Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
Re: Ogórki gruntowe
Gnojówka do ogórków ? Łeeeeeeeee
Już mnie mdli
Nawieź rzędowo tym co masz ,ale najlepiej już dziś. Nawożenie uzupełnisz potem dolistnie i będzie git.
Już mnie mdli
Nawieź rzędowo tym co masz ,ale najlepiej już dziś. Nawożenie uzupełnisz potem dolistnie i będzie git.
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ok, ok, tylko pytam...
Czy głębokość rowków tak jak w przypadku pomodorów, tzn. na głębokość sztycha? czy płycej? po nawiezieniu oczywiście odczekam ok. 2 tygodni
Czy głębokość rowków tak jak w przypadku pomodorów, tzn. na głębokość sztycha? czy płycej? po nawiezieniu oczywiście odczekam ok. 2 tygodni
Głębokość umieszczenia nawozu poniżej powierzchni gruntu zależy od tego, czy rzędy będą weredlane czy nie. Bo jeśli będziemy wyredlać a damy nawóz 20 cm od powierzchni gruntu, to w stosunku do szczytu redliny będzie ten nawóz na głębokości 40 cm ,czyli za głęboko.
Pomidor ma inny system korzeniowy a przede wszystkim głębszy.
Pomidor ma inny system korzeniowy a przede wszystkim głębszy.
-
- 500p
Ogórki będą sadzone bez redlin - głębokość 20 cm?
Tysonka ja bym dała trochę mniej..
A słuchaj, nie możesz domieszać ziemi biedronkowej?
Chociaż już chyba trudno ją dostać, bo wszyscy jak się zorientowali, że taka dobra, to hurtowo ją wykupują
Chociaż już chyba trudno ją dostać, bo wszyscy jak się zorientowali, że taka dobra, to hurtowo ją wykupują
To też dobra propozycja Moniki
Nie musi być z Biedronki. Dowolne podłoże, dowolnej marki tylko o zawartosci nawozu ponad 1 kg/m3.
A z ziemia biedronkową-to fakt. Śmiać mi się chciało jak ludzie wózkami wywozili tą ziemię. Jaka jest potęga internetu
Może być 20 cm ale z podłożem przynajmniej 20 l na 5 mb. Najpierw w rowek wsypać podłoże, na to posypać kurzeńcem i przysypać ziemią rodzimą.
Nie musi być z Biedronki. Dowolne podłoże, dowolnej marki tylko o zawartosci nawozu ponad 1 kg/m3.
A z ziemia biedronkową-to fakt. Śmiać mi się chciało jak ludzie wózkami wywozili tą ziemię. Jaka jest potęga internetu
Może być 20 cm ale z podłożem przynajmniej 20 l na 5 mb. Najpierw w rowek wsypać podłoże, na to posypać kurzeńcem i przysypać ziemią rodzimą.
-
- 500p
Ok, już wszystko wiem, teraz jeszcze znaleźć czas na to wszystko...dzięki
Swoją drogą firma Gardenic bardzo dobrze to rozegrała i jakość, i wielkość opakowania, i cena i Biedronka. Położyli konkurencję na łopatki
Firma Gardenic zapewne do tego krótkookresowo dołożyła, ale niestety takie są koszty wejścia do dużych sieci handlowych (sieć wybiera tego producenta, który zaproponuje najniższą cenę wg przedstawionej przez sieć specyfikacji). Długookresowo zapewne na tym skorzysta, bo się wypromowała i w przyszłym roku prawdopodobnie też będzie ziemia Gardenic w Biedronce, tylko już droższa.
Pozdrawiam
Adam
Adam
- DoktorPio
- 100p
- Od: 6 lut 2013, o 21:51
Dokładnie tak sam osobiście jakiś tydzień temu jak byłem w biedronce to widziałem że ludzie dosłownie pełne wózki tej ziemi kupowali i to nie jedna osoba a trzy takie przypadki byłymonika pisze:Tysonka ja bym dała trochę mniej..
Nawet pomyślałem że może za darmo rozdają hehe Ale sam tylko jeden worek kupiłem bo mama potrzebowała do kwiatków
Miejmy nadzieję ze w przyszłym roku GARDENIC równie dobre podłoże zrobi
Ale, ale...
Jednego pomidora balkonowego wsadziłem do tej ziemi z Biedronki. I powiem, że do tego celu lepsze jest jednak podłoże Sterlux. Jest luźniejsze po podlaniu .
Jednego pomidora balkonowego wsadziłem do tej ziemi z Biedronki. I powiem, że do tego celu lepsze jest jednak podłoże Sterlux. Jest luźniejsze po podlaniu .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
W tamtym roku też była w Stonce ziemia z Gardenica i porównując z garstką, która mi została, to ubiegłoroczna luźniejsza była.
Tylko, że Sterlux za 20 l dałam od 7,50 do 9 zeta.
Ta z Auchana jest niezła. Tylko dodać piasku. Brązowa, nie brudzi rąk.http://znamiciurosnie.pl/p/103/2043/nat ... dloza.html
Ta z Auchana jest niezła. Tylko dodać piasku. Brązowa, nie brudzi rąk.http://znamiciurosnie.pl/p/103/2043/nat ... dloza.html