Ogród w cieniu dębów
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w cieniu dębów
ewa w oj nie widać u Ciebie ugoru z chwastami tylko ładny ogródeczek
Choć chwastów Ci u mnie też dostatek Stokrotki są takim miłym akcentem , ale jak rosną tam gdzie ich nie zapraszam i to w mnogiej ilości to czasami mnie denerwują. Ale poza tym bardzo je lubię.
Jak przyjeżdżamy i cały trawnik jest zielono-biało-różowy to aż szkoda kosić , wygląda to naprawdę cudnie .
lilie bardzo szybko ruszyły w górę
wdzięczne fiołeczki rosną gdzie tylko mogą
szalony barwinek
konwalie jeszcze trochę i rozdzwonią się dzwoneczkami
rododendron o pstrokatych liściach też zaraz pokaże swoje piękności
azaliom też zaraz eksplodują pączki
słoneczna mahonia
i jeszcze trochę stokrotkowego trawnika
Choć chwastów Ci u mnie też dostatek Stokrotki są takim miłym akcentem , ale jak rosną tam gdzie ich nie zapraszam i to w mnogiej ilości to czasami mnie denerwują. Ale poza tym bardzo je lubię.
Jak przyjeżdżamy i cały trawnik jest zielono-biało-różowy to aż szkoda kosić , wygląda to naprawdę cudnie .
lilie bardzo szybko ruszyły w górę
wdzięczne fiołeczki rosną gdzie tylko mogą
szalony barwinek
konwalie jeszcze trochę i rozdzwonią się dzwoneczkami
rododendron o pstrokatych liściach też zaraz pokaże swoje piękności
azaliom też zaraz eksplodują pączki
słoneczna mahonia
i jeszcze trochę stokrotkowego trawnika
- avalonne
- 500p
- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotki kojarzą mi się z dzieciństwem, bo u mojej babci licznie rosły w trawie
Fiołeczki cudne - lubię je bardzo, mimo, że takie są niepozorne i skromne. I Ty masz jeszcze fioletowe Szukałam ich w szkółkach, niby takie popularne, ale nikt nie ma - jak pytam, to się śmieją ze mnie, że to chwast jest
Lilie masz ogromne! Moje też ruszyły już
Czekam na zdjęcia kwitnących rododendronów i azalii Ależ będzie pięknie
Fiołeczki cudne - lubię je bardzo, mimo, że takie są niepozorne i skromne. I Ty masz jeszcze fioletowe Szukałam ich w szkółkach, niby takie popularne, ale nikt nie ma - jak pytam, to się śmieją ze mnie, że to chwast jest
Lilie masz ogromne! Moje też ruszyły już
Czekam na zdjęcia kwitnących rododendronów i azalii Ależ będzie pięknie
- anastazja B
- 1000p
Celinko poszukaj fiołków w ogródkach u znajomych , na łąkach lub w lesie ; chyba prędzej tam znajdziesz niż w szkółce
Rododendrony zakwitną mi dwa i cztery azalie , też się nie mogę doczekać tego widoku
Rododendrony zakwitną mi dwa i cztery azalie , też się nie mogę doczekać tego widoku
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Masz mój ulubiony trawniczek ze stokrotkami......cudo
Miłego piątunia
Miłego piątunia
- anastazja B
- 1000p
Piąteczki muszą być zawsze milutkie bo przecież weekend przed nami!
Dziękuję za życzenia i też wszystkim życzę samej radości z naszych kwiatuszków i zero problemów
Dziękuję za życzenia i też wszystkim życzę samej radości z naszych kwiatuszków i zero problemów
- avalonne
- 500p
No tak, więc wybiorę się do lasu Dobry pomysł na wycieczkę
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Beatko ja też nie mogę się doczekać ,kiedy zakwitną azalie i różaneczniki .Kupiłam dziś korę i muszę podosypywać im ,bo jakoś się mało zrobiło .
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Kora ma dziwne właściwości utleniania się tez ciagle dokupujęewa_rozalka pisze:Beatko ja też nie mogę się doczekać ,kiedy zakwitną azalie i różaneczniki .Kupiłam dziś korę i muszę podosypywać im ,bo jakoś się mało zrobiło .
Beatko ja mam chwaściory na wolności tylko ich nie pokazuję, jestem drugi rok na etapie zapoznawania się z oferta spalinowych kosiarek
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
anastazja, piszesz, że stokrotki niemalże jak chwast rosną wszędzie. Ty je sprowadzałaś (wysiewałaś, sadziłaś) czy były tam 'od zawsze'? U mnie nawet 1 stokrotki nie ma, a chciałabym. Za to bogactwo mniszków i babki lancetowatej
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
U teściowej jest stokrotek jak dywan.
Mówiła że to samosiejki. Skąd się wzięły nie wie,..,.,
Mówiła że to samosiejki. Skąd się wzięły nie wie,..,.,
- avalonne
- 500p
Tyle razy próbowałam zasiać stokrotki w trawie i nic z tego
- anastazja B
- 1000p
ewa_rozalka , ewa w rzeczywiście kora utlenia się, a raczej rozkłada i do tego "przypadkiem" roznosi się po okolicy
pacynko , katevalley , avalone zapewne występowanie stokrotek (jak i mlecza czy mniszka) jest uzależnione od rodzaju ziemi. O ile ja pamiętam są u mnie od zawsze , choć być może ktoś je kiedyś posadził. Jak przekwita kwiatek wiatr rozsiewa jej nasiona , a później to już rośnie jak bylina.
Co i raz muszę je wyrywać z rabat i do tego przy użyciu łopatki , tak się głęboko korzenią ; jak bym ich nie usuwała miałabym chyba całą działkę w stokrotkach
Dzisiaj pogoda prawdziwie weekendowa , aby tradycji stało się zadość od rana pada i chłodno.
Nie ma to jak pracować w upale a odpoczywać w deszczu
pacynko , katevalley , avalone zapewne występowanie stokrotek (jak i mlecza czy mniszka) jest uzależnione od rodzaju ziemi. O ile ja pamiętam są u mnie od zawsze , choć być może ktoś je kiedyś posadził. Jak przekwita kwiatek wiatr rozsiewa jej nasiona , a później to już rośnie jak bylina.
Co i raz muszę je wyrywać z rabat i do tego przy użyciu łopatki , tak się głęboko korzenią ; jak bym ich nie usuwała miałabym chyba całą działkę w stokrotkach
Dzisiaj pogoda prawdziwie weekendowa , aby tradycji stało się zadość od rana pada i chłodno.
Nie ma to jak pracować w upale a odpoczywać w deszczu
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
No niestety Beatko, pogoda dba żebyśmy się w wolne dni w ogródkach nie przepracowały