Mój kawałek raju...cz.3
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kawałek raju...cz.3
Śliczne szachownice i miodunki i do tego w tylu odmianach! Piękna wiosna u Ciebie
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie wczoraj zauważyłam 1 kwiaty Epimedium i chyba w 3 sezonie dopiero sie pokazały, a tu baterie mi się rozładowały Jestem ciekawa czy obrazki zakwitną w tym roku , bo już wszędzie rosną ,ale bez kwiatów .Ja to jestem szalona ogrodniczka ,bo obcięte patyki zaraz wtykam w ziemię obojętnie co by to nie było . Na razie miejsca u mnie brak Biała miodunka bardzo ciekawa
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Grażynko, Beatko dziękuję za uznanie dla moich ślicznotek
Jadziu ja kupowałam epimedia u naszego kolegi forumowego Piterka i wszystkie będą kwitły bo te to jeszcze sprzed trzech lat
Jadziu ja kupowałam epimedia u naszego kolegi forumowego Piterka i wszystkie będą kwitły bo te to jeszcze sprzed trzech lat
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu czy ta fritillaria z paseczkami to nie jest przypadkiem hermonis?
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Maryś, ale masz dużo odmian miodunek!!! Nie wiedziałam, że tak dużo ich jest!!! A ja siedziałam na ogródku do 20
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Porządków nadal nie zakończyłam i zaczyna mnie to przygnębiać. W maju zwykle robiłam drugie pielenie rabat i ogród przez chwilę wyglądał porządnie. Teraz wszystko się opóźniło. Róż nie zdążyłam jeszcze przyciąć
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Marysiu pięknie kwitną epimedia,różowe aż się połozyły tyle kwiatu
Moje pewnie jeszcze nie zakwitnie ale wypuściło 4 odnóżki,najważniejsze ,ze jest
Moje pewnie jeszcze nie zakwitnie ale wypuściło 4 odnóżki,najważniejsze ,ze jest
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu czy na czwartym zdjęciu to Epimedium grandiflorum 'Rose queen'? Pytam, bo też takie mam i nie jestem pewna nazwy odmiany.
- mar33
Lidziu jak zwykle jesteś wielka, znów pomogłaś znaleźć nazwę, zakupiona była jako acompelata ale to nie to, ta jeszcze nie kwitnie co do epimedium to zakupione było bez nazwy, może nam rozpozna Piterek
Tosiu bo moje chciejstwa ciągle się powiększają i tak przybywa tych chciejstw i tak tańszych od ciuchów markowych ja w ogrodzie jestem i czasami późnym wieczorem jak mam ciężki dzień
Ewuś majowa nie tylko u Ciebie jeszcze nie ogarnięty ogród u mnie to samo, jeszcze liście po zimie nie wszystkie wygrabione i mam za złe sobie, że nie umiem się zorganizować jakaś fajtłapiasta jestem w tym roku, no róże przycięłam ale co ja ich mam parę krzaczków powoli porządki do jesieni zrobimy
Wiolu epimedia w pierwszym roku rosną powoli ale potem ładnie się rozrastają, ja jestem zadowolona z zakupów na naszym forum
Tosiu bo moje chciejstwa ciągle się powiększają i tak przybywa tych chciejstw i tak tańszych od ciuchów markowych ja w ogrodzie jestem i czasami późnym wieczorem jak mam ciężki dzień
Ewuś majowa nie tylko u Ciebie jeszcze nie ogarnięty ogród u mnie to samo, jeszcze liście po zimie nie wszystkie wygrabione i mam za złe sobie, że nie umiem się zorganizować jakaś fajtłapiasta jestem w tym roku, no róże przycięłam ale co ja ich mam parę krzaczków powoli porządki do jesieni zrobimy
Wiolu epimedia w pierwszym roku rosną powoli ale potem ładnie się rozrastają, ja jestem zadowolona z zakupów na naszym forum
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Czy te nasze chciejstwa są tańsze od ciuchów tego nie wiem, bo też wydaję tylko na chciejstwa a ciuchy mam już bardzo stare.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Epimedium i korony dały popis. Miło pospacerować u Ciebie w ten ponury dzień.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Marysiu przyszłam się przywitać
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- mar33
Grażynko moje ciuchy droższe od Twoich bo większe więc wolę kupować chciejstwa zielone
Marysiu zapraszam w takim razie na cz spacery tylko teraz deszcz pada i jest zimno
Reniu witam Cię serdecznie mam nadzieję że zostaniesz z nami teraz na dłużej a nie raz na miesiąc
zapraszam teraz na krótki przegląd roślinek
tulipanom pogoda nie sprzyja, pozamykały swoje buźki za to tym na ostatnich trzech fotkach to raj na ziemi
Marysiu zapraszam w takim razie na cz spacery tylko teraz deszcz pada i jest zimno
Reniu witam Cię serdecznie mam nadzieję że zostaniesz z nami teraz na dłużej a nie raz na miesiąc
zapraszam teraz na krótki przegląd roślinek
tulipanom pogoda nie sprzyja, pozamykały swoje buźki za to tym na ostatnich trzech fotkach to raj na ziemi
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny