Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
palilem jakieś 17-18 lat...
No to srogo. W ogóle jakiś cud, ze się udało, toż to prawie zrośnięcie z nałogiem. Ja na następny cel rzucam alkoholizm, nic mi nie dał
Jak bym tak rok temu usłyszał siebie samego teraz, to bym sobie za cholerę nie uwierzył.
Ale tak postanowiłem. Nie będę w życiu niewolnikiem ślepo podążającym za tłumem. Moja droga jest inna i ciekawa. Tylko jeszcze nie wiem jaka, ale mam już niejasną wizję...
![do-kitu ;:222](./images/smiles/thumbdown.gif)
Jak bym tak rok temu usłyszał siebie samego teraz, to bym sobie za cholerę nie uwierzył.
![ojoj ;:oj](./images/smiles/ojoj.png)
- zenmach
- 200p
- Od: 11 lip 2011, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
mi mój alkoholizm nie przeszkadza...Alembik pisze: Ja na następny cel rzucam alkoholizm
![cheers ;:136](./images/smiles/cheers.gif)
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 18 kwie 2013, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mnie mój jeszcze tez nie :P
Ja właśnie jestem w trakcie rzucania palenia (to już 7 dzień), a alkoholizmu jeszcze nie zacząłem i nie zamierzam zaczynać. ![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
A mi by w sierpniu mineło 2 lata ( od niedzieli palę )
![cryy ;:145](./images/smiles/crybaby.gif)
Już nie tak kasy, co zdrowia szkoda. Spróbuj ponownie, może tym razem się uda.
Kasia
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
Zosał mi jeden papieros spale go przed snem , a od jutra nie kupuje już tego szajsu.ganio4 pisze:Już nie tak kasy, co zdrowia szkoda. Spróbuj ponownie, może tym razem się uda.
![Exclamation :!:](./images/smiles/icon_exclaim.gif)
Raz już przez ,,rzucanie" przeszedłeś, to i tym razem też się uda
U mnie mija szósty rok i mimo tego, że zdarzyło mi się kilka razy pociągnąć dymka
, to do tego świństwa już nigdy nie wrócę. Przecież to w pełni świadome serwowanie sobie RAKA, a potem pretensje do całego świata, dlaczego ja?
= życie pełne chorób i przedwczesna śmierć.
![vic :uszy](./images/smiles/uszy.gif)
![o-ścianę ;:223](./images/smiles/wallbash.gif)
![palacz ;:209](./images/smiles/smoke.gif)
Kasia
Mnie zostało ponad pół paczki i piznąłem tym o ścianę. Koniec i tyle.
No, brawo
Nie ma to jak wbić sobie raz na zawsze do głowy
z jaką to trucizną obcuje się na co dzień i do tego jeszcze śmierdzi.
![brawo ;:63](./images/smiles/smile071.gif)
![wybij ;:124](./images/smiles/bangin.gif)
Kasia
a słyszał ktoś z Was o tym, ze można rzucić palenie poprzez e-papierosy? podobno e-papierosy nie zawierają substancji smolistych i podczas ich używania nie ma dymu, więc niby to wszystko ma prowadzić do pomniejszenia częstotliwości palenia, co w rezultacie ma doprowadzić do całkowitego rzucenia palenie - wiecie to ma działać podobnie jak z narkomanami na odwyku, ale nie wiem czy tak jest w rzeczywistości, słyszeliście coś o tym?
Kilku moich znajomych pali e-fajki, żadna z nich nie rzuciła. Uzależniona jesteś głównie od nikotyny i nadal w e-papierosie ją organizmowi dostarczasz.
Kasia
Jakiś czas temu postanowiłam przestać palić ... zaopatrzyłam się w plastry ( tak na wszelki wypadek) .
Minął dzień pierwszy...drugi...trzeci... Czytałam różne fora, wspierałam się wypowiedziami innych, czytałam jakie to korzyści mnie spotkają, jak to będzie fajnie gdy pozbędę się tego nałogu
I co mnie spotkało
Uporczywe bóle głowy, natrętne myśli dotyczące papierosa .... rozdrażnienie (chodząca bomba zegarowa), co chwilę chciało mi się beczeć z byle powodu i senność WIELKA senność.
Palę znowu, pękłam, poddałam się!! Boję się już próbować!
Minął dzień pierwszy...drugi...trzeci... Czytałam różne fora, wspierałam się wypowiedziami innych, czytałam jakie to korzyści mnie spotkają, jak to będzie fajnie gdy pozbędę się tego nałogu
![Exclamation :!:](./images/smiles/icon_exclaim.gif)
I co mnie spotkało
![Question :?:](./images/smiles/icon_question.gif)
Uporczywe bóle głowy, natrętne myśli dotyczące papierosa .... rozdrażnienie (chodząca bomba zegarowa), co chwilę chciało mi się beczeć z byle powodu i senność WIELKA senność.
Palę znowu, pękłam, poddałam się!! Boję się już próbować!
Ponoć jest jakaś roślina. Diabelski tytoń się nazywa i jest to ładna, kwitnąca roślina ogrodowa, która podobno pomaga rzucić palenie. Sam nie testowałem, ale jeśli bym tak rzucał palenie i miał z tym problem, to nie wybrał bym plastrów, gum i e-papierosów, bo to oczywista komercja. W rzeczywistości nie leczą nikotynizmu, tylko stanowią jego alternatywę.
A czytanie non stop o paleniu?! To kpina dziewczyno. Jeśli rzucasz palenie to zapomnij o nim. Wywal wszystko co przypomina Ci o papierosach, w ogóle zapomnij ze jest coś takiego jak papierosy. Jak złapie Cię chęć na papierosa zacznij gwizdać, zeby o tym zapomnieć itp idt.
A czytanie non stop o paleniu?! To kpina dziewczyno. Jeśli rzucasz palenie to zapomnij o nim. Wywal wszystko co przypomina Ci o papierosach, w ogóle zapomnij ze jest coś takiego jak papierosy. Jak złapie Cię chęć na papierosa zacznij gwizdać, zeby o tym zapomnieć itp idt.