Jeszcze nigdy nie naciąłem się na mieszankę kolorów nasion. Za to na mieszanki kolorów cebulek nacinam się systematycznie. Legendarne już były moje irysy holenderskie ? 30 cebul, z czego 3 żółte, 2 błękitne i 25 granatowych...
No... To wreszcie sobie napasłem oczy Twoimi szachownicami.
Geniu, przepięknie u Ciebie, tak kolorowo. Dawno mnie nie było. Pięknie Ci kwitnie magnolia, ja zakupiła dwie różową i żółtą.
Chciałam spytać czy gdzieś masz spis rododendronów i azali, bardzo mi się spodobała Twoja rabata z nimi. Jeżeli nie, to czy mogłabym prosić o zdjęcia z nazwami?
Irysy pierwsza klasa (zdradź gdzie je kupujesz).
Ewo Dziękuję nie wiem o jaki miniaturkowy iglaczek chodzi ,mam sporo , większości nazw nie znam .
Loki zgadzam się z Tobą u nas jest tak samo .
duju rododendrony i azalie miały kiedyś etykietki , ale dawno już wyblakły , więc nazw nie mam.
Irysy mam z wielu źródeł , kupione nie które z wymiany , inne jeszcze z targowiska .
Geniu tulipanki jeszcze w pąkach, ale to już tylko chwilka i zakwitną...... będzie kolorowo i pięknie Chociaż u Ciebie kolorowo jest zawsze.... już do najwcześniejszej wiosny
Geniu Ja także wykopuję corocznie korony i nie mogę narzekać na kwitnienie. Na jesieni wykąpałem je w mocnej chemii i tylko jedna nie wyszła . Tulipany wykopane tez o niebo lepiej kwitną. Część została , bo czasu nie miałem i zrobił się ''drobiazg''. Mas pewni epóżniejsze odmiany i dlatego jeszcze nie zakwitły. U mnie także połowa dopiero.
e-genia pisze:
(...) dziś wykopywałam kwiaty dla synowej i syna .
Marian musiał jechać naszym samochodem bo w ich bagażnik się nie pomieściły
To będą pewnie wkrótce mieć piękny ogród, jak z takiego matecznika korzystają
Ale u Ciebie wszystko ruszyło z kopyta. Cieszę się już na naoczne oglądanie. Pozdrowienia dla całej rodzinki I miłego świątecznego dnia