Pacynko pomarańczowego floksa kupiłam w zeszłym roku na all.. nazywa się Orange Perfection, ale jeszcze mi nie kwitł, powinien to zrobić w tym sezonie. Junior bouqet - odmiana o ciekawym kolorku , takie zestawienie kęp floksów w kilku odcieniach różu i fioletu musi wyglądać bajecznie
![serduszko ;:167](./images/smiles/heart.gif)
Floksa różowego (chyba najbardziej znany) dostałam od teściowej , u niej w ogródku rośnie go bardzo dużo , posadzony jest w geometryczne wzory razem z innymi bylinami i jednorocznymi. Zapach od nich jest przepiękny a całość wygląda imponująco.
Ja tez ostatnio je doceniłam . Kiedyś jak go dostałam , wsadziłam w ziemie i zapomniałam, dopiero jak urosła i zakwitła pokaźna kępa dostrzegłam ich urok i możliwości aranżacji
klarysa witam pod dębami
Wiosna widoczna wszędzie i bardzo dobrze!
Też nie narzekam na zimowanie lewizji
Zapraszam częściej
Sylwio dziękuje ale to wszystko wina pogody! Zamiast działać w ogródku szukam natchnienia na forum i piszę,piszę...
MORANGOdziękuję za uznanie ,zapraszam częściej
Dzisiaj pokażę moje begonię. Posadzone w połowie kwietnia , najpierw dłuugo nie chciały wychylić się z ziemi . Jak już wyszły pędzą do góry jak szalone.
Mam posadzoną begonię podwójną pełną (5 kolorów) , begonię Non-stop (5 kolorów) begonie dwukolorową Picotee i zwisającą czerwoną.
Begonie to mój tegoroczny eksperyment. Wpadły mi w oko w zeszłym roku i przeniosły się do serca.
Podobno dobrze rosną w półcieniu i to mnie cieszy
![super ;:333](./images/smiles/thumbsup.gif)