Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes77 część 2 ...wiosna:)

Post »

O widzisz nie wiedziałam jak ta roślinka się nazywa a u Ciebie jest to - Przywrotnik :) w zeszłym roku skądś przytagałam szczepkę i teraz pięknie się rozrósł ;:333
Ale masz piękną psinkę ;:196
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wyraziłaś nadzieję na złapanie trochę opalenizny-mnie po spaleniu skóra z ust schodzi :evil: A wczoraj opaliłam sobie kolana i czuję ogień :evil: Trochę słoneczka i cały dzień na podwórku :evil:
Magnolie ;:oj
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Aneczka własnie na przywrotnika mam ochotę...bardzo, strasznie mi sie podoba ta bylina , szczególnie po deszczu lub w rosie ;:108 Yoreczek ...cacany...do zjedzenia maleństwo ;:303
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Cudownie u Ciebie ;:138 a psiunia jaka kochana i elgancka ;:333
ja z moim muszę do fryzjera :wink: bo strasznie rozczochrany ;:306
zauważyłam ,że w tym roku pięknie kwitną magnolie ;:180 co za uczta dla oczu ;:138 ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Trzemielina oskrzydlona.. pierwszy raz o niej słyszę :) Magnolia faktycznie śliczna..
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witam z samego ranka,kawa w dłoń i mogę popisać...
Wczoraj pojechałam dosłownie może na dwie godziny,posadziłam kilka jeżówek,wysadziłam ostatnie koleusy i szałwię omączoną ;:108
Wszystko rośnie w oczach,najchętniej nie wracałabym do domu....ale jak mus to mus :uszy
Oglądnęłam kilka róż,na razie mszycy nie ma,ale lada chwila na pewno będzie ;:224

Edytko przywrotnik to super roślinka,mam na razie dwie,ale jak się bardziej rozrosną spróbuję podzielić ...
Psinka merda ogonem :uszy

Ewcia lubię się wygrzewać na słonku ;:oj Pogoda idealna wczoraj była ;:3 Maj to najpiękniejszy miesiąc :uszy

Dorotko jak jest sucho i przywrotnik tez ma suche liście to specjalnie polewam go wodą i cieszę oczy kropelkami na liściach,zjawiskowy obrazek ;:224 Koniecznie kup,ja kupiłam w poprzednim roku dwie malutkie sadzonki,a teraz dość spore kępki urosły ;:108

Dzidzia witaj u mnie:) magnolie kocham ;:167 Piesek merda wesoło ogonkiem na komplementy:)

Magda trzmielinę wypatrzyłam na allegro....czerwony,płonący krzew,taki tytuł widniał w aukcji no i zakupiłam...ładnie się przyjął ;:333

Magnolia z wczoraj...

Obrazek

Obrazek

Kwiat rozwinięty Yellow Bird ;:167 a do tego jaki ma cudny zapach ;:167

Obrazek

Jeszcze takie tulipanki...

Obrazek

Hortensja ogrodowa nisko ścięta,ale już odbija ;:224

Obrazek

Lilia...

Obrazek

Jedna z jeżówek od pana Marka...

Obrazek

Bakopa...po raz pierwszy u mnie ;:333

Obrazek

Miłego dnia :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pstre róże już mam i więcej nie chcę, ale takie tulipany wyglądają niesamowicie :D Wczoraj był upał, a i dzisiaj taki dzień się zapowiada.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie przepadam za pstrokatymi różami.... ;:224
U mnie wczoraj burza była,dobrze,że podlało ;:333 Teraz słońce od rana,dzień zapowiada się słoneczny :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki układ pogody jakoś bardziej mi się podoba niż moja susza. Kropiło pół godziny i nadszedł skwar.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Ja też zamawiałam jeżówki u p. Marka, ale moje ledwo z ziemi wychodzą ;:202 ! Psina słodziacha, do wycałowania. Moja też uwielbia działeczkę, a kwiatki to jej pasja. Którego dopadnie, natychmiast rozkłada na czynniki pierwsze. ;:306 ... a jaka jest przy tym z siebie dumna....
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje jeżówki od pana Marka też dużo mniejsze. Może u ciebie jakaś ziemia rewelacyjna?
Aniu, ja dzisiaj swoim przetacznikom podsypuję trochę polifoski, żeby lepiej kwitły. First Love u ciebie malutki, ale zobaczysz, ile on z jednej kępy wydaje kwiatów. Będziesz zdziwiona :D
Mam pytanie, czy opryskujesz teraz swoje róże czymś oprócz Decisu?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i co nici z wyjazdu na działeczkę i dzisiaj i jutro....zachmurzyło się konkretnie i nie ma siły,żeby dziś wyjrzało słońce.Z prognoz wynika,że dopiero w niedzielę uda mi się pojechać,a w najgorszym wypadku dopiero w poniedziałek.
Moja mamcia była wczoraj na działce,oglądnęła co poniektóre róże i zdała mi relację,że żadnego robactwa nie zauważyła.Trochę mnie uspokoiła,bo jak pomyślę,że robaki wszelakie obsiadły mi róże i wsysają soki niszcząc je niemiłosiernie to ;:134
Ciesze się,że na moim balkoniku rosną sobie trzy clemki w donicach,magnolia,którą wypadałoby posadzić,ale sobie wciąż na nią zaglądam,pelasie z lobelią i koleusy oraz jedna róża w donicy Biedermeier od forumowej koleżanki ;:167
Także mam namiastkę przyrody,która jest moim pocieszeniem,kiedy nie mogę być na działce ;:108

Ewcia u mnie w nocy padało,ziemia napita,ja wolę słoneczko ;:3 No ale trudno,poczekam,nie mam wyjścia ;:224

Asiu mam też mniejsze jeżówki,wybrałam zdjęcie z tą największą ;:306
No w tym roku trochę ich kupiłam,trochę trzeba poczekać aż zakwitną,ale będę cierpliwa ;:108
Moja psina podjada na działce,ale trawkę...o tak to jej smakuje:) Kwiatki omija zwłaszcza jak raz się przywitała z kolcem róży:)

Wandziu jeżówki od pana M posadziłam do donic,tam sobie rosły,jedne większe,inne mniejsze,ale największa to Milkshake:)
Wczoraj posadziłam część jeżówek do gruntu,a te maleństwa jeszcze pozostaną w doniczkach...a niech podrosną ;:333
Przetaczniki koniecznie podsypię nawozem:) First Love to u Ciebie się w nim ;:167
Róże będę pryskać Confidorem,jest to środek systemiczny,który wnika do pędów róż i krąży tam przez około 3 tygodnie chroniąc je:)

Arabella znów pięknie zarośnie korzeń ;:333

Obrazek

Ale się teraz rozpadało ;:oj
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Aniu za info. U mnie słońce, a ja już chcę deszczu ;:108