Nasze wyzwanie działkowe :)
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
babojola - dziękuję co do porobienia wszystkiego to jeszcze trochę pracy jest , w planach antresola, piaskownica dla malej, dokańczanie studni, a na dniach sianie trawy na przekopanej połówce ... niema czasu na nudę
kwiaty_poli - mam nadzieje że zaskoczę juz niebawem kolejny domek z kamienia
colli28 - kochana w sklepie plastycznym , to są zwykłe farby akrylowe, a żeby nie spłynęły z deszczem to lakieruje kamień kilka razy
zeberka4 - hmm nasza zauważyłam zaczyna żółknąc w miejscami , chyba powinnam ją nawieść ...
no a teraz relacja z przekopywania terenu
tak było 2 dni temu.....
wyraźnie widać dokąd przekopane
a tak wczoraj, pracowaliśmy 7 godzin
po przekopaniu , mój ojczym wymurował ognicho, a małż zajął się studnią, powoli zaczyna wyglądać
na dniach w planach dokończenie konstrukcji studni, sianie trawy, budowa piaskownicy....
do zobaczenia
kwiaty_poli - mam nadzieje że zaskoczę juz niebawem kolejny domek z kamienia
colli28 - kochana w sklepie plastycznym , to są zwykłe farby akrylowe, a żeby nie spłynęły z deszczem to lakieruje kamień kilka razy
zeberka4 - hmm nasza zauważyłam zaczyna żółknąc w miejscami , chyba powinnam ją nawieść ...
no a teraz relacja z przekopywania terenu
tak było 2 dni temu.....
wyraźnie widać dokąd przekopane
a tak wczoraj, pracowaliśmy 7 godzin
po przekopaniu , mój ojczym wymurował ognicho, a małż zajął się studnią, powoli zaczyna wyglądać
na dniach w planach dokończenie konstrukcji studni, sianie trawy, budowa piaskownicy....
do zobaczenia
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Witaj, no nieźle popracowaliście Wczoraj u nas byłą dobra pogoda na takie prace, dzisiaj może być gorzej.
Właśnie mojemu M pokazałam Wasze zdjęcia z dosadną aluzją że M POMAGAJĄ w ogrodzie.
Mój wczoraj wolał dziećmi się zająć i obiad zrobić byle daleko od ogródka
Powodzenia i dużo na dzisiejsze prace!
Właśnie mojemu M pokazałam Wasze zdjęcia z dosadną aluzją że M POMAGAJĄ w ogrodzie.
Mój wczoraj wolał dziećmi się zająć i obiad zrobić byle daleko od ogródka
Powodzenia i dużo na dzisiejsze prace!
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lodziu pięknie posuwacie się z zagospodarowaniem działki . Nie znalazłam informacji to jest działeczka ROD? chociaz wydaje sie taka duża dosyć. Tyle pracy już za Wami aż zazdroszczę "złotej rączki". Trawnik już wzorcowy będą miały córeczki gdzie hasać latem
Lodziu,bardzo miło się Was czyta i ogląda.Masa pracy za Wami i już widać efekty-macie już ślicznie ! Kibicuję Wam cały czas nie zawsze wpisując się,ale teraz już musiałam,bo jestem pod wrażeniem Waszej pracy.Młodzi,wspaniali ludzie z WAS!
A tak na marginesie ,to kamole u mnie też będą malowane ,tak jak u Ciebie Lodziu-zmałpuję pomysł na pewno
A tak na marginesie ,to kamole u mnie też będą malowane ,tak jak u Ciebie Lodziu-zmałpuję pomysł na pewno
Pozdrawiam Mirka !
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
Ależ pięknie, a ile roboty było... mam do przekopania z 20m2 chaszczy i od zeszłego sezonu nie mogę się za to zabrać.
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
Super pomysł z domkiem Dawno mnie nie było i nadrabiam zaległości, a u Was takieeee zmiany. Jestem pod dużym wrażeniem U mnie deszczowo i burzowo więc moja piaskowa działeczka sama się podlewa Choć chętnie bym coś poskubała w ziemi
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
normalnie z dnia na dzień nie do poznania ile tu zmian, to w lato wpadam na kiełbachę z ognicha
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przepięknie - uwielbiam starą cegłe i wszystko co jest z niej budowane - murki, studnie, obrzeża i ścieżki - oj będzie pięknie - brawo dla budowniczych
Agnieszka wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Mój blog - zapraszam ,
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że szalejecie na działeczce!! Szkoda, że nie posialiście trawki przed deszczem... może po niedzieli wreszcie wyjdzie słonko, a przede wszystkim zniknie ten syberyjski wietrzyk.... To wszystko wreszcie ruszy z kopyta. Przynajmniej u mnie
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Bedziecie mieli cudna działeczkę jak wszystko oporosnie ładnie kwiatami - nie moge się doczekac kolejnych zdjęć.
super efekty, macie czas i zapal, jeszcze w tym sezonie bedziecie cieszyc oko efektami. jakie planujesz nasadzenia.? co co siepodoba.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Hej Kochana
Świetny ten domeczek Ależ zdolniacha jesteś A studnia już świetnie wygląda też taką chcę No i powiem szczerze że robotę niesamowitą wykonujecie....oż aż zazdroszcze czasu i chęci. Pozdrawiam cieplutko
Świetny ten domeczek Ależ zdolniacha jesteś A studnia już świetnie wygląda też taką chcę No i powiem szczerze że robotę niesamowitą wykonujecie....oż aż zazdroszcze czasu i chęci. Pozdrawiam cieplutko
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
kochani jesteśmy ;!
maliola hehe dobra motywacja dla Twojego M dziś możesz mu też pokazać może się zmotywuje i zainspiruje hehe ale przynajmniej ugotuje i z dzieciakami posiedzi, tez dobrze
ewa w - tak działeczka jest z ROD o ma ponad 400 m kwadratowych
arim27 - to muszę wpadać i podglądać koniecznie, jestem ciekawa jak ty pomalujesz swoje kamulce
a to mój nowy kamulec , stworzyłam go w pierwszych dniach maja , padał deszcz i na działce nie dało się nic zrobić to trzeba było popracować rękodzielniczo
imer to przekopuj przekopuj , będzie pięknie wyglądać i dawać satysfakcje
wiewioreczka fajnie że wpadłaś
kwiaty_poli wpadaj i koniecznie z aparatem
Kochammmkwiaty dzięki
misiaczekm - mamy zamiar siać jutro ... co z tego wyjdzie nie wiem , mamy dobre chęci ale zobaczymy
nyna76 - nasadzenia... na pewno rododendrony , i klemki, pewnie jakiś róże jeszcze i coś małego pod drzewka pewnie jakiś hosty , miodunkę no i moje ukochane żurawki
wielkakulka - Aniu dawno cie nie było fotki powiadasz to masz .....
dziś popracowaliśmy i takie są efekty studnia skończona no prawie bo jeszcze ja muszę do niej rękę przyłożyć.... ale na razie ciiiii
małż kończył studnie, a ja robiłam ścieżkę z kostek brukowych , dokładnie jej nie widać bo zasypana pisakiem
studnia po malowaniu
posadziłam clematisa kupionego wczoraj
no i parę fotek ze skalniaka
delosperma przezimowała zupełnie bez okrywania
flox kwitnie
skalnica też
rojniki coraz piękniejsze
nasze wisienki już całe w kwiatach
warzywniak dziś przehakałam bo chwasty zaczęły go opanowywać
a i jeszcze mam do was pytanko , na naszym świerku są takie dziwne białe puchowe kulki na końcówkach pędów czy to jakaś choroba ??
maliola hehe dobra motywacja dla Twojego M dziś możesz mu też pokazać może się zmotywuje i zainspiruje hehe ale przynajmniej ugotuje i z dzieciakami posiedzi, tez dobrze
ewa w - tak działeczka jest z ROD o ma ponad 400 m kwadratowych
arim27 - to muszę wpadać i podglądać koniecznie, jestem ciekawa jak ty pomalujesz swoje kamulce
a to mój nowy kamulec , stworzyłam go w pierwszych dniach maja , padał deszcz i na działce nie dało się nic zrobić to trzeba było popracować rękodzielniczo
imer to przekopuj przekopuj , będzie pięknie wyglądać i dawać satysfakcje
wiewioreczka fajnie że wpadłaś
kwiaty_poli wpadaj i koniecznie z aparatem
Kochammmkwiaty dzięki
misiaczekm - mamy zamiar siać jutro ... co z tego wyjdzie nie wiem , mamy dobre chęci ale zobaczymy
nyna76 - nasadzenia... na pewno rododendrony , i klemki, pewnie jakiś róże jeszcze i coś małego pod drzewka pewnie jakiś hosty , miodunkę no i moje ukochane żurawki
wielkakulka - Aniu dawno cie nie było fotki powiadasz to masz .....
dziś popracowaliśmy i takie są efekty studnia skończona no prawie bo jeszcze ja muszę do niej rękę przyłożyć.... ale na razie ciiiii
małż kończył studnie, a ja robiłam ścieżkę z kostek brukowych , dokładnie jej nie widać bo zasypana pisakiem
studnia po malowaniu
posadziłam clematisa kupionego wczoraj
no i parę fotek ze skalniaka
delosperma przezimowała zupełnie bez okrywania
flox kwitnie
skalnica też
rojniki coraz piękniejsze
nasze wisienki już całe w kwiatach
warzywniak dziś przehakałam bo chwasty zaczęły go opanowywać
a i jeszcze mam do was pytanko , na naszym świerku są takie dziwne białe puchowe kulki na końcówkach pędów czy to jakaś choroba ??