Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

U mnie dzisiaj bez deszczu i trochę słonka było.

Pat powojnik bylinowy rośnie niewysoki- ok. 60 cm, w zimie pędy znikają tzn. usychają i na wiosnę odbija od korzenia. Jak to bylina. :wink:
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, u mnie nareszcie wyszło trochę słońca i wreszcie mogłam coś porobić. Niech ta pogoda się wreszcie unormuje. Ten grad, który pokazywali w telewizji też mnie przeraził. Dosłownie chwila i ludzie mają wszystko poniszczone.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu bardzo mi wstyd że Cię zaniedbałam, ale Ty wiesz że nie naumyślnie bo bardzo Cię lubię i szanuję ;:167
Poczekajmy na powojniczka, posadziłam go w tym miejscu gdzie inne rosną i wychodzą to może i on. Ja próbowałam ukorzeniać bylinowego w doniczce z pędu, ale nic z tego nie wyszło już widziałam, ale żyje i po zdobyciu odpowiedniej wiedzy ukorzenię. Trochę mnie martwi, że zostawiłam jednego (najpiękniejszego) buraka z odmian dawnych białego czerwonego i już wiem że nasion nie będzie bo burak zgnił ;:oj
Marysiu Mar deszcz mi jakby rozmoczył wszystkie żonkile, ale tulipany na razie mają się dobrze! Późno wieczorem tez było jakby jaśniej, ale słońce ;:185 to za duży luksus ;:306
Beatko chodzę dzisiaj po Waszych szczecińskich i po cichu zazdroszczę tych słonecznych zdjęć :uszy
Pacynko witam Cię serdecznie! wiele miłych słów napisałaś pod moim adresem - dziękuję . Fakt, że sąsiadki i nie bywamy u siebie, ale to się zmieni. W zimie rzeczywiście dużo czasu spędzałam na FO i składałam wizyty i rewizyty w wielu wątkach i tyle mi się nazbierało wejść i kontaktów, że był moment iż się przeraziłam. Niestety długo nie wytrzymałam bez FO i stąd wiele moich wątków ;:173
- po pierwsze właśnie przeczytałam u Małgosi o nasionach ogórka i chętnie Ci prześlę bo mam ;:108
- szczepienie zrobiłam na przystawkę pierwszy raz w życiu i oszaleje z radości jak się uda ! miałam 10 podkładek i szczepiłam na przystawkę.
Obrazek
a oto mój żłobek nie patrz na kolorki bo to o czymś pisałam Michałowi (razem mamy za sobą ta przygodę ;:306 )
- żonkilami chętnie się podzielę tylko w lecie :lol:
- Emil jest również sąsiadem więc zamiast paczkę podrzucał mi samochodem rośliny i stąd znajomość a jest pasjonatem w swojej dziedzinie w dodatku po uczelni na której pracowałam :lol:
- liliowce mam różne takie popularne, ale już mam coraz więcej odmianowych od Emila, Irminki i Renatki Bebeluch i nawet od Ewy w, ale te jeszcze nie pokazały swojej urody! rdzawe mam też i są bardzo ładne!
- śpioszki nie pamiętam gdzie pisałam, ale kiedyś miałam i gdzieś wędrują po ogrodzie, ale najczęściej spotykam listki (szczypiorki)
Wieczorem zajrzę do Ciebie bo chyba nigdy nie byłam :wit
Ewuniu na pewno wszystkie się korzenią robię to od lat z dużym powodzeniem. Z bylin jak będę robić zdjęcia w sezonie może coś Ci się spodoba to chętnie się podzielę ;:180 za paczkę z góry dziękuję ;:168
Renatko jak miło że jesteś ;:196
Marysiu Mot mojego bylinowego w sezonie próbowałam z gałązki w doniczce (przyszpiliłam), ale nie chciał, a odbił nie z ziemi tylko na resztówce pędu starego :lol: (Cassandra) , a mam ją od ubiegłego roku i doświadczenia niewielkie!
Beatko jest nadzieja, że od jutra u mnie też będzie lepiej, bo jak pisałam pod wieczór rozjaśniło się. Grad taki to ja przeżyłam trzy albo cztery lata temu w czerwcu i nikomu nie życzę ;:oj Niech się zmieni, bo ja mało co posiałam :?
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Słucham! To Darmokot też zrobił już szczepienie??!! O nie. To tylko ja tak się spóźniam. O ile w ogóle zaszczepię to będzie dobrze. Ogla też szczepiła, nie wiesz może? W ostatnim odcinku Roku w ogrodzie pokazywali jak szczepić... na kożuchówkę i coś jeszcze. Może to i przystawka była... Gdzie kupowałaś podkładki? U Śląskich? Dobrze, że Darmokot nie oglądał się z podkładkami na mnie (mówiłam mu, że kupując sobie, mogę i jemu) ale jak widać, nie doczekałby się ;:224 Jeszcze tę taśmę muszę zlokalizować, kupić maść i wziąć się dzielnie za szczepienie. Jak nie kupię podkładek to na jakiejś jabłonce w ogrodzie. Trudno.
O śpioszkach pisałaś, że stroiłaś nimi stół komunijny bodajże. Ponoć śpioszki co 3 lata trzeba rozsadzać i sadzić tylko te największe cebule. Wtedy będziemy mieli kwitnienie. Inaczej ciągle szczypior (może dlatego Zula chce się ich pozbyć). Ja dostałam z bryłami innych bylin i myślałam, że to liście krokusów, chociaż cebulki faktycznie mi się nie zgadzały.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pacynko
Tak podkładki kupowałam u Ślaskich , a to co pokazywali w Rok w Ogr to na drzewku a nie na podkładce. Można jeszcze w lecie oczkować.
Olga nie wiem czy szczepiła, ale dostałam od niej zrazy.
Fakt pisałam o śpioszkach w kontekście stołu! nie wiedziałam, że trzeba rozdzielać cebule . Popróbuję takiej metody bo ładne są . Prześledziłam Twój wątek. Ja dość późno zajęłam się ogrodem i teraz tego żałuję, ale dobrze że w ogóle go mam ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, pozdrawiam majowo... majówka się nam nie udałą - głównie deszcz i bura szmata na niebie; my dzisiaj znowu włączyliśmy piec, bo do tego zimno w domu nieprzyzwoicie...
Nie powstrzymuj się tylko z pisaniem... ja się ogromnie cieszę że znajdujesz dla nas wszystkich choć chwilę na odwiedziny i serdeczne słowo ;:196
Dobrej nocy!
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Marysiu :wit Pogoda na majówkę trochę pokrzyżowała szyki ale jak to mówią nie ma tego złego.........przez burze i deszcze troszkę odsapnęłaś ;:138 Z nasionek powojnika nic nie wyszło .........bo u mnie nic :( Będziemy próbować w przyszłym roku ;:138 Kupiłam w kropce dwa Jackmanii ;:138 Gratuluję szczepionych .........to już wyższy stopień ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś to było tylko przez chwilę, bo naturę mam inną i wiesz że jak się robi coś na przekór to przestaje się być wiarygodnym :lol: Oczywiście często podpierając powieki staram się odwiedzać moje ulubione wątki i ich gospodynie
(-darzy) ;:196
Taką szmatkę miałam cały dzień dopiero wieczorem pokazała się iskierka nadziei i wieczorem mój M przepalił kominek bo wilgoć była przenikliwa. Miłej ciepłej niedzieli Ci życzę ;:168
Romciu tangucki pięknie rośnie - cały las! i z tego się cieszę a może i drugi wykiełkuje a jak nie to tak jak powiedziałaś będziemy próbować ponownie. Nie wyjechałaś na wieś przez zimno i dobrze, nie można na siłę nic robić, bo potem trzeba leczyć przeziębienie zamiast cieszyć się ogrodem ;:196

Miłych snów! ;:19
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś byłam musiałam uzupełnić moją wiedzę Twoim wątkiem :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Witaj Marysiu, piękny dzień się zapowiada, słoneczko już na niebie oby tak dalej. Pomału zbliżam się do końca z pracami porządkowymi, teraz tylko plewienie będzie z przerwami na odpoczynek Moje tulipany które razem kupiłam teraz pokazują swoje piękno. ;:3 ;:215
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu niestety nie dotrwałam do Twojej wizyty, bo ostatnio padam wcześniej - nie wiem dlaczego? dziękuję że pamiętasz o mnie ;:180 wstawię zdjęcia tylko trochę później bo baterię muszę naładować!
Irenko już wyspana ? dziękuję za wizytę. Tulipanki cieszą oczy wszystkie i prześliczne hiacynty; postanowiłam że tej jesieni kupię ich więcej, bo mają przepiękne kolory
Obrazek
ten jest od Ciebie i jeszcze tulipanki
Obrazek
prawda, że ładne?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj,Marysiu :wit
Ale ładny ten żółto-czerwony tulipanek,śliczny :wink:
Miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ostatnio w ogóle nie miałam czasu na forum, bo zajęłam się porządkami i gośćmi :D Teraz powrót do normalnego życia-czyli do porządkowania ogrodu. Jeszcze nigdy nie trwało to tak długo :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

ładne? Piękne kolorki! :tan
Opryskiwacze-Marolex
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

To chyba hiacynt z B. u mnie też pięknie zakwitł.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”