Ogród - moja pasja :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moja pasja :)

Post »

Ja też ;:65 z niecierpliwości.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Mineralka
200p
200p
Od: 5 lut 2008, o 10:07

Post »

agrafko bardzo ciekawa jestem jak tam na waszej działeczce jesień wygląda - pod tym lasem musi być teraz cudnie

a jak szklarnia ? czy tunel ? bo już nie pamiętam na czym stanęło.... zaprojektowałaś ? czy może już w realizacji ? mnie mąż ostatnio oświecił po tym jak mu przedstawiłam swoje plany ze szklarnią że z okien absolutnie nie będzie robił - tylko zrobi mi tunel - no i przez zimę będzie przygotowywał żeby na wiosnę postawić - no ale żeby tak żona czasu wolnego za dużo nie miała to oświadczył że szklarnia będzie miała jakieś 5/9 m - no to lekko mi skóra teraz cierpnie na samą myśl - no ale spoko ok niech mu będzie - ale musi mi w niej pomagać w końcu on się wychował na szklarnianym biznesie nie ja :D
przepraszam że ci się rozgadałam w Twoim wątku - wrzucaj foteczki - proooszę
Magda - pilna uczennica Matki Natury
Awatar użytkownika
agrafka
50p
50p
Od: 19 sie 2012, o 13:58

Post »

Witajcie moi drodzy!
Przepraszam że tak zaniedbałam forum ale trochę życie mnie pokopało po czterech literach.
Zaliczyłam w miedzy czasie 2 śluby i 4 pogrzeby dość bliskich osób. Chorowałam tak że 2 razy wylądowałam w szpitalu... no a teraz dochodzę do formy. Dodatkowo jeszcze wynikły sprawy natury prawnej z mieszkaniem mojej przyjaciółki i jej rozwód, który właściwie jeszcze jest w toku... wspieram ją jak tylko potrafię ale oprócz tego sama musiałam kilka razy wstawić się w sądzie... no ale mam nadzieję że 2013 przyniesie lepszą karmę....

Zbliża się już wiosna więc też chciałabym wznowić wątek na temat mojej działeczki. Część prac jest zaplanowana na przedwiośnie więc może jakaś fotorelacja z tego będzie zamieszczona. Zobaczymy co z tego będzie. Czeka mnie jeszcze w najbliższym czasie remont mieszkania więc czasu może za dużo też nie będę mieć.

Mam też inny problemik w związku z planowanym remontem. Muszę zmienić ustawienie mebli i wygospodarować gdzieś miejsce na kwiatki ale to już muszę założyć nowy wątek, do którego zapraszam serdecznie -> http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=63043
Pozdrawiam was gorąco :)
Historia mojej działeczki: Ogród-moja pasja

Balkonowa rewolucja: BALKON - podniebny ogród
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

W takim razie życzę aby 2013 był łaskawszy niż miniony :wit
Awatar użytkownika
agrafka
50p
50p

Post »

Witajcie :)

Prepraszam za nieobecność ale wszystkie prace wymagaja ogromnego nakładu czasu więc na forum dawno nie byłam. Mogę pochwalić się że remont w domu już zakończony i od rozstopów pracujemy na działeczce :) Zarys domku już jest i w zasadzie jeszcze troszkę i będzie już stał cały :) Mąż cieżko pracuje że zyskał ksywkę "BOB BUDOWNICZY". Maliny przesadzone na miejsce które planowaliśmy. Jeszcze jest trochę pracy przed nami a czasu mało. Mąż na 2 tyg wyjeżdza w delegację ja do pracy a wieczorami już nie zawsze się chce.... Postaram się dzisiaj na spacer zabrać aparat więc wrzucę kilka fotek zmian jakie zaszły na mojej dzialeczce. Pozdrawiam Was gorąco :)

Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witam :wit Widzę że bardzo ciekawy wątek się zapowiada. W kamiennym stylu jak u Flinstonów :) Bardzo fajnie :) Będę śledzić dalsze poczynania :)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja czekam z niecierpliwością. :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

I ja też czekam na zdjęcia :wit
Awatar użytkownika
agrafka
50p
50p

Post »

Jesteśmy właśnie po obiadku i już niedługo wybieramy się na spacerek :) Dodam jeszcze że szykuje mi się w nadchodzącym tygodniu metamorfoza balkonu bo wkońcu i za niego trzeba się wziąść... zastanawiam sie czy otworzyć nowy wątek dla bakonu czy w tym wątku przemycić fotki z balkonem...hmmm... zastanowię się jeszczę i podziele się z Wami tą informacją :) Tym czasem uciekam na spacerek z aparatem :)

Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłego spaceru i owocnego fotografowania
Awatar użytkownika
agrafka
50p
50p

Post »

Powróciłam ze spacerku a mężulek został i dalej ćwiczy z zaprawą i cegałami. Każdą chwilę wykorzystać trzeba bo 2 tygodnie będzie stało bez roboty.... no ale praca ważniejsza niż altanka. Na początek fotka mojego skalniaczka:

W tym roku tulipany biedne ze względu na dlugą zimę, liście oraz gałęzie zalegające pod śniegiem. Nie mogły ładnie wyrosnąć tylko pokaleczone oraz powykrzywiane biedulki uparcie dążące na powierzchnie do słońca. krokura ani jednogo w tym roku za to zostały same "szczypiorki".

Obrazek

Metalowa konstrukcja serca nie przetrwała zimy. Ale bluszczki i berberyski pięknie przezimowały :)

Obrazek

Hosta i Piwonka też wznoszą się ku górze :)

Obrazek

Obrazek

Bałam się o paprocie bo długo nie było ich widać ale też sobie poradziły

Obrazek

Jeszcze MALINOWA RABATKA :) mmmm (jeszcze jeden worek kory potrzebny)

Obrazek

Moja piękna Kalina i Hortensja też przezimowały choć Hortensja troszkę przemarzła i listkow mało... ale Kalina nadrabia bo pięknie "bujneła"

Obrazek

Obrazek

A o to BOB BUDOWNICZY i próba postawienia czegoś co zwie się altanką :)

Obrazek

Obrazek

W najbliższym czasie do wykonania mam jeszcze kilka prac podnoszących estetykę ale o tym już będę pisać i fotografować w trakcie :)

A teraz prosze o pomoc. Czy wrzosy przeżyją? Coś mizernie wyglądają. Chyba przemarzły na dobrę. choć mam je od zeszłego roku i nie z hodowli czy szklarni. Są to dziko rosnące wrzosy przeniesiony tylko na działeczkę....

Obrazek

Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz , ja mam wrzosy ze sklepów i zaden nie zmarzł.ale jak przywiozłam dzikie z lasu i to kilkakrotnie to zaden mi nie przetrwał na działce
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też próbowałam kilkakrotnie przenieść dziki wrzos do ogródka z marnym skutkiem. Dopiero w ubiegłym roku po dokładnym przeanalizowaniu w czym i z czym on rośnie i na jakich stanowiskach spotyka się go najczęściej ta sztuka mi się udała. Pięknie przezimował i wypuszcza sporo nowych, zieloniutkich listków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”