Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
Niezła beczka z tego trichocereusa Będzie show, jak zakwitnie takim bukietem.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Może już coś się wykluje w ten weekend jeśli pąki nie odpadły po przesadzeniu roślin.hen_s pisze:Czekam niecierpliwie aż zakwitną.
Liczę, że w tym sezonie zakwitnie. Jest już na tyle duży, że nie powinno być z tym problemu.Spy pisze:Niezła beczka z tego trichocereusa Będzie show, jak zakwitnie takim bukietem.
Czyli tak jak mówiłem, dobijanie do pełnych dziesiątek było powszechną praktyką. Przynajmniej można było zdobyć rośliny za groszearbores pisze:Ja zrobiłem zakupy za 48 zł, za te 2 zł wybrałem sobie całkiem spory Echinopsis multiplex (niegorszy od innych) z nadzieją że zakwitnie Czy zakwitnie- zobaczymy
Artur Chamaecereusy bardzo ładne
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Fajnego kolosa zdobyłeś.
- Artur89
Oby fakt, że jest kolosem miał przełożenie na kwiaty bo będzie z nim krucho - ponoć strach pozytywnie działa na rośliny
Poza wystawą kwiatów w Książu, zajechałem również na 'I Lubiński Festiwal Kwiatów' - impreza jak dla mnie bardzo skromna no ale to ich debiut więc można im to wybaczyć. Na szczęście pośród cebul, pelargonii i całego zielska znalazłem dwie skrzynki z kaktusami...
Echinocereus russanthus
Echinocereus rigidissimus ssp. rubispinus
Poza wystawą kwiatów w Książu, zajechałem również na 'I Lubiński Festiwal Kwiatów' - impreza jak dla mnie bardzo skromna no ale to ich debiut więc można im to wybaczyć. Na szczęście pośród cebul, pelargonii i całego zielska znalazłem dwie skrzynki z kaktusami...
Echinocereus russanthus
Echinocereus rigidissimus ssp. rubispinus
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super nowości.
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
No to jak dla mnie lepsze zakupy echinocereusowe poczyniłeś niż ja na wyjeździe.
Oba zasługują na
Oba zasługują na
- Artur89
Marta, mam rozumieć, że jakieś echinocereusy przywiozłaś jednak z kaktusiady tak?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne rośliny. Kiedyś echinocerusów miałem naprawdę dużo i wciąż mi się bardzo podobają. Stąd je chwalę u Ciebie bo przecież warto.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Cudowne te ich kolorowe czuprynki powalają a jak otworzą swoje parasolki to już będzie zupełny szał
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Pewnie, że tak Arturze.
Z pierwszej oglądanej kolekcji jakiegoś reinchenbachipodobnego.
A u pana Potyki to jęczałam tak, że przyniósł z jakiegoś sobie tylko znanego miejsca scheeri ssp. gentryi- tak do pokazania
Coś tam mówił, że dopiero się ukorzenia i do sprzedaży nie ma ale jak już go dopadłam to powiedziałam, że chcę tego golasa z korzeniami lub bez. Ręką machnął i doliczył do rachunku
Wypisz wymaluj jak Aga z tą opuncją
Jak się troszkę obrobię to cyknę im fotki i wstawię, obiecuję.
Z pierwszej oglądanej kolekcji jakiegoś reinchenbachipodobnego.
A u pana Potyki to jęczałam tak, że przyniósł z jakiegoś sobie tylko znanego miejsca scheeri ssp. gentryi- tak do pokazania
Coś tam mówił, że dopiero się ukorzenia i do sprzedaży nie ma ale jak już go dopadłam to powiedziałam, że chcę tego golasa z korzeniami lub bez. Ręką machnął i doliczył do rachunku
Wypisz wymaluj jak Aga z tą opuncją
Jak się troszkę obrobię to cyknę im fotki i wstawię, obiecuję.
- Artur89
nyskadu pisze:Cudowne te ich kolorowe czuprynki powalają a jak otworzą swoje parasolki to już będzie zupełny szał
Oczywiście, że warto Echinocereusy to wyjątkowo piękne rośliny nie umniejszając innym. Szczególnie jeśli moje zdecydują się zakwitnąć w tym sezonie bo w przeciwnym wypadku czar ich cierni pryśnie.hen_s pisze:Śliczne rośliny. Kiedyś echinocerusów miałem naprawdę dużo i wciąż mi się bardzo podobają. Stąd je chwalę u Ciebie bo przecież warto.
Marta, w dzisiejszym świecie trzeba być twardym. Choćby nawet po to by zdobyć E. scheeri ssp. gentryi Na marginesie sam od dłuższego czasu poluje na jakąś kępkę - może już niedługo będe mieć okazje odhaczyć 'golasa' z listy. Ano i trzymam za słowo z tym fotkami skoro obiecujesz.
- Artur89
Siewki hybryd już przepikowane. Cztery największe siedzą w doniczce 6x6, a reszta dalej w tej samej kuwecie tylko w większych odstępach. Poniższe zdjęcia takie jak pogoda