![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
- jonatanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój świat roślin ewy-rozalki część czwarta
Ogrody naturalne czy dzikie mają szereg zalet. Są znacznie bardziej atrakcyjne i ciekawsze niż zielone, jednolite powierzchnie tradycyjnego trawnika..Ciekawym elementem takich ogrodów są barwne "łąki" kwietne.Kwiaty zapewniają pożywienie owadom, w tym także pożytecznym dla człowieka pszczołom i barwnym motylom. ![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
![yes ;:108](./images/smiles/yes.gif)
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś, zdjęcia jak zwykle bajeczne
Co do przywrotnika - to czy on urośnie w cieniu? Mama ma takie miejsce pod płotkiem gdzie nic nie chce rosnąć (do płotu jest przybita na całej wysokości osłona, wiec światło nie pada w ogóle na ziemię). Myślałam o funkiach, ale przywrotnik zdecydowanie bardziej mi się widzi. U siebie mam za to roślinkę, która trochę przypomina mi bodziszka, ale liście ma mniej powcinane. Muszę zrobić zdjęcie, na pewno będziesz wiedziała, co to jest
U mnie burza i pada cały dzień, więc dołączam do osób dmuchających deszcz w stronę Podkarpacia, u mnie już wystarczy![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Spokojnej nocy!
![poklon ;:180](./images/smiles/notworthy.gif)
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
U mnie burza i pada cały dzień, więc dołączam do osób dmuchających deszcz w stronę Podkarpacia, u mnie już wystarczy
Spokojnej nocy!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chętnie przyjmę trochę deszczu, bo pielić trudno
Pochmurno od wczoraj i na tym koniec, a zaplanowałam sobie, że dziś pada, jutro pielę i sieję-proste ![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Czy tu deszcz rozdają?
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Cześć Ewuś, wpadłam pooglądać piękne roślinki. Przywrotniki i to sztuk dwa mam od zeszłego sezonu, zakupione w sklepie w kropki. O tej porze roku już pięknie wyglądają. I ja mam kotka - Mamrotka i drzwi wejściowe podrapane do żywego drewna. Mamrot stary już jest, ale czasem jak ją najdzie bryka jak małe kocię. Ciągle gonię ją za sikanie pod miskantami, a ona ciągle to robi, złośnica jedna. Czasem w przypływie humoru wybierze się załatwić potrzebę na łąkę. Ja u siebie urobiona po pachy, nawet dłonie mam obolałe, dużo roślin wykopanych leży i czeka na miejsce. Dobrze, że jest chłodno, to mogę sobie spokojnie sadzić. Przesadziłam w tym roku z rewolucjami, nigdy więcej, z każdym rokiem jest coraz ciężej. W przyszłym roku sama przykuję się do drzwi tarasowych na krótkim sznurku i będę tylko oglądała. Wczoraj była też u mnie koparka i zdarła delikatnie zielsko pod warzywnik. Tak więc jak tylko obeschnie, będę musiała i za niego się zabrać. Jak mi nic w nim nie urośnie to będę płakała. Pozdrawiam Cię Ewuś serdecznie.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Pacynko witaj miły gościu .Forsycję tnij jak przekwita ,nie czekaj długo ,a teraz to może jej już nie tnij niech odpocznie
Beatko latem mój ogród to naprawdę raj .Drzewa od sąsiadów to samosiejki ,urosły wielkie i wszystko mi niszczą ,ale nic na to nie mogę poradzić .Nie umiem się dogadać z chamstwem i brakiem wyobraźni .
Andrea deszczyk dojdzie i do was .U mnie beczki na deszczówkę pełne ,podleję iglaczki .
Joasiu ,mój ogród nie jest tak do końca dziki ,on jest zaplanowany co do krzaczka ,ale jeśli się coś ładnego samo wysieje ,to już zostaje .Staram się ,aby ogród był pełen owadów ,a to zapewni tylko różnorodność roślin ,dlatego staram się nie używać chemii.
Milenko ,przywrotnik będzie rósł wszędzie ,gdzie go wsadzisz w cieniu też .U mnie dziś pada i ma padać cały dzień ,co mnie wcale nie martwi .
Ewciu w każdą pogodę znajdzie się coś do roboty w ogrodzie .
Iwonko z tym deszczem ,to różnie bywa .![Twisted Evil :twisted:](./images/smiles/icon_twisted.gif)
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
Beatko latem mój ogród to naprawdę raj .Drzewa od sąsiadów to samosiejki ,urosły wielkie i wszystko mi niszczą ,ale nic na to nie mogę poradzić .Nie umiem się dogadać z chamstwem i brakiem wyobraźni .
Andrea deszczyk dojdzie i do was .U mnie beczki na deszczówkę pełne ,podleję iglaczki .
Joasiu ,mój ogród nie jest tak do końca dziki ,on jest zaplanowany co do krzaczka ,ale jeśli się coś ładnego samo wysieje ,to już zostaje .Staram się ,aby ogród był pełen owadów ,a to zapewni tylko różnorodność roślin ,dlatego staram się nie używać chemii.
Milenko ,przywrotnik będzie rósł wszędzie ,gdzie go wsadzisz w cieniu też .U mnie dziś pada i ma padać cały dzień ,co mnie wcale nie martwi .
Ewciu w każdą pogodę znajdzie się coś do roboty w ogrodzie .
Iwonko z tym deszczem ,to różnie bywa .
![Twisted Evil :twisted:](./images/smiles/icon_twisted.gif)
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewuś u mnie leje już za dużo .Widzę że u Ciebie wiosenka pełną parą ,śliczne robisz zdjęcia
Podgody zycze
![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
U mnie pada i pada od wczorajszego popołudnia i nie zanosi się na lepsze
A tyle działkowych planów miałam na te dni...
Najbardziej mnie denerwuje jak się zasuwa do pracy w piękne ciepełko a jak przychodzi wolne to zimno i deszcz
No cóż , lato na szczęście przed nami![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
A tyle działkowych planów miałam na te dni...
Najbardziej mnie denerwuje jak się zasuwa do pracy w piękne ciepełko a jak przychodzi wolne to zimno i deszcz
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smiles/icon_evil.gif)
No cóż , lato na szczęście przed nami
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
- ewa_rozalka
- 1000p
Bogulka Ty ,to się napracowałaś w tym roku bardzo .Ja Cię podglądam ,to dobrze wiem co Ty wyprawiasz.Nic dziwnego że jesteś zmęczona ,ale efekty są widoczne .Roślin pięknych kupiłaś ,masz się czym pochwalić .A na koniec ,życie bez kota byłoby smutne ![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
- ewa_rozalka
- 1000p
Beatko ja też zauważyłam że pogoda nie daje ludziom radości w wolne dni ,zawsze jest pochmurno .
Jadzieńko dzięki kochana .Dobrze że leje ,to wreszcie odpoczniesz pracusiu .
Jadzieńko dzięki kochana .Dobrze że leje ,to wreszcie odpoczniesz pracusiu .
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Ewuniu leje i leje i końca nie widać. Tylko żeby mi jutro już nie padało bo nic nie zrobię a czeka mnie pierwsze koszenie trawnika ![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
Sylwiu poprawa pogody podobno od poniedziałku ,chyba będziesz musiała się wstrzymać z tym trawnikiem ![kiss ;:196](./images/smiles/kiss.gif)
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Oj Ewuniu no tak jak w poniedziałek do pracy to ładna pogoda. Kiepsie mamy weekendy i dni wolne. Czy to sie zmieni? A trawnik cóż będzie musiał poczekać
i nic z pierwszego koszenia w tym sezonie ![Sad :(](./images/smiles/icon_sad.gif)
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- ewa_rozalka
- 1000p
Sylwuś trawnik nie zając nie ucieknie .Nie narzekaj i tak masz pięknie . ![brawo ! ;:138](./images/smiles/clap.gif)
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Ewciu piękne fotki panoramiczne ogrodu,bardzo je lubię ogladać ![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)
![super2 ;:215](./images/smiles/thumbup.gif)