Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
- przemek_pc
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc
Zuza, akurat takiej sulki u mnie nie ma, ...co nie znaczy, że nigdy nie było
Fotki jej jednak nie posiadam.
Poniżej wrzucam kilka dzisiejszych fotek:
Rebutia almeyeri
Rebutia (Mediolobivia) atrovirens var. haefneriana
Rebutia (Aylostera) brunescens L 383
Rebutia (Aylostera) gibbulosa KK 1563 nom. nud.
Rebutia marsoneri
Rebutia minuscula var. grandiflora
Rebutia narvaecensis
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. orurensis
Rebutia (Mediolobivia) odehnalii sobie 109
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea 'eos' WR 333
Sulcorebutia vasqueziana var. alba JO 645
Fotki jej jednak nie posiadam.
Poniżej wrzucam kilka dzisiejszych fotek:
Rebutia almeyeri
Rebutia (Mediolobivia) atrovirens var. haefneriana
Rebutia (Aylostera) brunescens L 383
Rebutia (Aylostera) gibbulosa KK 1563 nom. nud.
Rebutia marsoneri
Rebutia minuscula var. grandiflora
Rebutia narvaecensis
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. orurensis
Rebutia (Mediolobivia) odehnalii sobie 109
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea
Rebutia (Mediolobivia) pygmaea 'eos' WR 333
Sulcorebutia vasqueziana var. alba JO 645
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2012, o 16:41
tyle chciałam napisać
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniałe rośliny!!
Szczególnie w tym natłoku ślicznych kwiatów urzekła mnie Mediolobivia atrovirens var. haefneriana - o niespotykanym odcieniu kwiatuszka oraz Sulcorebutia vasqueziana var. alba JO 645 - w pokroju rośliny inna niż moja.
No i Mediolobivia pygmaea var. eos WR 333 - ta mi się tradycyjnie podoba. I ona u mnie jako pierwsza dziś zakwitła. Tyle, że u nas pochmurnie i kwiaty się nie chcą otwierać.
Szczególnie w tym natłoku ślicznych kwiatów urzekła mnie Mediolobivia atrovirens var. haefneriana - o niespotykanym odcieniu kwiatuszka oraz Sulcorebutia vasqueziana var. alba JO 645 - w pokroju rośliny inna niż moja.
No i Mediolobivia pygmaea var. eos WR 333 - ta mi się tradycyjnie podoba. I ona u mnie jako pierwsza dziś zakwitła. Tyle, że u nas pochmurnie i kwiaty się nie chcą otwierać.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 lut 2013, o 17:43
Normalnie atlas kwiatów super!
Pozdrawiam Krzysiek
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kilka dzisiejszych foteknie może być gdzie Ty je trzymasz pod pierzyną czy w saunie ale cudeńka, biorę wszystkie oprócz żółtka-bo taką mam- będziesz miał pamiatkę po włamaniu
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Padłam.... i szybko się nie pozbieram
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
Pięknie ci zakwitły te maluszki,jest na co popatrzeć
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- emerald
- Od: 29 lut 2012, o 13:40
Wspaniałe kwitnienia, gratuluję
Pozdrawiam, Zuza
- przemek_pc
- Od: 15 mar 2013, o 16:20
Po raz kolejny dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa To tylko utwierdza mnie w przekonaniu o słusznym wyborze kierunku mojej skromnej kolekcji.
Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie to, że jak na razie nie kwitną po kilka kwiatów jednocześnie Ale to już jest wina pogody, która leci sobie w...
A włamywać się możesz, pies wyjechał akurat na wakacje
No i poza tym, dzisiaj po raz kolejny się przekonałem, że jeśli chodzi o medio, to w ich przypadku zupełnie brakuje mi silnej woli
Pomimo tego, że czekam na dwie przesyłki z Czech (jedna jest już w drodze ) - razem jakieś 25 roślin, to dokonałem dzisiaj kolejnych zakupów Ciekawe gdzie ja to wszystko upchnę, no i doniczek mi już zaczyna brakować A jeszcze wystawa PTMK w czerwcu...
aha, i jeszcze jedno, Olu ja wybieram się w pierwszym tygodniu czerwca do Gdańska, i jak starczy mi czasu to w planach mam wizytę w Rumii. Zastanawiam się tylko po co, bo już naprawdę nie mam miejsca na nowe rośliny
Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie to, że jak na razie nie kwitną po kilka kwiatów jednocześnie Ale to już jest wina pogody, która leci sobie w...
A dzisiejsze fotki zawdzięczam dzieciakom, które zamiast spać w weekend jak normalni ludzie, wparowały mi do łóżka po 6 rano Jakieś 1,5-2 godziny później wszystko już było pozamiatane i kwiaty zwiniętenyskadu pisze:kilka dzisiejszych foteknie może być gdzie Ty je trzymasz pod pierzyną czy w saunie ale cudeńka, biorę wszystkie oprócz żółtka-bo taką mam- będziesz miał pamiatkę po włamaniu
A włamywać się możesz, pies wyjechał akurat na wakacje
Henryku, jeżeli chodzi o mediolobiwki to poczekajmy jeszcze na opinię Markahen_s pisze:Wspaniałe rośliny!!
No i poza tym, dzisiaj po raz kolejny się przekonałem, że jeśli chodzi o medio, to w ich przypadku zupełnie brakuje mi silnej woli
Pomimo tego, że czekam na dwie przesyłki z Czech (jedna jest już w drodze ) - razem jakieś 25 roślin, to dokonałem dzisiaj kolejnych zakupów Ciekawe gdzie ja to wszystko upchnę, no i doniczek mi już zaczyna brakować A jeszcze wystawa PTMK w czerwcu...
aha, i jeszcze jedno, Olu ja wybieram się w pierwszym tygodniu czerwca do Gdańska, i jak starczy mi czasu to w planach mam wizytę w Rumii. Zastanawiam się tylko po co, bo już naprawdę nie mam miejsca na nowe rośliny
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Dla chcącego nic trudnego Pokombinuj z ustawieniami- ja dzisiaj podlewałam swoje kaktusy i powyciągałam z tego powodu wszystkie z kosza w którym stoją, później zaczęłam wkładać i okazało się, że wszystkie nie weszły Pozamieniałam ustawienia i było okprzemek_pc pisze: Ciekawe gdzie ja to wszystko upchnę, no i doniczek mi już zaczyna brakować A jeszcze wystawa PTMK w czerwcu...
Poza tym im więcej będziesz miał tych piękności, tym więcej zdjęć będziemy mogli zobaczyć
Jak to po co Pooglądać tylkoprzemek_pc pisze: Zastanawiam się tylko po co, bo już naprawdę nie mam już miejsca na nowe rośliny
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Hehe, jeśli o mnie chodzi to już chyba poprzyczepiałem się do wszystkiego do czego miałem ;P Szkoda, że słońca nie było, bo róż odehnalkii wygląda super. Eoski zresztą też. Ale tak czy siak śliczne kwitnienia.
I kupuj, kupuj, a jeszcze lepiej siej hurtowo. W końcu ja muszę się z kimś wymieniać, a nie tylko wciąż wydawać kasę na nowy materiał, bo nikt nie zbiera tego co ja. No i wciąż ciekawi mnie co tam u Sibala zamówiłeś i czy są pozycje do męczenia o nie w przyszłości ;).
I kupuj, kupuj, a jeszcze lepiej siej hurtowo. W końcu ja muszę się z kimś wymieniać, a nie tylko wciąż wydawać kasę na nowy materiał, bo nikt nie zbiera tego co ja. No i wciąż ciekawi mnie co tam u Sibala zamówiłeś i czy są pozycje do męczenia o nie w przyszłości ;).