Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
- edi13
- 1000p
- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)
O widzisz nie wiedziałam jak ta roślinka się nazywa a u Ciebie jest to - Przywrotnik w zeszłym roku skądś przytagałam szczepkę i teraz pięknie się rozrósł
Ale masz piękną psinkę
Ale masz piękną psinkę
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wyraziłaś nadzieję na złapanie trochę opalenizny-mnie po spaleniu skóra z ust schodzi A wczoraj opaliłam sobie kolana i czuję ogień Trochę słoneczka i cały dzień na podwórku
Magnolie
Magnolie
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Aneczka własnie na przywrotnika mam ochotę...bardzo, strasznie mi sie podoba ta bylina , szczególnie po deszczu lub w rosie Yoreczek ...cacany...do zjedzenia maleństwo
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Cudownie u Ciebie a psiunia jaka kochana i elgancka
ja z moim muszę do fryzjera bo strasznie rozczochrany
zauważyłam ,że w tym roku pięknie kwitną magnolie co za uczta dla oczu
ja z moim muszę do fryzjera bo strasznie rozczochrany
zauważyłam ,że w tym roku pięknie kwitną magnolie co za uczta dla oczu
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Trzemielina oskrzydlona.. pierwszy raz o niej słyszę Magnolia faktycznie śliczna..
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam z samego ranka,kawa w dłoń i mogę popisać...
Wczoraj pojechałam dosłownie może na dwie godziny,posadziłam kilka jeżówek,wysadziłam ostatnie koleusy i szałwię omączoną
Wszystko rośnie w oczach,najchętniej nie wracałabym do domu....ale jak mus to mus
Oglądnęłam kilka róż,na razie mszycy nie ma,ale lada chwila na pewno będzie
Edytko przywrotnik to super roślinka,mam na razie dwie,ale jak się bardziej rozrosną spróbuję podzielić ...
Psinka merda ogonem
Ewcia lubię się wygrzewać na słonku Pogoda idealna wczoraj była Maj to najpiękniejszy miesiąc
Dorotko jak jest sucho i przywrotnik tez ma suche liście to specjalnie polewam go wodą i cieszę oczy kropelkami na liściach,zjawiskowy obrazek Koniecznie kup,ja kupiłam w poprzednim roku dwie malutkie sadzonki,a teraz dość spore kępki urosły
Dzidzia witaj u mnie:) magnolie kocham Piesek merda wesoło ogonkiem na komplementy:)
Magda trzmielinę wypatrzyłam na allegro....czerwony,płonący krzew,taki tytuł widniał w aukcji no i zakupiłam...ładnie się przyjął
Magnolia z wczoraj...
Kwiat rozwinięty Yellow Bird a do tego jaki ma cudny zapach
Jeszcze takie tulipanki...
Hortensja ogrodowa nisko ścięta,ale już odbija
Lilia...
Jedna z jeżówek od pana Marka...
Bakopa...po raz pierwszy u mnie
Miłego dnia
Wczoraj pojechałam dosłownie może na dwie godziny,posadziłam kilka jeżówek,wysadziłam ostatnie koleusy i szałwię omączoną
Wszystko rośnie w oczach,najchętniej nie wracałabym do domu....ale jak mus to mus
Oglądnęłam kilka róż,na razie mszycy nie ma,ale lada chwila na pewno będzie
Edytko przywrotnik to super roślinka,mam na razie dwie,ale jak się bardziej rozrosną spróbuję podzielić ...
Psinka merda ogonem
Ewcia lubię się wygrzewać na słonku Pogoda idealna wczoraj była Maj to najpiękniejszy miesiąc
Dorotko jak jest sucho i przywrotnik tez ma suche liście to specjalnie polewam go wodą i cieszę oczy kropelkami na liściach,zjawiskowy obrazek Koniecznie kup,ja kupiłam w poprzednim roku dwie malutkie sadzonki,a teraz dość spore kępki urosły
Dzidzia witaj u mnie:) magnolie kocham Piesek merda wesoło ogonkiem na komplementy:)
Magda trzmielinę wypatrzyłam na allegro....czerwony,płonący krzew,taki tytuł widniał w aukcji no i zakupiłam...ładnie się przyjął
Magnolia z wczoraj...
Kwiat rozwinięty Yellow Bird a do tego jaki ma cudny zapach
Jeszcze takie tulipanki...
Hortensja ogrodowa nisko ścięta,ale już odbija
Lilia...
Jedna z jeżówek od pana Marka...
Bakopa...po raz pierwszy u mnie
Miłego dnia
- ewamaj66
Pstre róże już mam i więcej nie chcę, ale takie tulipany wyglądają niesamowicie Wczoraj był upał, a i dzisiaj taki dzień się zapowiada.
- Annes 77
Ja też nie przepadam za pstrokatymi różami....
U mnie wczoraj burza była,dobrze,że podlało Teraz słońce od rana,dzień zapowiada się słoneczny
U mnie wczoraj burza była,dobrze,że podlało Teraz słońce od rana,dzień zapowiada się słoneczny
- ewamaj66
Taki układ pogody jakoś bardziej mi się podoba niż moja susza. Kropiło pół godziny i nadszedł skwar.
Ja też zamawiałam jeżówki u p. Marka, ale moje ledwo z ziemi wychodzą ! Psina słodziacha, do wycałowania. Moja też uwielbia działeczkę, a kwiatki to jej pasja. Którego dopadnie, natychmiast rozkłada na czynniki pierwsze. ... a jaka jest przy tym z siebie dumna....
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje jeżówki od pana Marka też dużo mniejsze. Może u ciebie jakaś ziemia rewelacyjna?
Aniu, ja dzisiaj swoim przetacznikom podsypuję trochę polifoski, żeby lepiej kwitły. First Love u ciebie malutki, ale zobaczysz, ile on z jednej kępy wydaje kwiatów. Będziesz zdziwiona
Mam pytanie, czy opryskujesz teraz swoje róże czymś oprócz Decisu?
Aniu, ja dzisiaj swoim przetacznikom podsypuję trochę polifoski, żeby lepiej kwitły. First Love u ciebie malutki, ale zobaczysz, ile on z jednej kępy wydaje kwiatów. Będziesz zdziwiona
Mam pytanie, czy opryskujesz teraz swoje róże czymś oprócz Decisu?
- Annes 77
No i co nici z wyjazdu na działeczkę i dzisiaj i jutro....zachmurzyło się konkretnie i nie ma siły,żeby dziś wyjrzało słońce.Z prognoz wynika,że dopiero w niedzielę uda mi się pojechać,a w najgorszym wypadku dopiero w poniedziałek.
Moja mamcia była wczoraj na działce,oglądnęła co poniektóre róże i zdała mi relację,że żadnego robactwa nie zauważyła.Trochę mnie uspokoiła,bo jak pomyślę,że robaki wszelakie obsiadły mi róże i wsysają soki niszcząc je niemiłosiernie to
Ciesze się,że na moim balkoniku rosną sobie trzy clemki w donicach,magnolia,którą wypadałoby posadzić,ale sobie wciąż na nią zaglądam,pelasie z lobelią i koleusy oraz jedna róża w donicy Biedermeier od forumowej koleżanki
Także mam namiastkę przyrody,która jest moim pocieszeniem,kiedy nie mogę być na działce
Ewcia u mnie w nocy padało,ziemia napita,ja wolę słoneczko No ale trudno,poczekam,nie mam wyjścia
Asiu mam też mniejsze jeżówki,wybrałam zdjęcie z tą największą
No w tym roku trochę ich kupiłam,trochę trzeba poczekać aż zakwitną,ale będę cierpliwa
Moja psina podjada na działce,ale trawkę...o tak to jej smakuje:) Kwiatki omija zwłaszcza jak raz się przywitała z kolcem róży:)
Wandziu jeżówki od pana M posadziłam do donic,tam sobie rosły,jedne większe,inne mniejsze,ale największa to Milkshake:)
Wczoraj posadziłam część jeżówek do gruntu,a te maleństwa jeszcze pozostaną w doniczkach...a niech podrosną
Przetaczniki koniecznie podsypię nawozem:) First Love to u Ciebie się w nim
Róże będę pryskać Confidorem,jest to środek systemiczny,który wnika do pędów róż i krąży tam przez około 3 tygodnie chroniąc je:)
Arabella znów pięknie zarośnie korzeń
Ale się teraz rozpadało
Moja mamcia była wczoraj na działce,oglądnęła co poniektóre róże i zdała mi relację,że żadnego robactwa nie zauważyła.Trochę mnie uspokoiła,bo jak pomyślę,że robaki wszelakie obsiadły mi róże i wsysają soki niszcząc je niemiłosiernie to
Ciesze się,że na moim balkoniku rosną sobie trzy clemki w donicach,magnolia,którą wypadałoby posadzić,ale sobie wciąż na nią zaglądam,pelasie z lobelią i koleusy oraz jedna róża w donicy Biedermeier od forumowej koleżanki
Także mam namiastkę przyrody,która jest moim pocieszeniem,kiedy nie mogę być na działce
Ewcia u mnie w nocy padało,ziemia napita,ja wolę słoneczko No ale trudno,poczekam,nie mam wyjścia
Asiu mam też mniejsze jeżówki,wybrałam zdjęcie z tą największą
No w tym roku trochę ich kupiłam,trochę trzeba poczekać aż zakwitną,ale będę cierpliwa
Moja psina podjada na działce,ale trawkę...o tak to jej smakuje:) Kwiatki omija zwłaszcza jak raz się przywitała z kolcem róży:)
Wandziu jeżówki od pana M posadziłam do donic,tam sobie rosły,jedne większe,inne mniejsze,ale największa to Milkshake:)
Wczoraj posadziłam część jeżówek do gruntu,a te maleństwa jeszcze pozostaną w doniczkach...a niech podrosną
Przetaczniki koniecznie podsypię nawozem:) First Love to u Ciebie się w nim
Róże będę pryskać Confidorem,jest to środek systemiczny,który wnika do pędów róż i krąży tam przez około 3 tygodnie chroniąc je:)
Arabella znów pięknie zarośnie korzeń
Ale się teraz rozpadało
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki Aniu za info. U mnie słońce, a ja już chcę deszczu