Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
W ogrodzie zakwitły Tawułki
Kwitnące klony
Wilczomlecz mirtowaty
Wilczomlecz pstry
Epimedium
Serduszka okazała
Pełnik ogrodowy
Magnolia
Kwitnące klony
Wilczomlecz mirtowaty
Wilczomlecz pstry
Epimedium
Serduszka okazała
Pełnik ogrodowy
Magnolia
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Magnolia cuuuudna ,tulipanki tez
Serduszkę okazałą bardzo lubię
a to Epimedium ma bardzo ciekawy,oryginalny kwiat
Serduszkę okazałą bardzo lubię
a to Epimedium ma bardzo ciekawy,oryginalny kwiat
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Epimedium mam identyczne , niestety tylko to rośnie i z roku na rok jest coraz łądniejsze, białe i żółte wymarzło chyba
- kasia28x
- 100p
- Od: 26 sty 2013, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiosna pełną parą wkroczyła do Twojego ogrodu
Wszystko jest trudne...zanim stanie się proste
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Martusiu, aż miło się robi jak widzi sie tyle pięknych kwiatków i roślinek kwitnących. Magnolia cudo, nie wiem co robisz ale wygląda zjawiskowo. Kupiona miała pare pączków i już nie kwitnie a posadzona w ogródku dwa lata temu kolejny raz nie zakwitła. Dzięki Tobie mogę podziwiać pięknie kwitącą magnolię. Miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Pełnik ogrodowy śliczny.Jak wszystko u Ciebie, Martusie czy ja miałam od Ciebie serduszka?Wilczomlecz posadzony.Magnolia cudna.
Martusiu dziękuję za kolejne odsłony wiosennych kwiatów. Serduszka u mnie też kwitnie,, magnolia dopiero pokazuje pierwsze kwiaty , ale ma sporo pączków.U Ciebie cała paleta kolorów, magnolia cudownie wygląda.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś dobrnęłam powoli do ostatniego postu i tyle ciekawostek zobaczyła, że znów głowa boli, piękne rośliny i dorodne bardzo mi spodobał się brzozowy zakątek, czy może masz sadzonki tej brzozy papierowej, pytam bezpośrednio, bo chętnie odkupię Martuś wstawiaj jak najwięcej fotek aby nacieszyć kolorami spragnione nasze oczy po długiej zimie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
Aniu,tak po kolei wszystko zaczyna kwitnąć,robi się w ogrodach coraz piękniej
Dorotko,u mnie tylko takie jest Epimedium nie miałam i nie mam innych odmian
Kasiu dziękuję za odwiedziny
Sylwio,miło patrzeć na kwitnące rośliny ,jest ich coraz więcej
Jonatanko,nie miałaś Serduszki bo nie było jej na stronie nadwyżek ; ;
Julianno,postaram się wkładać systematycznie zdjęcia
Marysiu,nie patrzyłam,czy są jakieś siewki,chociaż siewka może nie powtórzyć cech macierzystych,a sadzonek też nie robiłam bo nie mam czasu.,musisz przyznać,że u ciebie to dopiero kolorowo
Dorotko,u mnie tylko takie jest Epimedium nie miałam i nie mam innych odmian
Kasiu dziękuję za odwiedziny
Sylwio,miło patrzeć na kwitnące rośliny ,jest ich coraz więcej
Jonatanko,nie miałaś Serduszki bo nie było jej na stronie nadwyżek ; ;
Julianno,postaram się wkładać systematycznie zdjęcia
Marysiu,nie patrzyłam,czy są jakieś siewki,chociaż siewka może nie powtórzyć cech macierzystych,a sadzonek też nie robiłam bo nie mam czasu.,musisz przyznać,że u ciebie to dopiero kolorowo
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
pieknie w ogrodzie sie u Ciebie robi a ja pod wplywem Twojej paczuszki zrobiłam nastepną rabatkę mam nadzieje ze zdaze wyplewic z zielska wszystko
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Uwielbiam Twój ogród, ale z ostatniej sesji to biała tawuła jest moja faworyta Kiedyś też sobie taką sprawię Powiedz, jak długo ona kwitnie? Miskant zebrinus od Ciebie rośnie, ale końcówki nowych listków ma takie pousychane - czy to normalne? A może coś robię źle? Sucho raczej nie ma, codziennie pada, zresztą rośnie pod studnią i dodatkowo go jeszcze czasem podlewam.
-
Witaj Marzenko ,dobrze ,że zrobiłaś następną rabatkę bo będziesz miała piękniej i będziemy podziwiać
Milenko,ta tawuła nie kwitnie długo,nawet nie zwróciłam uwagi ile czasu,mam jej dużo,więc na wiosnę mogę posłać ona pięknie się przewiesza i przepycha przez iglaki rozświetlając ich zarazem,u mnie nawet przed brzozę się przepycha.
Zobaczę u siebie na Zebrinusa,jeżeli wszystko w porządku,to przyczyną tego może być przesadzanie ,rośliny mają prawo być słabsze to potem się wyrówna,pytałaś w swoim wątku o języczkę nie miałam wtedy siły odpisać otóż ona woli cień ,jak masz takie miejsce to przesadź do cienia ,ja swoje języczki mam w cieniu ,ale inne mam w pełnym słońcu,i też dają radę tylko jak jest upał to liście im zwisną,ale rano i wieczór wszystko pięknie,pozdrawiam
Milenko,ta tawuła nie kwitnie długo,nawet nie zwróciłam uwagi ile czasu,mam jej dużo,więc na wiosnę mogę posłać ona pięknie się przewiesza i przepycha przez iglaki rozświetlając ich zarazem,u mnie nawet przed brzozę się przepycha.
Zobaczę u siebie na Zebrinusa,jeżeli wszystko w porządku,to przyczyną tego może być przesadzanie ,rośliny mają prawo być słabsze to potem się wyrówna,pytałaś w swoim wątku o języczkę nie miałam wtedy siły odpisać otóż ona woli cień ,jak masz takie miejsce to przesadź do cienia ,ja swoje języczki mam w cieniu ,ale inne mam w pełnym słońcu,i też dają radę tylko jak jest upał to liście im zwisną,ale rano i wieczór wszystko pięknie,pozdrawiam
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Dziękuję Szkoda, że tak krótko kwitnie A z języczką zauważyłam, po deszczu jest "jędrna" i wygląda zdrowo, w słońcu - od razu zdechlak. Zamierzam ją przesadzić, ciągle pogoda krzyżuje mi plany. Właśnie pisząc posta olśniło mnie, że mam idealne miejsce przy tarasie, pod starym jałowcem jest kraina wiecznego cienia I gleba dość dobra