Migdałek trójklapowy-wymagania,pielęgnacja
Re: Migdałek trójklapowy
Za każdym razem musi przechorować po przesadzeniu .I objawia się to tym iż słabiej kwitnie i chucherko się robi.Któregoś razu jak zostanie przesadzony możesz powiedzieć Andrzeju : Kobieto ! Zabiłaś migdałka a ja byłem narzędziem zbrodni / ja nie zwykle rzadko zmieniam koncepcję, najwyżej raz przesadzę i nie ruszam.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Nasz migdałek mnie zaszokował! Przemarzł tej zimy całkowicie!!!
Co roku ładnie zakwitał, w tym roku szykowałem się na piękne widoki, a tu klops. Nic oprócz migdałka nam nie zmarzło tej zimy.
Co roku ładnie zakwitał, w tym roku szykowałem się na piękne widoki, a tu klops. Nic oprócz migdałka nam nie zmarzło tej zimy.
Mój na szczęście przetrwał i ma dosyć sporo pączków jak na 2-latka. Po przekwitnięciu trzeba będzie go podciąć.
Mój te z ma piekne paczki musze zrobić zdjecia to pokaże mam 2 krzaczastepiotrq pisze:Mój na szczęście przetrwał i ma dosyć sporo pączków jak na 2-latka. Po przekwitnięciu trzeba będzie go podciąć.
gleameil on był szczepiony? Jeśli tak, to naszczep na pniu, bo to pewnie ałycza, a szczepi się banalnie.
Mój migdałek jest przycinany co roku po kwitnieniu.Roś zdrowo ,ale co roku pzed pierwszymi pakami robię oprysk.Mają tendencję do zasychania w trakcie kwitnienia.W tym roku korona na pniu jest tak wielka ,ze cięzko mi było ogarnąć koronę.Zdjęcia w moim wątku
W takim razie czekam na zdjęcia Ja też później postaram się wrzucić swojego młodego migdałkamadzia78 pisze:Mój te z ma piekne paczki musze zrobić zdjecia to pokaże mam 2 krzaczastepiotrq pisze:Mój na szczęście przetrwał i ma dosyć sporo pączków jak na 2-latka. Po przekwitnięciu trzeba będzie go podciąć.
PESTKO bardzo ładny, jak robisz opryski to warto baaaardzo porządnie opryskać nasadę korony (miejsce szczepienia). Jeśli jest jakieś wgłębienie to warto wypełnić funabenem/sztuczną korą itp, żeby tam się wilgoć nie zbierała, bo może to jest tez powód łapania choroby.
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mój nie kwitł jeszcze tak pięknie. Zdjęcia wstawie wieczorem.
Tak, był szczepiony. Już jest wykopany. Przemarzł calutki! Pień już był dość gruby, a nawet on przemarzł. Z powodu jego bardzo krótkiego kwitnienia (w zeszłym roku "aż" 2 dni) nie jest go nam bardzo żal.monika pisze:gleameil on był szczepiony? Jeśli tak, to naszczep na pniu, bo to pewnie ałycza, a szczepi się banalnie.