Wiosna w wiejskim ogrodzie
Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie
Mario kochana jestem i podglądam, ale dziwak ze mnie na starość się robi i czasami nie wiem, co mam napisać ale podglądam, czytam i śledzę wątek
...dzisiaj jestem padnięta i zaraz idę spać, bo buzia mi się po podłodze ciąga ..byliśmy w mieście i kupiliśmy do remontu pokoju już prawie wszystko, a że w sklepach jest wszystko i nic, to naszukaliśmy się i nałaziliśmy cały dzień i o dziwo, nie pokłóciliśmy się, co do zakupionych materiałów ...dziwne co nie?
...dzisiaj jestem padnięta i zaraz idę spać, bo buzia mi się po podłodze ciąga ..byliśmy w mieście i kupiliśmy do remontu pokoju już prawie wszystko, a że w sklepach jest wszystko i nic, to naszukaliśmy się i nałaziliśmy cały dzień i o dziwo, nie pokłóciliśmy się, co do zakupionych materiałów ...dziwne co nie?
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu do sadzenia roślin doświadczenia nie potrzeba tylko trochę sprytu i siły
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
kurki nie gościnne... podoba mi się siwa w ciapki...a jajeczka mniam mają inny smak...
podobno żeby miały zółtko mocno pomarańczowe to trzeba karmić aksamitką ...tak
a dziwadło fajowe jakby powiedziała moja wnusia...
podobno żeby miały zółtko mocno pomarańczowe to trzeba karmić aksamitką ...tak
a dziwadło fajowe jakby powiedziała moja wnusia...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu
Pat ja sobie też zamówiłam chyba dwie u Magdy więc jak czegoś nie będę miała to chętnie i vice versa
To jest moja wielokrotnie dzielona
I jeszcze taka od Marysi mar
i parę tulipanków
-- 6 maja 2013, o 21:58 --
Marysiu mar mów mi mów a ja swoje wiem zobacz miodunka od Ciebie i fiołeczki wyszły!
Misiu cóż tak jak i u ludzi na razie śpią ale rano pewnie się zacznie!
dziwidło jeszcze pokaże na co go stać
Jajeczka od swojskich kurek jak się rozbija nie są bardzo pomarańczowe, za to biszkopt jest pomarańczowy wręcz, a sklepowe żółtka są pomarańczowe jak rozbijesz, a ciasto jest blade, o smaku już nie wspomnę
Pat ja sobie też zamówiłam chyba dwie u Magdy więc jak czegoś nie będę miała to chętnie i vice versa
To jest moja wielokrotnie dzielona
I jeszcze taka od Marysi mar
i parę tulipanków
-- 6 maja 2013, o 21:58 --
Marysiu mar mów mi mów a ja swoje wiem zobacz miodunka od Ciebie i fiołeczki wyszły!
Misiu cóż tak jak i u ludzi na razie śpią ale rano pewnie się zacznie!
dziwidło jeszcze pokaże na co go stać
Jajeczka od swojskich kurek jak się rozbija nie są bardzo pomarańczowe, za to biszkopt jest pomarańczowy wręcz, a sklepowe żółtka są pomarańczowe jak rozbijesz, a ciasto jest blade, o smaku już nie wspomnę
- Maska
- Kontakt:
Agusiu a jakie charakterne mieliśmy dzisiaj ubaw cały dzień, podglądaliśmy je oboje z M, żeby sobie krzywdy nie zrobiły
Iwonko na zdjęciu nie będzie czuć
Dorotko duże były 3 a jedną kupił pewien pan, a małych było chyba 6. Z tym że na dużych były te pędy kwiatowe.
Iwonko na zdjęciu nie będzie czuć
Dorotko duże były 3 a jedną kupił pewien pan, a małych było chyba 6. Z tym że na dużych były te pędy kwiatowe.
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Na wolierze czytałam też o skrapianiu octem, ale tylko nowych, że niby te co dziobią, smak octu zniechęca do takiego procederu, o mięcie nie czytałam, ale też ciekawy pomysł.MaGorzatka pisze:Cześć, Marysiu - podobno stare gospodynie przed połączeniem starych i nowych kurek skrapiają jedne i drugie mocnym naparem z mięty (wystudzonym, oczywiście). Ten silny zapach chyba je dezorientuje i nie kumają, że dołączono do ich stadka nowe, obco pachnące koleżanki
Trochę mnie zmartwiłaś Marysiu tą kurzą nietolerancją, zobaczymy co się u mnie będzie działo w czwartek
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Obejrzałam dziwidło w necie. Super wygląda, a że cącha padliną, to trudno. Może krety wystraszy? Pilnie obserwuj i donoś.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Kontakt:
Iwonko ja jeszcze przeczytałam teraz o denaturacie z wodą który neutralizuje zapach i wszystkie pachną jednakowo ! Jak jutro będą dalej walczyć to może je po perfumuję
Helenko obiecuję , że będę obserwować i meldować Jeżeli wszystko pomyślnie się odbędzie i żaden obcy kot nie złamie pędu
Helenko obiecuję , że będę obserwować i meldować Jeżeli wszystko pomyślnie się odbędzie i żaden obcy kot nie złamie pędu
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu tulipanków masz mnóstwo i wszystkie prześliczne, bardzo lubię te czerwone papuzie.... są niesamowite już w fazie pąka
Miodunka ogromna, wspaniale wygląda.... jak obserwuję to wyjątkowo dobry rok dla tych roślinek, wszędzie są wyjątkowo dorodne
Miodunka ogromna, wspaniale wygląda.... jak obserwuję to wyjątkowo dobry rok dla tych roślinek, wszędzie są wyjątkowo dorodne
- zielonajagoda
- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, to Ty poeksperymentuj i daj znać jak to działa, może moim zaoszczędzisz stresów, mam jeszcze dwa dni
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko miodunka zawsze tak ładnie wygląda!
Kilka tulipanów najładniejszych straciłam
Iwonko jak będą problemy, bo jak odpuszczą jutro to je zostawię w spokoju o denaturacie wyczytałam na Wolierze
Iwonko jak będą problemy, bo jak odpuszczą jutro to je zostawię w spokoju o denaturacie wyczytałam na Wolierze
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu też kiedyś miałam dziwadło , jeśli podglądasz wątek Olka -Aleksanderka swoją palczychę hodował w domu od stycznia chyba i mierzył ile mu urosła a ona rośnie dość szybko
a u Ola, ma dobre warunki -prawie tropiki ma w swojej oranżerii zdecydowanie wolę tulipanki są piękne i zapach hiacyntów a dziwadło - trochę egzotyki a wąchać nie musisz
a u Ola, ma dobre warunki -prawie tropiki ma w swojej oranżerii zdecydowanie wolę tulipanki są piękne i zapach hiacyntów a dziwadło - trochę egzotyki a wąchać nie musisz
pozdrawiam Ela
- Maska
- Kontakt:
Elu nie śledzę bo musiałabym nic nie robić i nie spać, żeby wszystko ogarnąć , a swoje 2 wątki
Mój oryginał rośnie na grządce ale niestety niedaleko okiem
Mój oryginał rośnie na grządce ale niestety niedaleko okiem
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maska pisze:Agnieszko miodunka zawsze tak ładnie wygląda!
Marysiu więc miodunka musi mieć u Ciebie świetne warunki u mnie do tej pory jakoś bardzo słabo rosła.... przez kilka lat słabo się rozrastała, marniutko kwitła, dopiero listki miała piękne, a w tym roku poszalała jak nigdy.... może już od tej pory zawsze tak będzie, bardzo bym się cieszyła, bo cudnie wygląda taka masa kolorowych kwiatuszków
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu , tak to z całą pewnością oryginał , zawsze będziesz mogła go przesadzić w inne miejsce , przeglądałam Twoje cudne tulipany u mnie z frontu przydomowego mam kilka w zeszłym roku były po 2 z jednej cebuli a w tym 1 i był kremowy a jest żółty , nie mam miejsca żeby upchnąć więcej , z tyłu też posadziłam ale tam mają za mało słoneczka, u Marzenki
poogladałaś moje zakupy na giełdzie (wklejam w jej wątku za jej przyzwoleniem ) lęcę teraz do ogródka i wyglądać listonosza
poogladałaś moje zakupy na giełdzie (wklejam w jej wątku za jej przyzwoleniem ) lęcę teraz do ogródka i wyglądać listonosza
pozdrawiam Ela