Witaj Jolu
Pierwszy raz na oczy widze sasankę kwitnącą na żółtą? Wilczomlecz złocisty cudo. Ile lat moze mieć ta kępa? Pięknie rozrośnięta.
Miłego wieczoru życzę.
SYLWIO,wilczomlecz złocisty bardzo szybko się rozrasta .Ze dwa ,może trzy sezony i robi się taka olbrzymia kępa . MIŁKO ,to żywokosty -Allgold ,ale już zielenieje i Variegata .Wyrosną z nich olbrzymy .Mam jeszcze niski sercolistny. OLKU ,też mam miłek amurski ,wiosenny zakwitł tylko jednym kwiatuchem .
Żywokosty łatwo się rozmnaża ,wiosną przez podział kępy.
Witaj Jolu
Masz piękny ogród i wiele ciekawych roślin ale ta żółta sasanka to cudo, pierwszy raz taką widzę. A może spróbowałabyś zebrać z niej nasionka, byłabym chętna na kilka, ciekawe co wyrosłoby z takich siewek?
Ps żurawki od Ciebie pięknie się przyjęły i juz ładnie sobie rosną.
EWO ,nie wiem o które Ci chodzi ,więc zrobiłam fotkę białych .Wszystkie kupione w Biedronce. IWONKO ,sprawdzę ,czy sasanka będzie miała nasionka .Cieszę się ,że żurawki pięknie rosną . MARIOLU ,dzięki .
Wszystkie są piękne .Pewnie jesienią znów będą w Biedronce .
Zobaczcie jakie cudo mi zakwitło .Kupiona jako zwykła peonia w podrzędnym ogrodniczym za 25 zł
Piwonia Młokosiewicza -żółte cudo .
Na fotce wyszła prawie biała ,ale w rzeczywistości jest jasno żółta .
Jolu, widzę, że wciąż kolorków przybywa, piękny ten wilczomlecz złocisty i śliczna piwonia, ale najbardziej zauroczyła mnie żółta sasanka, którą po raz pierwszy ujrzałam u Olusi i od razu trafiła na moją listę chciejstw, teraz przynajmniej znam jej nazwę
OLGO ,zapach ma cuuuuuuuuuuuuudowny . ILONKO,sasanka albańska staje się coraz popularniejsza ,a co za tym idzie pewnie będzie łatwo dostępna . MARIOLU,SŁAWKU ,piwonia zasługuje na pochwały .