Tulipany cz.2
- magdalen
- 200p
- Od: 26 cze 2010, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tulipany cz.2
Pozdrawiam Magda
-
- 200p
- Od: 9 maja 2013, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sandro to odmiana Batalinii ale która musisz poszukać bo jest 3 albo wiecej. Paweł XIPE będzie pomocny, ewentualnie link do jego tulipanów botanicznych.
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Fox - lecę szukać
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękne te wasze tulipany, gdzież tam moim do nich...
Tym niemniej - Lasting Love, żaden mnie tak nie ujął jak ten, zdjecie nie oddaje ani odcienia, ani uroku tegoż:
A tu na pierwszym planie coś, co miało być Purissimą, a jest - może to Flaming Purissima? Jak myślicie?
Tym niemniej - Lasting Love, żaden mnie tak nie ujął jak ten, zdjecie nie oddaje ani odcienia, ani uroku tegoż:
A tu na pierwszym planie coś, co miało być Purissimą, a jest - może to Flaming Purissima? Jak myślicie?
Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Super jest odpalić strony pełne tulipanów! Cierpię, że nie mam miejsca by posadzić je w grupach tak jak macie w ogrodach.
Samsu jestem pod wrażeniem jedna fotka, ale jaka!
To w sumie ile ich było na donicę? Wszystkie wyrosły?
Monimg, MORANGO Angelique jest ciekawa, bo robi się z białej w różową czasem z czasem i można się zdezorientować Casablanca jest śnieżnobiała, bez cienia różu. Miałam oba, ale potrzebuję weekendu by ogarnąć zdjęcia.
U mnie już chyba był ostatni dzień. Fala ciepła i po tulipanach...
Mały balkon to też wyzwanie jak tu zrobić fotki.
Ostały się Blue i Black Parrot (ciemny jak Queen of Night, przy okazji u mnie równie ciemne były Ronaldo).
Samsu jestem pod wrażeniem jedna fotka, ale jaka!
To w sumie ile ich było na donicę? Wszystkie wyrosły?
Monimg, MORANGO Angelique jest ciekawa, bo robi się z białej w różową czasem z czasem i można się zdezorientować Casablanca jest śnieżnobiała, bez cienia różu. Miałam oba, ale potrzebuję weekendu by ogarnąć zdjęcia.
U mnie już chyba był ostatni dzień. Fala ciepła i po tulipanach...
Mały balkon to też wyzwanie jak tu zrobić fotki.
Ostały się Blue i Black Parrot (ciemny jak Queen of Night, przy okazji u mnie równie ciemne były Ronaldo).
Nikt jeszcze nie wspomniał że odmiana Queen of Night pięknie pachnie, chociaż zapach ma bardzo delikatny i żeby go poczuć, trzeba wsadzić nos w płatki. Do wąchania zamówiłam sobie w tym roku odmianę Angelique jednak Królowa Nocy ją przebija (oczywiście to subiektywna ocena).
Niestety nie mam zdjęcia tych odmian, więc pokażę parę innych moich tegorocznych nabytków, które nadal są ładne mimo burzy. Na zdjęciu między innymi Appeldorn, Ballerina, Salmon Impression, Doll`s Minuet.
Pozdrawiam wszystkich miłośników tulipanów! Maria
Niestety nie mam zdjęcia tych odmian, więc pokażę parę innych moich tegorocznych nabytków, które nadal są ładne mimo burzy. Na zdjęciu między innymi Appeldorn, Ballerina, Salmon Impression, Doll`s Minuet.
Pozdrawiam wszystkich miłośników tulipanów! Maria
a o to moje pierwsze zdjęcia na forum mam nadzieję, że się spodobają. Tulipanki większość pierwszy rok jakieś 450szt a z zeszłego roku150 powinno być ale sporą ilością poczęstowała się nornica. No ale mimo tego jest pięknie kolorowo:)
U mnie koniec.
Mam jednak pytanie o to co mi nie zakwitło. Pomiędzy pięknymi wielkimi tulipanami, parę odmian mi nie wyrosło. Rosły na 15-20 cm ładne grube łodygi z liśćmi i mini pąkami, które uschnęły w parę dni od pokazania się. Czy to wina gwałtownej zmiany pogody z chłodnej na upał, czy może je zalałam?
Mam jednak pytanie o to co mi nie zakwitło. Pomiędzy pięknymi wielkimi tulipanami, parę odmian mi nie wyrosło. Rosły na 15-20 cm ładne grube łodygi z liśćmi i mini pąkami, które uschnęły w parę dni od pokazania się. Czy to wina gwałtownej zmiany pogody z chłodnej na upał, czy może je zalałam?