Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Witaj Madziu
;:180 i ;:63 za nową fryzurkę iglaczka. Cięcie iglaczków jest trudne i boję się podchodzić ze coś nie tak zrobię i posostanie łysy. tobie się udało jestem pod wrazeniem. Krasnale czaderskie, bardzo mi się podobają. Miłej niedzieli życzę z dużą dawką słoneczka
;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj,Madziu :wit
Fajną i ładną donicę dałaś różyczce ,ale będzie pięknie .pokażesz jak ona zakwitnie :wink:

życzę miłej niedzieli ;:3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Donica superowa, bardzo oryginalna i do kompletu do karmnika :) Czy to ta, nad którą zastanawiałaś się, co w niej posadzić? A róża jaka dorodna - to chyba już kilkuletnia? Miłej niedzieli Madziu (może dziś wyskoczycie na działkę?) ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Ewuś masz racje i te pozory mnie zgubiły.
Asia Sama jestem bardzo ciekawa jak ta wierzba się będzie zachowywać. Będzie mi przykro i żal jak coś pójdzie nie tak. Ale liczę że jednak będzie dobrze.
Sylwia dziękuję serdecznie i wzajemnie :)
Aniu Oczywiście że pokażę. Już się nie mogę doczekać kiedy zakwitnie. W zeszłym roku piękne kwiaty miała tylko na początku. Potem jakby brzydkie...popalone mi się wydaje, takie wyblakłe. W tym roku będzie stała właśnie tak jak na zdjęciu. Wtedy w jednej części dnia będzie miała słońce, bardziej po południu. Wtedy jest ono już mniej intensywne. Bo od rana na tarasie mam cień :)
Milenko Dziękuję za miłe słowa. Donica jest zeszłoroczna. W tym roku u tego samego producenta dokupiony był karmnik. Róża też jest zeszłoroczna. Na działkę nie wyskoczymy :) Wróciliśmy w piątek to dzisiaj się nie opłaca. Na jeden dzień . Bardzo bym chciała ale to przy dzisiejszych cenach paliwa za droga sprawa żeby jednego dnia jechać. Zdecydowałabym się może na taki krok jakbym nie przyjechała przedwczoraj z dwóch tygodni urlopu :) W domu nie mogę się teraz ogarnąć. Muszę posprzątać, poprać bo tam przy tej pogodzie to warunki były tylko przez pierwsze dni i jakoś mi nic nie idzie. Wczoraj siedziałam, dzisiaj siedzę. Pewnie jutro dopiero ruszę :) Miłego dnia dla wszystkich :)
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu donica bardzo pomysłowa super ;:215
Miłego świętowania ;:3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z podziękowaniami dla Josephinki i Dufin :)
Moje storczyki które w ogóle nie reagowały, nagle ... obudziły się do życia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tylko jeden jeszcze śpi.. tzn wypuścił listka i na tym koniec. Ale on potrzebuje duużo więcej siły bo musi wypuścić pęd. Ciekawa jestem kiedy to nastąpi. Na razie stoi sobie spokojnie.
Dzięki temu że wreszcie nauczyłam się choć trochę o co chodzi z tymi storczykami... Dobrze kwitną mi pozostałe. Wcześniej usychały mi pąki itd..a teraz pięknie rozkwitły wszystkie :)
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Storczyk to roślina ciesząca się coraz większą popularnością. Dostajemy je na różne okazje, albo sami kupujemy, żeby zdobiły wnętrza naszych mieszkań.Pielęgnacja storczyka jest czasochłonna.....
wymaga czasu i poświęcenia gratuluję tak pięknych storczyków.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jonatanko to jest proste zajęcie, może troszkę więcej roboty przy kąpieli ich ale warto! Zawsze chciałam mieć storczyki i nie wychodziło mi ich hodowanie. Wreszcie zrozumiałam pierwsze podstawy. I cieszę się z tego niezmiernie.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

MID2006 ja też jestem miłośniczką storczyków lecz nigdy nie mogłam sobie z nimi poradzić.Gdzie tkwił błąd ?Nie wiem .Starałam się utrzymać odpowiednia wilgotność , dużo słonka, temperaturę około 20 stopni. Po przekwitnięciu nie udało im się zakwitnąć ponowie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jonatanko tak samo robiłam ja i nie kwitły. 26 marca br przeniosłam je do innego pokoju o zimniejszej temperaturze. Zrobiłam im kąpiel i od tej pory ich nie ruszałam. Aż tu nagle na jednym zaczęły wychodzić gałązki :) Na drugim wyszły teraz jak wróciłam z urlopu. Trzeci tylko puścił listek. Te które puściły gałązki kąpałam z resztą kwitnących storczyków co tydzień- półtora w zależności kiedy miały sucho. A tego trzeciego co wypuścił tylko listek nie kąpałam od 26 marca. Ale teraz już go wykąpię bo jest gorąco i boję się żeby mi nie usechł. Zastosowałam się do wszystkich porad Josephinki i Dufin i dzięki temu myślę że niedługo moje storczyki dwa zakwitną :)
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak wspominałam w poprzednim wątku, zimą zakupiliśmy pergolę która leżała sobie u wuja. Pojechaliśmy po nią wreszcie. Stoi sobie przy domku i jest wejściem zarówno do lasu jak i kibelka. Płyty które zakupiliśmy rok temu wkopaliśmy w ziemię. W trakcie pracy wpadł mi do głowy pomysł żeby zrobić obrzeże i wsadzić wrzośce. Skopaliśmy starą trawę i posialiśmy nową. Nie mogę się doczekać kiedy wzejdzie

Obrazek
Obrazek
Przy pergoli posadzona została róża flammentanz. Mam nadzieję że się przyjmie. To właśnie ta której jedna gałązka zaczęła niebezpiecznie ciemnieć. Nie wycięłam jej jeszcze bo ściemniała od góry ale w dotyku jest jeszcze normalna, nie uschnięta. Zobaczymy jak będzie dalej. Po kilku dniach róża zaczęła puszczać malutkie listeczki. Ciekawa jestem czy to znak że się przyjęła czy jeszcze żyje ale może paść. Mam nadzieję że jednak się przyjęła.
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu pięknie sie robi w Twoim obejściu , bardzo mi sie podoba , aż chce sie pracować a odpoczywać to sama przyjemność w takim miejscu ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cieszę się że ci się podoba. No coś tam zaczyna się dziać powoli. Czekam na dalsze wolne dni żeby skończyć ogrodzenie. Bo męczy mnie to niemiłosiernie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”