Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Pogoda się wygłupia-wszędzie pada, tylko u mnie sucho :evil: Dziś i tak nie za dużo da się zrobić, więc mogłoby coś spaść.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Marysiu - śliczna ta Szachownica cesarska :lol: Ja mam tylko szachownicę kostkowatą.
Rzadko zaglądam, zbyt rzadko :( ale to wina mojego internetu. Tu na wsi mam kiepski zasięg zarówno telefonu jak i netu. Wykorzystuję te momenty kiedy działa - kosztem ogrodu. Ale dzisiaj u mnie pogoda nie ogrodowa, 5 stopni i wieje jak na Uralu. Można posiedzieć przy kompie bez wyrzutów sumienia :lol:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ha, wczoraj odkryłam, że mam i taką szachownicę jak Ty...piesek niestety odkrył ją wcześniej, więc rozpoznałam tylko po urwanych łebkach kwiatów :evil: Jesienią przeniosę wszystkie cebulowe z podwórka do ogrodu, to może w przyszłym roku zobaczę je w pełnej krasie...
Awatar użytkownika
stokrotka-77
200p
200p
Od: 21 lut 2011, o 21:42
Kontakt:

Post »

Ja też zachorowałam na szachownice. Tym bardziej że podobno gęsto posadzone są zaporą nie do przebycia dla kretów. Jesieniom obsadzę nimi pas przy płocie od wschodu, jak zadziała to będzie pięknie i pożytecznie. Marysiu podziwiam ogrom i piękno Twoich kwiatów. ;:196 Ja ciągle skupiona na warzywniku, niestety na kwiaty brakuje póki co funduszy :wit
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu a wykopujesz szachownicę w celu kolejnego kwitnienia :?:
Gdzieś o tym sposobie czytałam i może się zgadzać,bo u mnie zakwitły tylko te świeżo posadzone ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu u mnioe także mokro , choć nie za bardzo, dzisiaj pierwsza majowa burza obudziła mnie ;:138 ;:138 Chwasty już rosną , na razie drobniutkie , za 2-3 dni będą już duże ;:oj ;:oj Korony i tulipany nada kwitną , jeszcze przez kilka dni będą cieszyć oko.
Wiolu , zapewniam , wykopanie po kwitnieniu na pewno polepsza kwitnienie. Może nie 100 procent , ale większość zakwitnie. A na krety nie działa , cebula także. Żałuję , że nie sfociłem rządka siedmiolatki zrytego przez kreta. Nornice nie zjedzą cebuli , ale zdarzyło się , że małe cebulki wyrzuciły na powierzchnię , bo im śmierdziały w ziemi ;:oj ;:oj Niestety w tym roku nie zakwitła mi szachownica perska . Podzieliła się na dwa , dobre i to. ;:333
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Jak u Ciebie po ulewach? U mnie bardzo solidnie podlało, deszczu spadło więcej jak w Krakowie czy Kielcach :D Dziś szykują się kolejne.Gnojówki z mlecza będę używać tak jak z pokrzywy, jako nawóz. Na coś się jeszcze ją stosuje ale zapomniałem, jak znajdę to napiszę.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak tam prace porządkowe w dalszej części ogrodu, czy już zdążyłaś się uporać z wszystkimi nasadzeniami bo ja dalej jestem w powijakach i wieczorem padam na pysk jak zgoniony pies ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
kalil
50p
50p
Od: 3 sie 2012, o 13:59

Post »

Marysiu cudnie u Ciebie ;:63 Szachownicę ja też mam i nie wiedziałam co to takiego :roll:
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gość pojechał, ogród zwiedzony, roślinki od Wioli posadzone to jestem
Od wczoraj mam burze chyba już 4 wczoraj lało cały dzień, dzisiaj od rana tropik i znowu burza, ale po burzy przestało padać!
Wczoraj ułożyłam koleżankę późno spać (dobrze nam się gadało) a ponieważ poprzedniej nocy spała 4,5 godz,. to padłam na pysk, że nawet nocnej burzy nie słyszałam :lol:
Michał pewnie porobił zdjęć zaraz pójdę sprawdzić.
Ewuni w tak wżeniłyśmy się , czy Twój już się puszcza ;:306
Wiewióreczko granulowany czy proszkowany też dobry ziemia wszystko przyjmie ;:303 Bardzo dawno Cię nie było i tym bardziej serdecznie Cię witam ;:168
Agnieszko muszę to sobie wszystko zapisać bo pewnie nie zapamiętam :uszy
Dzidziu witam Cię serdecznie :wit oj tak długo na nią czekaliśmy :lol:
Helenko jak tam jest już wątek - nie udawaj wiosna i u Ciebie na pewno jest ;:196
Eluniu u mnie dzisiaj tropik wystawiłam daturki i bananka, ale za chwilę schowałam bo burza nadeszła ;:219
Ewo maj coś chyba nie zasłużyłaś na darmowe podlanie
Marysiu u mnie dzisiaj ciepło :)
Dobrze, że w ogóle masz kontakt ze światem ;:333 Szachownicę kostkowatą też zakupię bo podoba mi się ;:173
Pat koniecznie musisz wydzielić swojemu stróżowi miejsce, żeby cieszyć się roślinami :lol: Przecież dopiero teraz odkrywasz na spokojnie co masz, bo rok temu o tej porze to miałaś :shock:
Agnieszko to jest mit! w miejscu gdzie mam szachownice i pachnie do dwóch metrów wokół miałam posadzone cebule tulipanów odmianowych na siatce metalowej. Nornice wlazły górą i wyżarły wszystkie tulipany bo nie wyszły a rok temu były piękne :shock: Bardzo Cię dziękuję za uznanie dla roślin - będziesz i Ty miała. Rzuć tylko hasło a przyślemy Ci chętnie ;:172
Wiolu przez parę lat rosła pomarańczowa w jednym miejscu i po jakimś czasie kwitnienie było kiepskie, rok temu dostałam żółte od Stokrotki_polnej i przesadziłam swoje - efekt wspaniały wszystkie prawie mają kwiaty. Nie wykopię ich w lecie, ale już podrzuciłam im obornika :lol:
Tadziu burz miałam już parę i chwasty te z mam dorodne, a podagrycznik miejscami próbuje zdominować rośliny - to jest walka z wiatrakami! Mam mokro i ciepło i na pewno w tygodniu trzeba będzie kosić trawę ;:306
Michałku widzę oznaki życia w szczepionych drzewkach na pewno 1 sztetyna i kosztela pączki ma nabrzmiałe i zielone. Nie muszę mówić jaka jestem zadowolona ;:303 Dolało nam nieźle, teraz też piszę bo uciekłam przed burzą!
Marysiu miałam przerwę , bo było mokro i zimno, dzisiaj sadziłam (już) ale już walczę z chwastami, Czeka mnie jeszcze duża dostawa po 15 maja róże i z s. Magda! muszę przygotować rabatkę. Kiedy my się zobaczymy?

-- 3 maja 2013, o 13:27 --

Aniu co zrobiłybyśmy bez FO :lol: tu odkrywamy co mamy, a jak nie mamy to wiemy co kupić Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Czytam o burzach i ciepełku a u mnie cały czas lało a ciepełko takie że aż centralne się włączyło, no szkoda że pogoda tak nawaliła bo nawet posiedzieć w ogrodzie nie można i popatrzeć na piękne tulipanki i inne kwitnące kwiatki ,ale co tam jestem taka Tobie Marysiu życzę ;:3
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU.....chyba pomaleńku zacznę normalnie funkcjonować, tylko pogoda trochę dołuje....w ogrodzie mlecz się panoszy, łopatą nie idzie pracować bo mokro i wszystko się klei.....to samo mam na działce ROD bardzo mokro....
wczoraj była proba przekopania warzywniaka ale spęłzło na niczym........za to dzialka ukwiecona co bardzo raduje...

pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Może rozpogodzenia od Ciebie przyjdą do mnie??? U mnie od wczoraj leje, Bóbr wystąpił z brzegów,żeby tylko nie zalał nam piwnic i działek. ;:14
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”