Tulipany cz.2
- magdalen
- 200p
- Od: 26 cze 2010, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany cz.2
Shirley
Orage Cassini
Rococo
Prinses Irene
Mata Hari
Dallas
Cilesta
Super Parot
Beauty of Apeldoorn
Purissima
Red Shine (z tyłu strzępiaste NN)
Ballerina
Pozdrawiam Magda
- SolidnaLucyna
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 4 maja 2013, o 20:44
Witam wszystkich serdecznie
Jestem nowa na tym forum, ale widzę, że jest tu wielu pasjonatów Mam pytanie... Dopiero co zaczynam przygodę z tulipanami. Dosłownie przed chwilą posadziłam świeże cebulki. Tylko nie wiem czy nie jest to za późno. Bardzo proszę o jakieś wskazówki o ile takowe jeszcze mi pomogą... Z góry dziękuję
Jestem nowa na tym forum, ale widzę, że jest tu wielu pasjonatów Mam pytanie... Dopiero co zaczynam przygodę z tulipanami. Dosłownie przed chwilą posadziłam świeże cebulki. Tylko nie wiem czy nie jest to za późno. Bardzo proszę o jakieś wskazówki o ile takowe jeszcze mi pomogą... Z góry dziękuję
Pozdrawiam: Marta
Samsu dziękuję ogromnie
i przepraszam za pomyłkę w nazwaniu papuzich, różowe to Air, ale "łososiowe" to Apricot. Łososiowe też chciałam kupić i tak mi utkwiło.
Przez te parę deszczowych dni tulipany jakby stanęły w miejscu... a czekam na Blue Parrot do kompletu. To było to nasadzenie piętrowe, wąska wysoka doniczka, trzy piętra.
Fotki w słońcu skoro na sekundę wyszło..
Rennni zazdroszczę Ci Burgundy tak bardzo je chciałam, bo zamysł był zrobić doniczki "black & white" i osobno pastele.
Wybrałam Queen of Night, Black Parrot i Burgundy do towarzystwa z Purissimą, Saporo, Swan Wings, uzupełniając pełnymi jak Casblanca, Angelique, itd. Wyrosło co wyrosło
Magdalen skąd Ty bierzesz pogodę?! masz cudnie.
Annar13 super, jeśli masz więcej fotek dawaj śmiało.
Annes 77 pw
i przepraszam za pomyłkę w nazwaniu papuzich, różowe to Air, ale "łososiowe" to Apricot. Łososiowe też chciałam kupić i tak mi utkwiło.
Przez te parę deszczowych dni tulipany jakby stanęły w miejscu... a czekam na Blue Parrot do kompletu. To było to nasadzenie piętrowe, wąska wysoka doniczka, trzy piętra.
Fotki w słońcu skoro na sekundę wyszło..
Rennni zazdroszczę Ci Burgundy tak bardzo je chciałam, bo zamysł był zrobić doniczki "black & white" i osobno pastele.
Wybrałam Queen of Night, Black Parrot i Burgundy do towarzystwa z Purissimą, Saporo, Swan Wings, uzupełniając pełnymi jak Casblanca, Angelique, itd. Wyrosło co wyrosło
Magdalen skąd Ty bierzesz pogodę?! masz cudnie.
Annar13 super, jeśli masz więcej fotek dawaj śmiało.
Annes 77 pw
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Tulipany sadzi się jesienią najodpowiedniejszym terminem jest przełom września i października. I trzeba pamiętać, aby nie robić tego za późno, gdyż cebulka nie zdąży się ukorzenić i jeżeli wyrośnie wiosną to będzie kwitła bardzo słabo.SolidnaLucyna pisze:Witam wszystkich serdecznie
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pinkola część ogrodu, w którym znajdują się tylko fioletowe, różowe i białe kwiaty ..... jak na razie wszystkie nowe kwitnie w moim planie
Angelique
Burgundy
Holland chic (?)
Angelique
Burgundy
Holland chic (?)
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
A u mnie dalej tulipanowy szał ciał.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
A oto moje tulipany .Pozdrawiam Ilona
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Takie kwitną u mnie teraz tulipany:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Wszystkie żółte są mojej córci:
13.
14.
15. To staruszki rosnące od kilkunastu lat
A to moje ulubione:
16.
Nie znam niestety ich nazw
kolejne już czekają w gotowości...
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Wszystkie żółte są mojej córci:
13.
14.
15. To staruszki rosnące od kilkunastu lat
A to moje ulubione:
16.
Nie znam niestety ich nazw
kolejne już czekają w gotowości...
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Ale macie piękne tulipany -moja kolekcja jest bardzo skromna,dość że na początek posadziłam niewiele i w koszyczkach ,to mysiory mi zjadły cebulki z dwóch koszyków.Pozdrawiam Ilona
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beata
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa