Róże i... 2013 ;)

Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże i... 2013 ;)

Post »

No Aniu - zobaczymy jak w tym 2013 będą nam róże kwitły.
Witaj z powrotem w różanym.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aniu
Na FO trafiłam poprzez Twój blog, a kilka róż, które sobie wtedy zapisałam są już w moim ogrodzie.
Nie mogę się doczekać nadchodzącego spektaklu.
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Częściowo już Twój ogródek pozwiedzałam, cudnie u ciebie i tak romantycznie dzięki tym różom ;:167 Będę czekać na aktualne zdjęcia :D
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

JAKUCH pisze:Też już sie zjawiłam, ale czy to maj czy kwiecień zawsze masz kolorowo u siebie .U mnie też mnóstwo paków na różyczkach .Oj będzie sie działo tylko ciekawe jak i kiedy zakwitną jesienne Serbki
Jadziu ;:196 ;:oj
Moje jesienne serbki zimowały u Gosi i było z nimi wszystko dobrze, ale teraz coś mi marnieć zaczęły, martwię się o nie, chyba będę musiała wkroczyć z reanimacją. Zobaczę we wtorek jak się mają, jak miną deszcze.
AnaAn pisze:Witaj Aniu :wit
Fajnie, że otworzyłaś nowy wątek. Bardzo lubię oglądać Twoje zdjęcia. Podziwiałam Twoje róże jeszcze zanim zachorowałam na tzw. różyczkę. Mogę więc powiedzieć, że masz swój udział w mojej chorobie ... :;230
Witaj Aniu ;:oj , bardzo się cieszę, że mam mały udział w Twojej chorobie, to bardzo przyjemna sprawa i im nas więcej choruje tym lepiej :;230
Deirde pisze:No Aniu - zobaczymy jak w tym 2013 będą nam róże kwitły.
Witaj z powrotem w różanym.
Tym razem powinny kwitnąć jak trzeba Gosiu :wink:
Dzięki ;:196

Krótko przypomnę róże z ubiegłego sezonu, myślę, że tym razem zrobię szybki spis alfabetyczny, w ten sposób nic nie pominę. Chyba :lol:

'Aphrodite' - Tantau, róża nostalgiczna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Ascot', również nostalgiczna.
To zdjęcia z 2011 r, w ubiegłym roku przesadziłam ją w bardziej ocienione miejsce i za to nie zakwitła mi prawie wcale, bardzo zmarniała :( .
Na jesień znowu ją przeniosłam, z powrotem na słonko, ale na tył ogrodu. Żyje... to dobry znak :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jedna z moich większych miłości ;:167 :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Anuś - no to jesteś i to jest super wiadomość, fotki oczywiście żurnalowe - Afrodyta i Ascot to naprawdę arystokracja, też je bardzo lubię i czekam na ich kwitnienie.

Aniołek czuwa w moim ogródku i czeka ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nena08 pisze::wit Aniu
Na FO trafiłam poprzez Twój blog, a kilka róż, które sobie wtedy zapisałam są już w moim ogrodzie.
Nie mogę się doczekać nadchodzącego spektaklu.
Następna Ania ;:oj , silna grupa z nas ;:172
Cieszę się, że część nowych dla mnie twarzy już mnie kojarzy, to bardzo miłe ;:196
Już byłam u Ciebie, jestem pod wrażeniem, pięknie masz ;:oj , najbardziej urzeka mnie ten ład, którego u mnie nie ma i chyba jednak nie będzie :;230
Sabcia pisze:Częściowo już Twój ogródek pozwiedzałam, cudnie u ciebie i tak romantycznie dzięki tym różom ;:167 Będę czekać na aktualne zdjęcia :D
;:196

Augusta Luise, romantyczność w całej krasie ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

angielka Anne Boleyn
Obrazek

i Abraham Dabry
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tara pisze:Anuś - no to jesteś i to jest super wiadomość, fotki oczywiście żurnalowe - Afrodyta i Ascot to naprawdę arystokracja, też je bardzo lubię i czekam na ich kwitnienie.

Aniołek czuwa w moim ogródku i czeka ;:196
Anuś ;:oj ;:196
Twój Ascot nadawałby się do katalogu różanego, już w tamtym roku wspaniale wyglądał, co to będzie w tym ;:215
Mój aniołek tez już w ogródku, stoi i przypomina mi ten wspaniały czas, wspólnie spędzony. Wyobraź sobie, że moje maluszki do dziś wspominają Was bardzo czule, szczególnie wujka, bo autka dał :lol: :wink:

Tym razem Accademia, wspaniały, intensywny kolor i jeszcze wspanialszy zapach
Obrazek

Rosa rugosa 'Agnes', w tamtym roku o tej porze już miała pąki, w tym roku cisza..
Obrazek

Obrazek

Aimable Amie - róża galijska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

angielka 'Alan Titchmarsh'
Obrazek

Obrazek

Albrecht Dürer Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpisuję się na zaszczytnej drugiej stronie i wracam czytać i oglądać :)
Aniu - nie uwierzysz... dziś przy porannej kawie szukałam, czy czasem nie otworzyłaś już wątku!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Augusta czaruje ,ale już mniej mi sie podoba w trakcie przekwitania. No cóż nie można mieć wszystkiego .Moją ostatnią Serbkę wsadzałam w grudniu i wszystkie ODPUKAĆ choć malusie mają sie dobrze .Ciekawe jakie z nich panny wyrosną .Wiesz Aniu ,że zaraz rażniej się robi jak różany wątek zaczyna tętnić życiem .Zauroczyła mnie Anna Boleyn
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, też się wpisuję i mam nadzieję, że w tym roku nie znikniesz tak niespodziewanie.
Jak tam dzieci? Wszystko w porządku?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bardzo się cieszę, że o mnie nie zapomnieliście, znowu czuję się jak u siebie ;:oj
Otwierałam wątek z pewną dozą nieśmiałości.. :wink:
MaGorzatka pisze:Wpisuję się na zaszczytnej drugiej stronie i wracam czytać i oglądać :)
Aniu - nie uwierzysz... dziś przy porannej kawie szukałam, czy czasem nie otworzyłaś już wątku!
Nosiłam się już z tym zamiarem od jakiegoś czasu ale czas znalazł się dopiero teraz :lol:
Nie ukrywam, że powodem tego jest deszczowa pogoda, moje ambitne plany wypadu do Pisarzowic wzięły w łeb, więc nadrobiłam zaległości jako tako i jestem :uszy .
Najgorzej to jakoś tak zawsze mam zacząć, potem to już się człowiek wciąga i choćby noce zarwać miał to przychodzi na forum :;230
Małgorzatko, przyciągnęłaś mnie pewnie i jestem szybciej ;:196
JAKUCH pisze:Augusta czaruje ,ale już mniej mi sie podoba w trakcie przekwitania. No cóż nie można mieć wszystkiego .Moją ostatnią Serbkę wsadzałam w grudniu i wszystkie ODPUKAĆ choć malusie mają sie dobrze .Ciekawe jakie z nich panny wyrosną .Wiesz Aniu ,że zaraz rażniej się robi jak różany wątek zaczyna tętnić życiem .Zauroczyła mnie Anna Boleyn
Augusta mi się podoba do końca, ale w fazie przekwitu niezbyt atrakcyjnie wychodzi na zdjęciach. Podobnie jak i Albrecht D. Lubię, jak wątek tętni życiem, lubię :wink: ;:196
Margo2 pisze:Aniu, też się wpisuję i mam nadzieję, że w tym roku nie znikniesz tak niespodziewanie.
Jak tam dzieci? Wszystko w porządku?
Jeżeli wszystko będzie jak jest to nie zniknę :wink:
To ostatnie zniknięcie miało wiele powodów, po pierwsze - praca, teraz pracuję zwykle co drugi dzień, wcześniej pracowałam codziennie, do pracy mam kawał drogi (ponad 20 km), muszę się targać dwoma busami, więc wcześnie wychodzę i późno wracam :roll: . Po drugie, końcem roku dopadły moją rodzinę różne choroby, w sumie to nie nas a męża, było źle, był szpital itd, potem zmarł nam dziadek i sporo znajomych. Rok zaczął się bardzo nieszczęśliwie i tak było w sumie chyba do początku kwietnia. Teraz się wszystko w końcu ustabilizowało. Na razie. Dzieci na szczęście zdrowe i radosne, odpukać :wink: , pomijając drobne przeziębienia typu katar i lekki kaszel, nic poważniejszego im nie było. Przechodziły w zasadzie cały rok szkolny do szkoły (i przedszkola). Nadia nawet z tym migdałem jakoś ma większy spokój w końcu, czyżby ta nasza wizyta nad morzem jednak dała efekt? Jeszcze trochę i wakacje, młody skończy pierwszą klasę :shock: , nawet dobrze mu idzie póki co :wink: .
No i tym sposobem mój krótki życiorys powstał :;230
Gosiu, cieszę się, że zajrzałaś ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na koniec dzisiaj 'Alexandrine'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Aloha'
Obrazek

'Amber Abundance'
Obrazek

'Anna Fendi'
Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Anne Cocker' - moja największa żarówa
Obrazek

moja perełka - 'Anneliese Pohl' Dräger, 2003 r.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudnie ;:167 Dobrze,że wszystko się ułożyło,po burzy zawsze wychodzi słońce ;:3