No i przeszła burza z gradem, akurat wracałam do domu nie szło jechać. Chłodniej się zrobiło, kupiłam grill gazowy i rodzinka składa. Lecę szykować coś na ruszt, bo chcą wypróbować. zrobię im jakieś zdjęcia przy okazji.
A to jeszcze wczorajsze zdjęcia
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Grill wypróbowany.
Jeszcze z małą butlą, która okazała się pusta. Kogra migdałek już od kilku lat bardzo mocno przycinany po przekwitnięciu, w ubiegłym roku popuszczał nowe prawie metrowe pędy po takim potraktowaniu. A wszyscy byli bardzo oburzeni jak ja tak mogę pochlastać taki piękny krzew. sosnina1 jeżówki dopiero popuszczały listki, jeszcze 2 nie wylazły zaczynam sie denerwować.
Pierwsze iryski
i zmaltretowane przez burzę;
Zapraszam do siebie. Ewa Mój wątekNadwyżki Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Ale dziś zimno i pada, dzisiaj u nas komunie kiepska pogoda im się trafiła. Byłam porobić zdjęcia iryskom zmarzłam, aż zaczęłam kichać. Brrrr...
Ale na początek kilka ostatnich tulipanów, było ich więcej ale uciekłam bo coraz bardziej padało.
Te dwa zdjęcia pod spodem przedstawiają jedną odmianę tulipana na początku jest prawie całkowicie biały z minimalnym kolorem na obrzeżach, potem wygląda tak;
A następnie jest prawie cały zabarwiony;
A teraz irysomania
Cd irysomanii nastąpi.. jeszcze dzisiaj...
Moje irysy dopiero w pąkach Ale ogromnie mi się spodobał ten twój bordowy tulipanek. Taki jakby plisowany. No CUDNY jest po prostu. Ja sadziłam w tym roku tylko biedronkowe, ale i tak jestem zadowolona, bo nie spodziewałam się tak ładnych z tego źródła.
Mania taka, że stwierdziłam że mam kiepski aparat i od 2 dni siedzę i czytam o rożnych markach. Już znalazłam teraz tylko zakupić.
Tulipanki na pocieszenie