Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
I u mnie się popsuło....
Ale zdążyłam posadzić 4 niemeczki z donic...i przesadzić jeszcze jedną w gruncie....fajna pogoda na takie działanie, bo bez wiatru
Pozdrawiam
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Aniu, podziwiam kolaż z pierwszej strony.
Fajna sprawa, wszystkie ulubienice w zasięgu wzroku.
Sporo już podziałaś i kupiłaś.
Piwonie podziwiam u innych z braku miejsca u siebie.
Różom jednak się nie oparłam.
Psinka
Fajna sprawa, wszystkie ulubienice w zasięgu wzroku.
Sporo już podziałaś i kupiłaś.
Piwonie podziwiam u innych z braku miejsca u siebie.
Różom jednak się nie oparłam.
Psinka
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja dzięki piątkowej pogodzie zmniejszyłam górę prasowania o 1/3.
Teraz nie wiem kiedy kolejna okazja się trafi, bo pogoda się poprawia
Teraz nie wiem kiedy kolejna okazja się trafi, bo pogoda się poprawia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Od rana wyszło piękne słoneczko,rano poleciałam na giełdę kupić pelargonie na balkon i do tego zestawu dokupiłam bakopę białą i fioletową:)
Dzisiaj jadę na działkę,wystawię nos i może załapię troszkę kolorku po tej długiej zimie
Moni dzięki,rozglądnę się za olejkiem i spróbujemy,bo rzeczywiście włoski się czasem bardzo kołtunią...
Koleuski czekają na wysadzenie,wciąż brak mi czasu
Mój jeden jedyny,który przechował się po zimie też marnie wygląda...
Justynko u mnie nie pada,sucho się robi,ja już róż na razie nie sadzę,teraz czekam aż zawiążą się pączki,na pewno w maju Confidorem popryskam,a na pewno po niedzieli
Justyś Klaryska miło,że wpadłaś
Kolaż to taki spontan,mam ochotę na jeszcze kilka,może to być dobry prezent dla kogoś na imieniny czy inne okazje:)
Piwonie ochoczo rosną,niedługo zaczną pierwsze pokaz...teraz na wietrze kiwają się tulipanki,nie mam ich dużo,ale na jesień na pewno dosadzę troszkę cebul
Gosiu moja góra jeszcze leży Już się zaczyna,z niczym nie nadążam
Magnolia
Tulipanków czas...
mama i dziecko:)
Pozdrawiam
Dzisiaj jadę na działkę,wystawię nos i może załapię troszkę kolorku po tej długiej zimie
Moni dzięki,rozglądnę się za olejkiem i spróbujemy,bo rzeczywiście włoski się czasem bardzo kołtunią...
Koleuski czekają na wysadzenie,wciąż brak mi czasu
Mój jeden jedyny,który przechował się po zimie też marnie wygląda...
Justynko u mnie nie pada,sucho się robi,ja już róż na razie nie sadzę,teraz czekam aż zawiążą się pączki,na pewno w maju Confidorem popryskam,a na pewno po niedzieli
Justyś Klaryska miło,że wpadłaś
Kolaż to taki spontan,mam ochotę na jeszcze kilka,może to być dobry prezent dla kogoś na imieniny czy inne okazje:)
Piwonie ochoczo rosną,niedługo zaczną pierwsze pokaz...teraz na wietrze kiwają się tulipanki,nie mam ich dużo,ale na jesień na pewno dosadzę troszkę cebul
Gosiu moja góra jeszcze leży Już się zaczyna,z niczym nie nadążam
Magnolia
Tulipanków czas...
mama i dziecko:)
Pozdrawiam
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Magnolia Gdzie nie zajrzę, tam jakąś widzę Tylko u mnie na razie pragnienie posiadania, a roślinki nie ma. Jeśli kupię, to gwiaździstą, żeby miała jakieś szanse na kwitnienie. Może już w przyszłym roku, bo trochę żywopłotu powinno już być.
Aniu wreszcie zawitałam do Ciebie. Piękne te róże na początku wątku i wiosennie bardzo u Ciebie. Żurawka o którą pytałaś u mnie to Heuchera Southern Comfort. Przepraszam, że dopiero teraz Ci odpowiadam, ale dzisiaj dotarłam z motyką na tą rabatę i od razu zapisałam.
Chyba mrówki ją polubiły
U mnie powojniki też wszystkie ładnie na działce ruszają. Gorzej z tymi na balkonie, ale to moja wina, bo odpowiednio nie zabezpieczyłam i nie podlewałam. Wymieniłam im ziemię, podsypałam nawozem, podcięłam, podlałam i zobaczymy, może coś z nich będzie
Nie mogę się doczekać zdjęć Twoich róż.
Chyba mrówki ją polubiły
U mnie powojniki też wszystkie ładnie na działce ruszają. Gorzej z tymi na balkonie, ale to moja wina, bo odpowiednio nie zabezpieczyłam i nie podlewałam. Wymieniłam im ziemię, podsypałam nawozem, podcięłam, podlałam i zobaczymy, może coś z nich będzie
Nie mogę się doczekać zdjęć Twoich róż.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
- Annes 77
Ewuś magnolia nie jest trudna,spróbuj,może nie zakwitnie w pierwszym ani drugim roku,ale warto ją mieć,to moja największa teraz radość oglądać jej przedstawienie i te cudne,pachnące wielkie kwiaty
Kasiu tę żurawkę zamówiłam i ma do mnie przyjechać razem z innymi za dwa tygodnie,a druga paczka w czerwcu też z żurawkami Dzięki za odpowiedź:)
Ja swoich powojników balkonowych w ogóle nie okryłam,nie podlewałam,myślałam,że już po nich,ale one odbiły o dziwo
Twoje ani troszkę się nie obudziły?
Czekamy teraz na róże,wczoraj oglądnęłam z góry na dół LO,na szczęście robactwa nie zauważyłam,ale to kwestia kilku dni....Confidor w pogotowiu
W weekend spotkała mnie spora niespodzianka,dostałam w prezencie od brata magnolię Yellow Bird,która zmarzła mi rok temu bezpowrotnie,tamta była dużo mniejsza,nie miała kwiatów,to drzewko ma 5 kwiatów i właśnie zaczynają rozkwitać.
Na razie stoi w donicy na balkonie,ale już kupiłam ziemię i w tygodniu jadę ją posadzić
Pelasie muszę dziś posadzić na balkonie,w tamtym roku już dawno siedziały w ziemi
Miłego dnia wszystkim
Kasiu tę żurawkę zamówiłam i ma do mnie przyjechać razem z innymi za dwa tygodnie,a druga paczka w czerwcu też z żurawkami Dzięki za odpowiedź:)
Ja swoich powojników balkonowych w ogóle nie okryłam,nie podlewałam,myślałam,że już po nich,ale one odbiły o dziwo
Twoje ani troszkę się nie obudziły?
Czekamy teraz na róże,wczoraj oglądnęłam z góry na dół LO,na szczęście robactwa nie zauważyłam,ale to kwestia kilku dni....Confidor w pogotowiu
W weekend spotkała mnie spora niespodzianka,dostałam w prezencie od brata magnolię Yellow Bird,która zmarzła mi rok temu bezpowrotnie,tamta była dużo mniejsza,nie miała kwiatów,to drzewko ma 5 kwiatów i właśnie zaczynają rozkwitać.
Na razie stoi w donicy na balkonie,ale już kupiłam ziemię i w tygodniu jadę ją posadzić
Pelasie muszę dziś posadzić na balkonie,w tamtym roku już dawno siedziały w ziemi
Miłego dnia wszystkim
Aniu dzisiaj będzie przegląd powojników na balkonie i opryskać miedzianem, tak na wszelki róże też. Ja co roku mam tumult mszyc na roślinach balkonowych. Nie wiem, chyba od sąsiadów z dołu przyłażą Muszę sprawdzić, czy mam coś na mszyce u siebie
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aneczka mam słabosc do zółtych magnolii i ciemno fioletowych piekny prezent dostałąś
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witaj Nie mogłam cię odnaleźć piękne pączki magnolii.. tulipanki śliczne
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, przepiękna magnolia!!!
- Annes 77
Kasiu oj to ja też będę pilnowała tych wstrętnych robali
Powojnik Dr Ruppel już zawiązał sporo pąków,jak zakwitnie to będzie bajka
Na mszyce Decis ...
Dorotko dziękuję Ja też nie jestem obojętna jak widzę kwitnące magnolie,uwielbiam je
MID2006 fajnie,że wpadłaś
Moni dziękuję
Liliowce szaleją...
Nowy nabytek trzmielina oskrzydlona...
Iryski syberyjskie białe i fioletowe posadzone po obu stronach mojego oczka...
Przetacznik First Love zakochałam się w nim u Wandzi
Przywrotnik...ciekawe liście zbierające kryształki wody:)
Magnolia Galaxy kochana zakwitła
Może wiśnia w tym roku będzie miała sporo owoców??
Żurawka Crimson Culls
Piesia cała w skowronkach...działeczka to jej ulubione miejsce
Powojnik Dr Ruppel już zawiązał sporo pąków,jak zakwitnie to będzie bajka
Na mszyce Decis ...
Dorotko dziękuję Ja też nie jestem obojętna jak widzę kwitnące magnolie,uwielbiam je
MID2006 fajnie,że wpadłaś
Moni dziękuję
Liliowce szaleją...
Nowy nabytek trzmielina oskrzydlona...
Iryski syberyjskie białe i fioletowe posadzone po obu stronach mojego oczka...
Przetacznik First Love zakochałam się w nim u Wandzi
Przywrotnik...ciekawe liście zbierające kryształki wody:)
Magnolia Galaxy kochana zakwitła
Może wiśnia w tym roku będzie miała sporo owoców??
Żurawka Crimson Culls
Piesia cała w skowronkach...działeczka to jej ulubione miejsce
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
jaki śliczny zadbany yoreczek...widać że jest bardzo zadowolony