Ogródkowe plany Josephine :)
- Josephine_83
- 200p
- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródkowe plany Josephine :)
A jakże grill to podstawa! Stoi już tam na stałe jako grill stacjonarny
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sama budowałam dom (tzn. bez eMa, który jest na stałe za granicą) i wiem, jak to jest. Co do położenia dziś dziękuję opatrzności, że mimo wjazdu od południa dom usytuowałam 13 metrów od granicy. Śnieżne zimy dały mi i tak w kość. Taras i ogród ozdobny i tak jest duży (jest co robić i w co inwestować), a z tyłu domu ogród owocowo - warzywny i tak jest na południowym stoku. Od zawsze mieszkam w takim miejscu, gdzie wszędzie jest pod górkę i zapewniam Cię, że i koszenie w takich warunkach jest nie lada wyzwaniem. Nie jestem w wieku emerytalnym, ale mam na tyle lat, że myślę przede wszystkim praktycznie. Przykro mi było, jak rodzice przestali mnie odwiedzać, gdy mieszkałam na 4 piętrze bez windy, a oni nie byli w stanie wywspinać sie do mnie po schodach. Przeszłam noszenie wózka na biodrze na 4 piętro (często z zakupami i dzieckiem w środku), bo przecież nie zawsze pod ręką jest ktoś, kto pomoże. Podzielam zatem zdanie hencio i KaRo. Ale przyznam, że projekt jest piękny i świetnie wkomponowany w teren. Brawo dla projektanta Będzie przepięknie, ale niełatwo
- Josephine_83
- 200p
Aniunie podjęłabym się sama budowy domu, więc chylę czoła W zasadzie z moim eM przyjeżdzamy tylko na gotowe, żeby pooglądać efekty. Koordynowaniem prac zajmuje się kierownik budowy, nie mielibyśmy z eMem na to czasu nie dalibyśmy z pewnością rady. Pomimo niezbyt wygodnego projektu, również stawiamy na praktyczne rozwązania, które wprowadzimy w życie, żeby się łatwiej i przyjemniej mieszkało.
Josephine_83 ;)
- sweety
Wiem, jak cieszy budowa i perspektywa zamieszkania na nowym, więc cieszcie się i ... zbierajcie siły Budowa nauczyła mnie cierpliwości i sztuki kompromisu. Bardzo przydatne, ale i męczące
- Josephine_83
- 200p
Oj tam jak mąż za granicą to pewnie nie miał zyt dużo do gadania
Josephine_83 ;)
- sweety
Ależ sztuka kompromisu i anielska cierpliwość dotyczyła fachowców A M. faktycznie był po prostu stawawiny przed faktem dokonanym
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Josephine cieszę się że to już nie tylko działka z kilkoma starymi drzewami owocowymi tylko rośnie dom. Na pewno będzie piękny, bo Wasz! Będę śledzić postępy w budowie i trzymać kciuki żeby wszystko szło po Waszej myśli
Josephinko budowa domu posuwa się do przodu.Z każdym tygodniem bardziej realnie wszystko się rysuje i ściany rosną.Bardzo Wam kibicuję. Perspektywa zamieszkania we własnym domu niech doda Wam sił do wprowadzania w życie i realizację wszystkich planów.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Josephinko , z każdym tygodniem coraz wiecej widać. Pewnie bardzo się cieszysz i nie mozesz sie doczekać do końca budowy.
A gril to pewnie w czasie odpoczynku
Pozdrawiam i ładnej pogody Tobie życzę , żeby już nie padało.
A gril to pewnie w czasie odpoczynku
Pozdrawiam i ładnej pogody Tobie życzę , żeby już nie padało.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Wazne teraz zeby nie padalo za duzo. Jose czy to Ty w oddali?
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- Josephine_83
- 200p
Aniuchyba muszę pomyśleć gdzie by tu mojego wysłać tak, żeby przyjechał już na gotowe
Marysiuod ostatniej Twojej wizyty ruszyliśmy troszkę do przodu, ale wciaż mi mało i chciałabym szybciej. Dobra wiadomość jest taka, że od jutra dwie ekipy będa działać,jedna ruszy dalej z garażem, a druga z domem, więc może jeszcze przyspieszymy...
Julianko Sylwuś rośniemy w górę pomału i rzeczywiście już mam wiele rzeczy obmyślone jak w środku urzadzić i co gdzie posadzić. W wolnej chwili planuję co do czego może by spasowało i już wstépny zarys jest gotowy. Niestety jeszcze bez akceptacji eM, ale na to przyjdzie jeszcze czas
Januszku nie to nie ja na tej fotce, pewnie to jakaś sasiadka, muszę zapytać męża kto to bo on wtedy był sam na działce i jest autorem zdjęcia
Marysiuod ostatniej Twojej wizyty ruszyliśmy troszkę do przodu, ale wciaż mi mało i chciałabym szybciej. Dobra wiadomość jest taka, że od jutra dwie ekipy będa działać,jedna ruszy dalej z garażem, a druga z domem, więc może jeszcze przyspieszymy...
Julianko Sylwuś rośniemy w górę pomału i rzeczywiście już mam wiele rzeczy obmyślone jak w środku urzadzić i co gdzie posadzić. W wolnej chwili planuję co do czego może by spasowało i już wstépny zarys jest gotowy. Niestety jeszcze bez akceptacji eM, ale na to przyjdzie jeszcze czas
Januszku nie to nie ja na tej fotce, pewnie to jakaś sasiadka, muszę zapytać męża kto to bo on wtedy był sam na działce i jest autorem zdjęcia
Josephine_83 ;)
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Doczytałam u Milenki ze szykuje ci się sajgon w pracy. W takim razie wytrwałości ci życzę i anielskiej cierpliwości. Nie daj się za bardzo wykorzystać
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Powtórzę się kolejny raz - idziecie jak burza! Życzę szybkiego uwinięcia się z łazienką i dużo spokoju w pracy na cały tydzień