Pośród nadwarciańskich łąk
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pośród nadwarciańskich łąk
Twoja korona cesarska będzie niedługo kwitła. Moja trochę mniejsza.
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
Już kwitną.
- amster
- 500p
Moje tegoroczne Hiacynty, niestety z przykrością muszę stwierdzić, że wiele tych co się w ziemi ostały z roku poprzedniego zaginęło bezpowrotnie, niestety też sporo nowych odmian również odeszło w niebyt bez pokazania swojej urody. Właściwie dzisiaj mogę powiedzieć... do zobaczenia za rok
I na koniec zaczynający dopiero kwitnienie:
I na koniec zaczynający dopiero kwitnienie:
- amster
- 500p
Tak kwitną moje korony i szachownice. Wybrałem najokazalsze okazy do zdjęć, a ogólnie kwitnie ich całkiem sporo.
- amster
- 500p
I już całkiem na koniec dzisiejszego chwalenia się...
Zakwitły mi w różnych miejscach samosiejki niezapominajek. Wcześnie, ale ja nie narzekam.
Jedyna z innych niż zwykłe odmiana szafirka. Biały i taki jeszcze jeden dziwaczny ani widu, ani słychu, a ja nie pamiętam gdzie jest wsadzony
Całkiem sporo kwitnie mi jeszcze narcyzów, część dopiero zakwitnie, a część nawet pączków jeszcze nie ma. W tle już prawie wszechobecne szafirki.
Zakwitły mi w różnych miejscach samosiejki niezapominajek. Wcześnie, ale ja nie narzekam.
Jedyna z innych niż zwykłe odmiana szafirka. Biały i taki jeszcze jeden dziwaczny ani widu, ani słychu, a ja nie pamiętam gdzie jest wsadzony
Całkiem sporo kwitnie mi jeszcze narcyzów, część dopiero zakwitnie, a część nawet pączków jeszcze nie ma. W tle już prawie wszechobecne szafirki.
- amster
- 500p
Jaka tam wiosna, zimno, nadal prawie wcale słońce nie świeci. Fakt, kwiaty utrzymują się dłużej, ale to co w domu wciąż czeka potrafi się pleśnią pokrywać. Słabe wietrzenie i zaczynają się problemy.
Mam jeszcze całą serię kwitnących obecnie tulipanów, ale czekam aż wszystkie zakwitną i wówczas wrzucę. Jeszcze kilka dni.
Mam jeszcze całą serię kwitnących obecnie tulipanów, ale czekam aż wszystkie zakwitną i wówczas wrzucę. Jeszcze kilka dni.
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękny ogród,zdjęcia malownicze
Bardzo ciekawe donice z kwiatami w różnych połączeniach,a surfinie cudne:)
Czy zasilasz je specjalnym nawozem? Z tego co wiem one są żarłoczne Hiacynty w odmianach,tego nie wiedziałam,że są różne nazwy
Czekam na fotki tulipanów
Pozdrawiam
Bardzo ciekawe donice z kwiatami w różnych połączeniach,a surfinie cudne:)
Czy zasilasz je specjalnym nawozem? Z tego co wiem one są żarłoczne Hiacynty w odmianach,tego nie wiedziałam,że są różne nazwy
Czekam na fotki tulipanów
Pozdrawiam
- amster
- 500p
Dziękuję.
W minionym roku wszystko co kwitło w donicach dostawało do każdego podlewania Kristalon pomarańczowy.
Tak samo zamierzam zrobić i w tym. Na surfinie już się zasadzam. Może w niedzielę zanabędę.
W minionym roku wszystko co kwitło w donicach dostawało do każdego podlewania Kristalon pomarańczowy.
Tak samo zamierzam zrobić i w tym. Na surfinie już się zasadzam. Może w niedzielę zanabędę.
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ostatnio w programie"Maja w ogrodzie" polecali hydrożel do donic,który powoduje,że roślinki maja zawsze wilgotno i nie przesuszają się.
Czy stosowałeś taką metodę?
Szafirki niebiesko-białe cudne
Czy stosowałeś taką metodę?
Szafirki niebiesko-białe cudne
- amster
- 500p
Nie, nie za bardzo wierzę w te wynalazki. Woda musi albo spłynąć, albo odparować. A co w tym żelu siedzi... Wody mam pod dostatkiem z własnej studni.
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Hydrożel jest bardzo dobry do donic, których nie możemy systematycznie podlewać np ze względu na dłuższy wyjazd. Hydrożel wiąże wodę i powoduje jej wolniejsze parowanie, ot i cała tajemnica .
Tomku czekam na nowe widoki u Ciebie . U nas wiosna też w odwrocie, dziś leje od rana, a może i od wczoraj wieczorem .
Tomku czekam na nowe widoki u Ciebie . U nas wiosna też w odwrocie, dziś leje od rana, a może i od wczoraj wieczorem .
Joasia
- amster
- 500p
U nas sucho, zaczynam powoli podlewać tu i ówdzie. Czekam na rozwinięcie się pozostałych tulipanów i wówczas skompletuję zdjęcia i wrzucę tutaj. Niestety spora część najprawdopodobniej zaginęła bezpowrotnie. Co ciekawe prawie wszystkie odmiany, które kwitły u mnie rok temu. Nornice chyba się nimi zajęły.