Ogród duszyczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD DUSZYCZKI

Post »

Kolejna porcja fotek mojego przybytku ogrodowego, widać cześć roślin, mojego biegającego aniołka, i budowę tarasu :heja Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
Ewcia88
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 lut 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no no postępy z tym tarasem , pewnie jeszcze dzisiaj będzie już cały zrobiony ?? :tan :heja
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Witaj :wit
Ciekawie zapowiada się poczatek Twojej pracy w ogrodzie. zazdroszczę Ci tych konarów, mozna je fajnie wkomponować , co zresztą zrobiłaś. Na scieżce pod grysem masz włókninę?Życzę realizacji planów ogrodowych i z przyjemnoscią bedę śledzić Twoje poczynania.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

Julianna dziękuję za miłe słowa, na ścieżce mam akurat folie, równie dobrze sprawuje się jak włóknina :D
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

WITAM :D Wszystkich obserwatorów moich poczynań ogrodowych, obecnie pogoda nawet nie stała koło letniej, wiec prace ogrodowe ustały praktycznie :( no ale cóż nic na to się nie poradzi, wiec postanowiłam dosłać parę zdjęć mojego ogrodu. :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

-- 3 cze 2013, o 18:47 --

Martwią mnie dwa chorujące iglaki, może ktoś wie co to za choroby i jak się ich pozbyć, już przycinałam stosowałam opryski na grzyba i szkodnika i nic :( Obrazek ten najbardziej ucierpiały i szkoda ich mi bardzo :(
Obrazek ten dopiero zaczął chorować
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

Bardzo mi szkoda dwóch iglaków są chore i nie mam pomysłu ani wiedzy jak im pomóc :( cięłam opryski na grzyba i szkodnika nawóz i efektu niema.
Obrazek Obrazek
Ten w tym roku zaczoł
Obrazek
Obrazek
Ten choruje od trzech lat i często inne z tego gatunku co są posadzone obok. Może poradzicie mi coś :( bo ja ręce rozkładam a wyrzucać niechce
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zbłądziłam do Ciebie z wątku Dobrosi , masz bardzo ciekawe aranżacje ;:138 no i....kamienie ;:215
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

:D dziękuje ci bardzo :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj, spróbuj stosować nawóz przeciwko brązowieniu igieł. Skoro pryskałaś już na grzyba, możesz jeszcze dodatkowo zrobić "Zupkę z czosnku". Nie wiem na ile jest skuteczny bo przepis mam od Julianny i dopiero pierwszy raz w tym roku go wykorzystywałam. Mam zamiar powtórzyć u siebie kurację za jakieś 3 tygodnie.
2 główki czosnku wyciskasz i zamaczasz w 2 litrach wody. Zostawiasz to na dwa dni i co jakiś czas mieszasz. Po dwóch dniach wybierasz czosnek i dolewasz litr wody. I tym pryskasz tuje i inne rośliny. Podobno działa na grzyba i chyba mszyce. W każdym razie to naturalny oprysk. Na pewno nie zaszkodzi. Ja osobiście szczególnie polecałabym właśnie nawóz przeciwko brązowieniu igieł .Sama miałam z tym problem z cyprysem. I mu przeszło.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

:D DZIĘKUJE BARDZO MID2006 JUTRO SPORZĄDZĘ MIKSTURE ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prosze :) Mam nadzieje coś pomoże. Szkoda drzewek. A no i ja na Twoim miejscu obcięłabym i spaliła chore gałązki. Żeby choroba nie roznosiła się dalej.
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p

Post »

;:174 NA PEWNO OBETNĘ TYLKO BIEDNIE BĘDĄ ONE WYGLĄDAĆ, NO ALE TRZEBA JE URATOWAĆ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odetnij chore miejsca koniecznie. Wiem że może to nieciekawie wyglądać. Ale szkoda drzewek, trzeba im pomóc. U mnie też zaraza łapie w tym roku. Może to wina tego ciągłego deszczu. Braku słońca. Jest tak wilgotno że grzyby różne mają duże pole do rozwoju.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”