Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
- emerald
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
Przejrzałam wątek, masz wiele ładnych roślin Chyba najwięcej mamilarek i lobiwek
Słodko wygląda Lobivia lateritia v. cotagaitensis TB 235.1
Słodko wygląda Lobivia lateritia v. cotagaitensis TB 235.1
Pozdrawiam, Zuza
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gymnocalycium baldianum chyba najbardziej pospolity z gymnoli ale fakt, że ma coś w sobie takie co przyciąga Mam go również u siebie i często widząc w sklepach wystawione na sprzedaż, zastanawiam się czy nie wziąć jeszcze jednego Wdzięczna roślinka. Ładnie rośnie i chętnie kwitnie. Mój w zeszłym roku obdarował mnie dwoma kwiatami, a w tym roku szykuje już 3 pąki. Jak go nie uwielbiać?
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Mateusz, ja mogę Ci powiedzieć jakabaddon1986 pisze:Jak go nie uwielbiać?
Marzenko, Tobie życzę, aby kwitł Ci całymi czerwonymi bukietami
- mCm86
Magda Ty masz jakiegoś kapryśnego tego gymno Uchował w ogóle jakiegoś pąka czy już wszystko zasuszył? Mój aż tak nie szaleje by wyprodukować ich 11, więc może dlatego co zrodzi to już dochowa?
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Wystawiłam go za okno, bo nie mogę na niego patrzeć Od tej pory ciągle są trzy pąki przy życiu. Nigdy się nie załapał na miejscówkę na powietrzu. Może w tym tkwił problem
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Mateusz,co ty mówisz,że G.baldianum to pospolity kaktus,ja myślę,że jesteś w błędzie,dla mnie to jeden z najładniejszych
gymlaczków pod względem piękności kwiaty
gymlaczków pod względem piękności kwiaty
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
Myślę, że Mateusz pisząc pospolity miał na myśli częsty w kolekcjach a że jest częsty to zrozumiałe bo kwiatami raczej odbiega od reszty.
Widzę, że kolekcja się rozrasta w całkiem dobrym tempie Ciekawe w jakich kolorach będą te hybrydy?
Widzę, że kolekcja się rozrasta w całkiem dobrym tempie Ciekawe w jakich kolorach będą te hybrydy?
- mCm86
Kamila dobrze zrozumiała moją wypowiedź Z tym "pospolity" miałem właśnie na myśli jego częste występowanie w kolekcjach i łatwą dostępność Jak już się pokażą jakieś kaktusy w super marketach i jest to coś z rodzaju gymno to praktycznie zawsze jest to G. baldianum. A że jest jednym z najładniejszych zgadzam się w 100%
Zuza witam Cię w moim wątku masz rację najwięcej u mnie Mammillarii i Lobivii, podobają mi się coraz bardziej Gymnocalycia i ferocactusy
Mateuszu tak jak piszesz Gymnocalycium baldianum ma w sobie coś, że każdy chce go mieć
Magdo mam nadzieję, że będzie ładnie kwitł, ten nowy ma jednego małego "pypcia", a ten co miałam ma dwa pąki, które stoją w miejscu
Leszku masz rację, chociaż na żywo nie widziałam tego kwiatka ,ale mam nadzieję zobaczyć
Kamilo moja kolekcja rozrasta się w bardzo szybkim tempie i nie wiem co ja zrobię zimą z taką ilością kaktusów , nie mówiąc o tym, że mój mąż zaczął mi już dokuczać, chociaż sam też kupuje mi kaktusy , też jestem ciekawa kolorków na hybrydach
Mateuszu tak jak piszesz Gymnocalycium baldianum ma w sobie coś, że każdy chce go mieć
Magdo mam nadzieję, że będzie ładnie kwitł, ten nowy ma jednego małego "pypcia", a ten co miałam ma dwa pąki, które stoją w miejscu
Leszku masz rację, chociaż na żywo nie widziałam tego kwiatka ,ale mam nadzieję zobaczyć
Kamilo moja kolekcja rozrasta się w bardzo szybkim tempie i nie wiem co ja zrobię zimą z taką ilością kaktusów , nie mówiąc o tym, że mój mąż zaczął mi już dokuczać, chociaż sam też kupuje mi kaktusy , też jestem ciekawa kolorków na hybrydach
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
Chamaecereus, gymnocalycium i cała reszta (łącznie z pokazanymi kaktusami z rodzaju lobivia) super
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Gymnocalycium baldianum postanowił otworzyć kwiatek, ale brak nie pozwolił mu otworzyć się do końca może jutro?
Za to ciernie Ferocactusów nabierają kolorków
Za to ciernie Ferocactusów nabierają kolorków
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Czekam na kwiatucha ,a ciernie feraków są zawsze cudne
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak jak u mnie - brak słońca, brak kwiatów. Ale idzie lepsze bo dziś u mnie po południu słoneczko!
Tobie tez go życzę bo wtedy i kwiaty nam pokażesz.
Tobie tez go życzę bo wtedy i kwiaty nam pokażesz.