Micha storczyków Kahim
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim
łooo! jaki mutancik! Piękny jest Taki fikuśny i te płatki ciekawie wybarwione Widzę, ze zakupy się udały, a miniaturki jakieś sobie kupiłaś? Wiesz co, teraz jak na dworze ciepło, to może szybciej się storczyk zaaklimatyzuje do Twoich warunków mieszkaniowych i nie zrzuci kwiatów tego Ci życzę!
- kahim
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Dufin, Callanthe, dziękuję za zachwyty
Może faktycznie będzie mu nieco łatwiej się zaaklimatyzować, choć z drugiej strony stał on w ciepłym i dusznym pomieszczeniu z roślinami tropikalnymi, a w samochodzie wieczorem to i chłodno i dmucha wentylacja...
No zobaczymy
Miniaturek sobie żadnych nie kupiłam bo miałam poczucie, że wszystkie będą kwitły na biało... Po czym to wymyśliłam, skoro wszystkie były przekwitłe?!? Nie mam pojęcia Tak czy inaczej wróciłam z moim storaskiem i jednym pelorickiem ( jak nowa właścicielka pozwoli pstryknę fotkę- niezły jest- jaśniutko żółty z bordowymi kropeczkami i ...TRZEMA warżkami!!).
Actus, niestety nie było miniaturek peloriców
Może faktycznie będzie mu nieco łatwiej się zaaklimatyzować, choć z drugiej strony stał on w ciepłym i dusznym pomieszczeniu z roślinami tropikalnymi, a w samochodzie wieczorem to i chłodno i dmucha wentylacja...
No zobaczymy
Miniaturek sobie żadnych nie kupiłam bo miałam poczucie, że wszystkie będą kwitły na biało... Po czym to wymyśliłam, skoro wszystkie były przekwitłe?!? Nie mam pojęcia Tak czy inaczej wróciłam z moim storaskiem i jednym pelorickiem ( jak nowa właścicielka pozwoli pstryknę fotkę- niezły jest- jaśniutko żółty z bordowymi kropeczkami i ...TRZEMA warżkami!!).
Actus, niestety nie było miniaturek peloriców
Noooo Kahim ,to dalas czadu!!!! Super zakup .Jeszcze takiego cudaczka nie widzialam .Nie powinien kwiatkow zrzucic ,teraz wiosna pozna mysle ze raczej sie to nie zdarzy. Kurcze fajniutki naprawde .Mutancik ,jak to Ania ujela
- kahim
Dzięki za miłe słowa
Tak się też zaczęłam zastanawiać na ile pofalowanie kwiatów jest zmianą na poziomie genetyki a na ile środowiska.... innymi słowy- czy następne kwitnienia też będą takie fikuśne ?
Nigdy nie miałam pelorica i w sumie to nie wiem jak to u nich jest
Hmmm... chyba, że to nie peloric, a jakaś krzyżówka... tylko nie wiem z czym... Z piwonią?
Tak się też zaczęłam zastanawiać na ile pofalowanie kwiatów jest zmianą na poziomie genetyki a na ile środowiska.... innymi słowy- czy następne kwitnienia też będą takie fikuśne ?
Nigdy nie miałam pelorica i w sumie to nie wiem jak to u nich jest
Hmmm... chyba, że to nie peloric, a jakaś krzyżówka... tylko nie wiem z czym... Z piwonią?
- kahim
Ok, poczytałam pewne forum zagraniczne i wiem tyle, że to na pewno peloric i że będzie zawsze tak kwitł
A takie mutacje są wg współczesnej wiedzy efektem klonowania roślin. Fajnie
Dla zainteresowanych tematyką peloryczną dorzucę, że mój jest semi-pelorickiem, gdyż nie wytworzył trzech warżek, a jedynie je " pofalował"
A takie mutacje są wg współczesnej wiedzy efektem klonowania roślin. Fajnie
Dla zainteresowanych tematyką peloryczną dorzucę, że mój jest semi-pelorickiem, gdyż nie wytworzył trzech warżek, a jedynie je " pofalował"
Jakie cudo
Kocham takie cudaczki Przepiękny Życzę Ci, żeby już zawsze tak kwitł
- kahim
Dziękuję Magdziu i witam w moim wątku
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Płatki płatkami, ale jaka kolorystyka kahim polowałaś na takie "inne", czy wpadłaś na niego przypadkiem?
Niech już ten dzień matki nadchodzi, też chce jakiegoś cudaka w domu
Niech już ten dzień matki nadchodzi, też chce jakiegoś cudaka w domu
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Mnie nie ratuje Dzień Matki, bo moja mama za storczykami nie przepada Co nie zmienia faktu, że w sklepach na pewno będzie większy wybór ;)
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dufin, liczy się pretekst, Tobie się ma podobać
A nawet jak nie dla mamy, to wiesz, sklepy będą pełne, coś wybierzesz i bez okazji
A nawet jak nie dla mamy, to wiesz, sklepy będą pełne, coś wybierzesz i bez okazji