Wiosna w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosna w wiejskim ogrodzie

Post »

Mario kochana jestem i podglądam, ale dziwak ze mnie na starość się robi i czasami nie wiem, co mam napisać :oops: ale podglądam, czytam i śledzę wątek ;:108
...dzisiaj jestem padnięta i zaraz idę spać, bo buzia mi się po podłodze ciąga ;:306 ..byliśmy w mieście i kupiliśmy do remontu pokoju już prawie wszystko, a że w sklepach jest wszystko i nic, to naszukaliśmy się i nałaziliśmy cały dzień i o dziwo, nie pokłóciliśmy się, co do zakupionych materiałów ;:306 ...dziwne co nie? ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu do sadzenia roślin doświadczenia nie potrzeba tylko trochę sprytu i siły ;:174
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit kurki nie gościnne... :) podoba mi się siwa w ciapki...a jajeczka mniam mają inny smak...
podobno żeby miały zółtko mocno pomarańczowe to trzeba karmić aksamitką ...tak :?:
a dziwadło fajowe jakby powiedziała moja wnusia... :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu ;:cm
Pat ja sobie też zamówiłam chyba dwie u Magdy więc jak czegoś nie będę miała to chętnie i vice versa
To jest moja wielokrotnie dzielona
Obrazek
I jeszcze taka od Marysi mar
Obrazek
i parę tulipanków
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-- 6 maja 2013, o 21:58 --

Marysiu mar mów mi mów a ja swoje wiem :wink: ;:196 zobacz miodunka od Ciebie i fiołeczki wyszły!
Misiu cóż tak jak i u ludzi :lol: na razie śpią ale rano pewnie się zacznie!
dziwidło jeszcze pokaże na co go stać :wink:
Jajeczka od swojskich kurek jak się rozbija nie są bardzo pomarańczowe, za to biszkopt jest pomarańczowy wręcz, a sklepowe żółtka są pomarańczowe jak rozbijesz, a ciasto jest blade, o smaku już nie wspomnę ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agusiu a jakie charakterne :;230 mieliśmy dzisiaj ubaw cały dzień, podglądaliśmy je oboje z M, żeby sobie krzywdy nie zrobiły :oops:
Iwonko na zdjęciu nie będzie czuć :;230
Dorotko duże były 3 a jedną kupił pewien pan, a małych było chyba 6. Z tym że na dużych były te pędy kwiatowe.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

MaGorzatka pisze:Cześć, Marysiu - podobno stare gospodynie przed połączeniem starych i nowych kurek skrapiają jedne i drugie mocnym naparem z mięty (wystudzonym, oczywiście). Ten silny zapach chyba je dezorientuje i nie kumają, że dołączono do ich stadka nowe, obco pachnące koleżanki :)
Na wolierze czytałam też o skrapianiu octem, ale tylko nowych, że niby te co dziobią, smak octu zniechęca do takiego procederu, o mięcie nie czytałam, ale też ciekawy pomysł.
Trochę mnie zmartwiłaś Marysiu tą kurzą nietolerancją, zobaczymy co się u mnie będzie działo w czwartek ;:202
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Obejrzałam dziwidło w necie. Super wygląda, a że cącha padliną, to trudno. Może krety wystraszy? Pilnie obserwuj i donoś. :;230
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko ja jeszcze przeczytałam teraz o denaturacie z wodą który neutralizuje zapach i wszystkie pachną jednakowo ! Jak jutro będą dalej walczyć to może je po perfumuję :lol:
Helenko obiecuję , że będę obserwować i meldować ;:4 Jeżeli wszystko pomyślnie się odbędzie i żaden obcy kot nie złamie pędu :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu tulipanków masz mnóstwo i wszystkie prześliczne, bardzo lubię te czerwone papuzie.... są niesamowite już w fazie pąka :D
Miodunka ogromna, wspaniale wygląda.... jak obserwuję to wyjątkowo dobry rok dla tych roślinek, wszędzie są wyjątkowo dorodne :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Marysiu, to Ty poeksperymentuj i daj znać jak to działa, może moim zaoszczędzisz stresów, mam jeszcze dwa dni :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko miodunka zawsze tak ładnie wygląda!
Kilka tulipanów najładniejszych straciłam :roll:
Iwonko jak będą problemy, bo jak odpuszczą jutro to je zostawię w spokoju :lol: o denaturacie wyczytałam na Wolierze ;:108
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu też kiedyś miałam dziwadło , jeśli podglądasz wątek Olka -Aleksanderka swoją palczychę hodował w domu od stycznia chyba i mierzył ile mu urosła a ona rośnie dość szybko
a u Ola, ma dobre warunki -prawie tropiki ma w swojej oranżerii zdecydowanie wolę tulipanki są piękne i zapach hiacyntów a dziwadło - :lol: trochę egzotyki a wąchać nie musisz :D
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu nie śledzę bo musiałabym nic nie robić i nie spać, żeby wszystko ogarnąć , a swoje 2 wątki ;:215
Mój oryginał rośnie na grządce ale niestety niedaleko okiem ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maska pisze:Agnieszko miodunka zawsze tak ładnie wygląda!
Kilka tulipanów najładniejszych straciłam :roll:

Marysiu więc miodunka musi mieć u Ciebie świetne warunki :D u mnie do tej pory jakoś bardzo słabo rosła.... przez kilka lat słabo się rozrastała, marniutko kwitła, dopiero listki miała piękne, a w tym roku poszalała jak nigdy.... może już od tej pory zawsze tak będzie, bardzo bym się cieszyła, bo cudnie wygląda taka masa kolorowych kwiatuszków :D
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu , tak to z całą pewnością oryginał , zawsze będziesz mogła go przesadzić w inne miejsce , przeglądałam Twoje cudne tulipany u mnie z frontu przydomowego mam kilka w zeszłym roku były po 2 z jednej cebuli a w tym 1 i był kremowy a jest żółty , nie mam miejsca żeby upchnąć więcej , z tyłu też posadziłam ale tam mają za mało słoneczka, u Marzenki
poogladałaś moje zakupy na giełdzie (wklejam w jej wątku za jej przyzwoleniem ) lęcę teraz do ogródka i wyglądać listonosza ;:138
pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”