Wiosna w wiejskim ogrodzie
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Pewnie stare mieszkanki kurnika niepokoją się o swoją pozycję i dlatego takie niegościnne Myślę, ze się przyzwyczają.....
Delosperma prześliczna, u mnie coś nie chcą rosnąć.... miałam i różową i żółtą... różowa całkiem zginęła a żółta niesamowita marnota, co roku odbija z suchych badylków, ale wcale nie kwitnie... nie lubią mnie
Delosperma prześliczna, u mnie coś nie chcą rosnąć.... miałam i różową i żółtą... różowa całkiem zginęła a żółta niesamowita marnota, co roku odbija z suchych badylków, ale wcale nie kwitnie... nie lubią mnie
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć, Marysiu - podobno stare gospodynie przed połączeniem starych i nowych kurek skrapiają jedne i drugie mocnym naparem z mięty (wystudzonym, oczywiście). Ten silny zapach chyba je dezorientuje i nie kumają, że dołączono do ich stadka nowe, obco pachnące koleżanki
Marysiu, miałam Ci napisać - ślicznie mi się rozrosły te dwie maluśkie miodunki, które mi włożyłaś w zeszłym roku do paczki jako dodatek specjalny. Jakby się udało, to zrobię sobie rabatkę miodunkową, bo bardzo mi się podobają, a nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje.
Marysiu, miałam Ci napisać - ślicznie mi się rozrosły te dwie maluśkie miodunki, które mi włożyłaś w zeszłym roku do paczki jako dodatek specjalny. Jakby się udało, to zrobię sobie rabatkę miodunkową, bo bardzo mi się podobają, a nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje.
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Marysiu dorwałaś Dziwidło po bardzo atrakcyjnej cenie i chyba idzie Ci kwiatek
Moje dopiero powoli starują
Moje dopiero powoli starują
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Marysiu, bardzo jestem ciekawa tego dziwadła. To zielone pokręcone to rozchodnik, fajny i nieźle się rozrasta.
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Też jestem ciekawa dziwadła
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu śliczne te nowe kurki i pozostałe zakupy też udane, sadzisz wszystko na bieżąco a ja jeszcze z wysyłki nie mam posadzone, jakaś nie gramotna jestem
Miłego wieczoru
Miłego wieczoru
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aż sobie to dziwadło wygooglowałam i...rzeczywiście dziwadło ale będą Ci się wycieczki pod domem zatrzymywać, jak takie cudo wyhodujesz Kurki śliczne, co je oglądam u Ciebie i Małgosi, to mnie znowu pokusa kłuje, żeby też mieć, ale rozsądek nakazuje powstrzymać się co najmniej kilka lat...
A prywata do Małgosi: ponieważ zapadłam na miodunkozę, to jak się do jesieni rozrosną, to służę uprzejmię
A prywata do Małgosi: ponieważ zapadłam na miodunkozę, to jak się do jesieni rozrosną, to służę uprzejmię
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
To ja też trochę prywaty. Kupilam na allegro jakąś miodunkę wąskolistną. Na razie ladnie rośnie, pokażę pod jesień jak się przyzwoicie rozrośnie.
teraz doczytałam że sprzedająca Ci tą cebule nie pamiętała co to bo już myślałam że to jakiś quiz odważna z Ciebie dziewczynka nadal zżera mnie ciekawość - mam nadzieję że ktoś odgadnie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu, że też wcześniej nie pisałam o chęci dokupienia i co zrobić żeby się polubiły ?
Na razie siedzą wszystkie w kurniku jedna tylko siedzi na dachu gniazda i ciekawa jestem jak zamierza tam spać
Miodunka to moja ulubiona roślinka i też mi się rozrasta, bo ją dzielę stale i wciąż Wiosną ma niewielkie listeczki i kwiatuszki kolorowe a przez resztę sezonu ładne pstre liście
Ewciu tak to jest pęd kwiatowy będę go obserwować i fotografować. Te mniejsze nie miały pędu. Na tej cebuli jest jeszcze taka narośl jakby młoda cebulka, ale nie wiem jak się rozmnażają.
Beatko właśnie go posadziłam na skalniaku, ma bardzo oryginalny wygląd
Bogumiłko gdzie się podziewałaś musiałam dopiero śmierdzącą cebulę kupić żebyś wpadła
Dorotko 71 jak inna niż moja to mogę Ci posłać moją
Pati coś nie zrozumiałam? znaczy chcesz miodunkę bo ja mam licencję Mówisz, że wycieczki.... muszę się zastanowić... szkoda, że wszystkich cebul nie kupiłam
Marysiu pewnie bardziej się zastanawiasz masz większe doświadczenie!
Różyczko ja też jestem ciekawa co kupiłam
Iwonko roślinka jest rozpoznana nazywa się dziwidło
Na razie siedzą wszystkie w kurniku jedna tylko siedzi na dachu gniazda i ciekawa jestem jak zamierza tam spać
Miodunka to moja ulubiona roślinka i też mi się rozrasta, bo ją dzielę stale i wciąż Wiosną ma niewielkie listeczki i kwiatuszki kolorowe a przez resztę sezonu ładne pstre liście
Ewciu tak to jest pęd kwiatowy będę go obserwować i fotografować. Te mniejsze nie miały pędu. Na tej cebuli jest jeszcze taka narośl jakby młoda cebulka, ale nie wiem jak się rozmnażają.
Beatko właśnie go posadziłam na skalniaku, ma bardzo oryginalny wygląd
Bogumiłko gdzie się podziewałaś musiałam dopiero śmierdzącą cebulę kupić żebyś wpadła
Dorotko 71 jak inna niż moja to mogę Ci posłać moją
Pati coś nie zrozumiałam? znaczy chcesz miodunkę bo ja mam licencję Mówisz, że wycieczki.... muszę się zastanowić... szkoda, że wszystkich cebul nie kupiłam
Marysiu pewnie bardziej się zastanawiasz masz większe doświadczenie!
Różyczko ja też jestem ciekawa co kupiłam
Marysiu, nowe kurki są przepiękne
aaa coś ciężko dziś myślę zaraz sprawdzę co toMaska pisze:
o matko i córko już wiem co to - dobrze że to któtko kwitnie
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Maryś, nie, nie chcę, mam i to kilka odmian (i kolejne kupuję ): oferuję do podziału jeśli się ładnie do jesieni rozkrzewią - ta czerwona zwłaszcza pięknie rośnie, jeśli dalej tak będzie to mogę Ci podesłać/przywieźć też;)
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
To bylo tych cebul więcej?
-- 6 maja 2013, o 21:25 --
-- 6 maja 2013, o 21:25 --
Pati, czerwona miodunka? Masz jakieś zdjęcie? Ja o dwóch slyszalam tylko. Pewnie nieźle zacofana jestem.survivor26 pisze:Maryś, nie, nie chcę, mam i to kilka odmian (i kolejne kupuję ): oferuję do podziału jeśli się ładnie do jesieni rozkrzewią - ta czerwona zwłaszcza pięknie rośnie, jeśli dalej tak będzie to mogę Ci podesłać/przywieźć też;)