Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Zdjęcia w najlepszym wydaniu. Pięknie umiesz wszystko pokazać. A jest co :).
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Mandragoro, ostatnio sadząc u siebie wykorzystałam, za Twoim przykładem, folię bezbelkową, żeby czysto było /chociaż u nas gliny nie ma i właściwie wiejski lekki rozgardiasz wskazany;). Folia rzeczywiście się sprawdziła. Kopczyki u róż także zainspirowane Twoimi, choć ciut mniejsze i szybciej uklepywane ;)
Ah, te Twoje niespodzianki dzialkowo-doniczkowe. Ciekawe co to :wink:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, zaszalałaś z zakupami :tan
Takiego wiąza też bym do siebie przygarnęła :lol:
Fotki robisz świetne ;:oj
Uważaj na kleszcze ;:168 Moja mama ma podejrzenie o borelioze, jeździ robi różne badania, bierze leki, ale tak do końca nie wiadomo czy ją ma :(
Miłego majowego weekendu :wit
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuniu - te funkie ze zdjęcia są najbardziej rozwinięte (rosną w słońcu), ale mam jeszcze inne kępki, które też na razie pokazują tylko zęby :) Dziękuję ;:196

Beatko - dziękuję ;:196 Właśnie kwitnących na razie jest mało, żałuję, że tak mało cebulowych posadziłam jesienią. Niedługo rozkwitnie floks szydlasty, będzie fajny widok, bo mam go dużo :)

Iwonko szczecińska - tak, to barwinek Illumination, chyba kwitnie później od zwykłego, albo po prostu u mnie jest jeszcze za młody (sadzony jesienią). Bardzo lubię rośliny o dwubarwnych listkach :)

Iwonko opolska - ale skoro nie poszłam od razu, to pewnie teraz i tak nie ma sensu? Ja tak kocham chodzić do lekarzy... :oops: U mnie też dziś wyjątkowo zimno, teraz tylko 14 stopni i całkowite zachmurzenie. Fajnie, że w nocy trochę popadało ;:108 Również udanej (mimo pogody) majówki ;:196

Sylwuś - wszystko tak soczyście zielone, aż postanowiłam dziś zdjąć firany z okna w salonie, z którego mam widok na tuje a dalej na las :) Miłego Kochana ;:196

Madziu - gdzie się podziewasz? Gdzieś pisałaś, że brak czasu i weny, mam nadzieję, że niedługo to minie i założysz nowy wątek :uszy

Diano - witaj :wit wszystkie dotychczasowe fotki pstrykane w większości starą komórką sobie C902, ponad dekadowym Olkiem C730 UZ, a wczorajsze wyjątkowo trochę lepszym sprzętem z Sigmą 50-500. Cieszę się, że Ci się podoba, tym bardziej, że ten aparat miałam w ręku może z 5 raz.

Karolinko - bardzo się cieszę, że Ci się podobało. Takie komentarze motywują do tego, by czasem bardziej się wysilić przy robieniu zdjęć :D

Pacynko - jak coś robię ostatnio sama, to nie chce mi się już bawić z tymi foliami, ale M. jak kopie doły, zawsze swoje stanowisko pracy przygotowuje porządnie :D Kopczyki powoli już rozgrzebuję wodą z węża przy podlewaniu. A nowa rabata wymuszona posadzeniem róż w totalnie bezmyślnym układzie. Miały rosnąć w ich otoczeniu klematisy, ale posadzenie ich w układzie "kół olimpijskich" skutecznie wyeliminowało ten pomysł.

Reniu - wiąz trochę się wykrzywił, muszę załatwić mu porządną podporę. Dziękuję i również udanej majówki ;:196

Dziewczyny, a może któraś z Was rozpoznaje tę roślinę z przedostatniego zdjęcia na poprzedniej stronie? Może piwonia? ;:24
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Milenko, zaspałaś :-) nowy wątek już jest :-)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Milenko w deszczowy świąteczny dzień. Pada i pada....
Dobry pomysł na zdjęcie firan, ja niestety ale nie moge sobie na to pozwolić, blisko mam sąsiada i jego dzieci. Więcej światła w domu i piękne widoczki za onem.
pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43

Post »

no proszę, sigma i takie cuda :D ona pod canona czy nikona? bo ja ten obiektyw miałam przez chwilę, ale zupełnie mi nie podszedł (z tym że ja do Nikkorów przyzwyczajona mimo wszystko)
ale do makro widzę, że można jednak poszaleć
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

No, uspokoiłaś mnie z funkiami, bo z moich tylko maluszki pokazały liście.
Swoją drogą, mam na zbyciu miniatutowe, zielone (wąski biały brzeg), kwiaty ciemny fiolet. Nazwy nie znam.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madzia - no właśnie zaglądam i zaglądam, a zdjęć schodków, na które wszyscy czekają, nie ma :(
Sylwuś - u mnie też, ale już mniej niż wczoraj. Nawet udało nam się dzisiaj grilla rozpalić bez zadaszenia w przerwie z dostawą deszczówki :D Skończyliśmy grillować, rozpadało się znowu :) Mam nadzieję, że mimo pogody Tobie też dzień minął sympatycznie :)
Dianek - pod Canona. Jak dla mnie ma jedną wadę jak na kobiece (choć zaprawione szpadlem :D) ręce - jest cholernie ciężka.
Aniu - napisałam pw, bo Twój fiołek już bardzo chce do Ciebie :D

Od jutra podobno już trochę cieplej, bardzo dobrze, bo przy +10 to nawet gdy nie pada, praca w ogrodzie jak dla mnie przynajmniej jest męczarnią a nie przyjemnością... Brrr..
A w domu jeden ze storczyków zrobił mi ogromną niespodziankę. Nie uwierzycie, ale wstawiałam fotki jego pączków jeszcze do swojego starego wątku doniczkowego - na początku lutego. A pojawiły się w grudniu. Jeden lub dwa największe pąki opadły. Reszta tak sobie smutno sterczała na długim pędzie. W wątku Sylwii albo Magdy ktoś mądry doradził, że storczyki warto porządnie przesuszyć. Tak też zrobiłam (nie podlewałam chyba ponad 3 tygodnie). I nagle po pół roku (sic!) największy pączek zaczął się otwierać! :heja

Obrazek

Natura potrafi nas czasem zaskoczyć ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Tobie i Ani zrobi mi si okno fiokowe. Wezme chetnie.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Milenko a to miłą niespodziankę sprawił Ci storczyk. :) Widać że pozostałe poćzki też są zdrowe więc będzą jeszcze kwiatki:)
Dzień minął nie tak jakbym chciała ale cóż :( Też palnowałam grila ale padało a później zimno i z domu nie chciało mi się nigdzie ruszać. Jutro w planach mam koszenie trawnika i muszę jeszcze dosadzić parę roślinek.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - do zielonego pokoju? :)
Sylwuś - miałam dziś umówioną rodzinkę na grilla, więc choćby skały s*ały, musiało się udać, bo co bym im dała jeść? ;:306 Oprócz kiełbasek i sałatek do grilla było tylko ciasto :) Padałoby, to rozpalilibyśmy pod dachem, zjeść zawsze można w domu. Trzymam kciuki, żeby jutro u Ciebie nie padało :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, do pokuju dziennego, żeby goście widzieli.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”