń.
U Ciebie to dopiero soczysta zieleń.
Teraz stoją na balkonie w pojemnikach 20 l. Są jeszcze bardziej zielone. Ale ostrożnie z nawożeniem . Jak większość malinowych nie lubią dużego stężenia nawozu.
- danger325
- 200p
- Od: 22 wrz 2012, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jutro na próbę 2 krzaki lecą do gruntu, sprawdziłem prognozę pogody znowu, już na 13 maja pokazują 3*C a nie 1*C, także myślę że jeszcze bardziej się ociepli
- Yvona
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Megagroniasty to chyba typ generatywny, a te nie przepadają za zbytnim nawożeniem. Jak jestem w błędzie to niech mnie ktoś poprawi
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
No u mnie taka prognoza pogody, że nie wiem kiedy do gruntu pójdą. Łudzę się, że jednak zaraz po 15 ale średnio to widzę. Póki co noce zimne jak jasny gwint, a mają być jeszcze zimniejsze Może tych pare dni ze słońcem i ciepłem się sprawdzi, to łykną trochę powietrza
Moniko
Czym Ty się martwisz. Wsadzisz 15 maja- dobrze, 25- tez dobrze. Tak czy owak ogłowisz na przełomie lipca i sierpnia więc co najwyżej zbierzesz mniej ale zbierzesz. Jak się pospieszysz możesz nie zebrać nic. Ja jestem właśnie w takiej sytuacji, że mi w nieodpowiednim czasie firma zasłoniła okna i chcąc nie chcąc muszę trzymać rozsady na balkonie co mi może opóźnić wysadzenie.
Ale krzaków mam więcej niż ub. roku więc śpię spokojnie.
Czym Ty się martwisz. Wsadzisz 15 maja- dobrze, 25- tez dobrze. Tak czy owak ogłowisz na przełomie lipca i sierpnia więc co najwyżej zbierzesz mniej ale zbierzesz. Jak się pospieszysz możesz nie zebrać nic. Ja jestem właśnie w takiej sytuacji, że mi w nieodpowiednim czasie firma zasłoniła okna i chcąc nie chcąc muszę trzymać rozsady na balkonie co mi może opóźnić wysadzenie.
Ale krzaków mam więcej niż ub. roku więc śpię spokojnie.
forumowicz dogrzewamy chałupę tylko kominkiem. Pomidorom ogrzewania specjalnie nie włączę. Resztę sobie dopowiedz Jedyne czym się martwię, to tym, że niestety natury nie da się oszukać.
Ale nie ma tego złego, już wiem, które odmiany b.dobrze znoszą niskie temperatury bez problemu. Koktajlówki do nich niestety nie należą, ale Twój gigant super, 15-16C na parapecie a on okaz zdrowia, żadnych zaburzeń fizjologicznych
Ale nie ma tego złego, już wiem, które odmiany b.dobrze znoszą niskie temperatury bez problemu. Koktajlówki do nich niestety nie należą, ale Twój gigant super, 15-16C na parapecie a on okaz zdrowia, żadnych zaburzeń fizjologicznych
Nie sądzę by u Ciebie w domu było chłodniej niż u mnie na balkonie zwłaszcza, że jak na złość, słońca niewiele
A co do giganta. Zobaczysz jak pociesznie wygląda kanapka na której jest plaster pomidora wielkości kromki chleba. . I zero galaretki
A co do giganta. Zobaczysz jak pociesznie wygląda kanapka na której jest plaster pomidora wielkości kromki chleba. . I zero galaretki