Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Piękna działeczka i można naprawdę odpocząć z dala od zgiełku i ludzi.Ja nawet jak wracam po pracy na moją wioseczkę to cisza i spokój potrafi czynić cuda.Nie oddałabym tego miejsca za nić.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Wierzę ci. Jak jadę na działkę i jakimś cudem znajdę czas na dłuższy spacer to jestem dopiero wypoczęta. Dobrze że mamy psa bo jest przymus wychodzenia. Nie mamy siatki z jednej strony a on nie załatwi się na terenie działki. Z jednej strony bardzo dobrze. Podsikać mu się zdarza.. co mnie denerwuje ze względu na dobro roślinek. Jak już się ten czas na długi spacer znajdzie to się wracać nie chce..ta cisza i spokój.. można słyszeć wreszcie własne myśli. Wieś to cudowne miejsce, bez zgiełku itp.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu tam gdzie kosiarka nie dojerzdza trawę wycinam nożyczkami. Zawesze mam burchle. Zastanawiałam sie nad nożyczkami z akumulatorem ale jeszcze się troszeczkę pomęczę.
Pewnie że dasz radę ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś co to są burchle ? :) No ja jestem zachwycona nożycami na akumulatorki. Biegusiem się wszystko robi i nawet tujki w kulki nimi poprzycinałam. Bukszpan też.
Dostaliśmy w tym roku dwa karmniki gratis. Jeden kupiony stoi na podwórku, drugi jeszcze w garażu a trzeci wisi w lesie.. tam też ptaszki muszą mieć co skubać :)

Obrazek

Na spacerku w lesie znalazłam połamane drzewko..Przytargaliśmy je ponieważ podoba mi się jego kształt. Znalazłam w nim koncepcję na miejsce dla karmnika który znajduję się obecnie w garażu.
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu śliczny macie domek :D pięknie komponuje się wśród otaczającej go przyrody..... no i taras..... rewelacja :D Odpoczynek na nim musi być wspaniałym relaksem i przyjemnością :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to prawda :) Głównie na tarasie siadam jak przychodzą goście bo tak to brak czasu :) Choć w przerwie jakiejś zdarzało nam się z Emem pić kawkę/capucinko :) W tym roku obiecywałam sobie że zacznę prace ogrodowe jak tylko puści zima (liczyłam że będzie to koło marca) żeby wreszcie posiedzieć później trochę dłużej i częściej. No ale zima dała nam popalić i ćwiczyła naszą cierpliwość więc chyba i w tym roku posiedzę na tarasie albo jak będzie już zupełnie ciemno i nie da się nic zrobić w ogrodzie albo właśnie jak przyjdą jacyś goście :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu koniecznie rób sobie przerwy w pracy na odpoczynek ....i wtedy na taras na kawkę 8-) :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia, widzę, że postanowiłaś dawkować nam wrażenia :D Wczoraj coś, dziś rabatka przy garażu i kosodrzewina :) To całkiem sporo zrobiliście ;:333 Wszystko zaczyna się naprawdę fajnie prezentować :) A studnia będzie miała miejsce na jakąś donicę z kwiatami?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehe
Agness postaram się tak właśnie robić :)
Milenko Starałam się pokazać to właśnie stopniowo żeby nie było chaosu :)
No planowałam zrobić trochę więcej, ale przez pogodę było to niemożliwe. No i betonowanie słupków na ogrodzenie zajęło też sporo czasu bo prawie wszystkie robiliśmy oboje z eMem. Później jak przyjechał tata to pomógł nam i szło szybciej. Gdyby nie pogoda, ostatni kawałek który został, byłby skończony i czekali byśmy tylko na siatkę. No a tak ani słupki do końca nie zrobione, ani dach niedokończony ani trawa przed domkiem niewysiana. No ale trudno. Dobrze że chociaż tyle udało się zrobić :)

-- 6 maja 2013, o 22:35 --

A co do studni to jeszcze nie wiem czy coś wsadzę do środka :) Nie widziałam jej tak naprawdę całkiem skręconej także dopiero później będę myśleć jak i co :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, spokojnie...jeszcze z wszystkim się ogarniecie. Wasza działeczka i tak już wygląda pięknie. :D Ten drewniany domek, wszystkie ozdobne donice, podpórki... super ;:138 Z niecierpliwością czekam na pełnię sezonu i nowe nasadzenia :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie :) Dzisiaj u mnie ;:3 na przemian z chmurkami. O jeden dzień jestem bliżej do wyjazdu na działeczkę. :heja
Dziś może wybiorę się po jakąś farelkę czy grzejniczek mały. Chciałabym już spać u siebie i myślę że taki wieczorem by mi się przydał. Podgrzać chociaż troszkę. Ja tam bym dała sobie radę..ale M straszny zmarzlak :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie też pochmurno,ale dość ciepło,wczoraj nieźle popadało:)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

no korzeń z lasu zapowiada się ciekawie , to dobry pomysł z tym karmnikiem , jestem ciekawa jak to połączysz :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”