Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Już jesteśmy w domku , mała była bardzo odważna , jestem z niej bardzo dumna ;:138
Jak wróciłam od razu popędziłam na działkę , wszystko mega duże po tych deszczach normalnie szok :shock: niestety też zielsko rośnie i to w hurtowych ilościach ;:306 trawa :shock: znowu trzeba odpalać kosiarkę , może jutro jak nie będzie padać deszcz . No i trzeba posiać ogóraski też może jutro jak czasu starczy ;:108

Agnes - Dziękuję - fajnie że ci się tulipanki podobają , bardzo je lubię nawet żal mi kilku ściąć do wazonu na jesień jeszcze podosadzam na pewno ;:108 ;:108 ;:108
córeczka już po wszystko ok ;:138

Grażynko - wiem że lepiej było je wyciąć , były w fatalnym stanie , teraz już jestem spokojna ;:170 ale się denerwowałam ;:145
A co do różanecznika , to na pewno nie będzie czerwony , to już wiem na pewno. Dzisiaj jak wróciłam ze szpitala byłam zobaczyć , jest taki bardzo ciemny róż taki biskupi kolor też ładny ale było by fajnie jak by był czerwony ;:108

Katy - bywam u ciebie bywam ;:65 ;:65 ;:65 miałam małą przerwę ale już teraz będę nadrabiać w miarę możliwości Pozdrawiam

Ilonko - tak tak już się zgłaszamy jesteśmy w domu ;:138 długo w szpitalu nie byłyśmy ale wszędzie dobrze ale w domu najlepiej ;:108 dziękujemy za usprawiedliwienie nieobecności ;:306 dzisiaj się w końcu wyśpię wygodnie a nie na podłodze ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu ależ masz przepiękne tulipany!!! ;:138
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu piękne masz te tulipany,moje niestety juz przekwitły ale muszę jesienią kupić trochę cebulek i mam już nawet"pomysła"gdzie je posadzę.Chętnie będę do Ciebie zaglądała.Pozdrawiam ;:1 serdecznie
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Najważniejsze, że jesteście w domu i że już po wszystkim. ;:215
Teraz czas po tych nerwach odpocząć przy pracy :;230 w ogrodzie. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Renatko - Dziękuje !!!

Elizko - Tulipanków nigdy za dużo , zawsze można gdzieś zmieścić. Ja też już znalazłam kilka miejsc w które można upchać kilka piękności :heja

Grażynko - Tak wszystko jest już dobrze i oby tak już zostało ;:138 o tak pracy pod dostatkiem i w domku i w ogródku , skubie to zielsko i skubie i ciągle jest a teraz po tych deszczach jak przyjdzie jutro słonko to nie na dążę z tym skubaniem ;:306
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja też ciągle skubię, bo nie zdążyłam jeszcze obejść całego ogrodu.
A pewno jak obejdę to trzeba będzie zaczynać od początku. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Superaśny "tulipanowy"ogródek!!! Podziwiam zarówno Twoje roślinki, jak też szczęśliwą rodzinkę (życzę duuużo zdrówka córci).
Jejku, jak ja bym chciała mieć taką fajną, równą teściową, która zrozumie to ciągłe grzebanie w ziemi :215 .Muszę koniecznie odwiedzić jej ogródek.

Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Grażynko - Tak tak tu się skończy a już inne miejsce woła ;:306 zwłaszcza warzywnik który jest po prostu bezlitosny pod tym względem , co roku wkopujemy cały kompost jaki wyprodukujemy warzywka ładnie rosną , ale zielsko chyba jeszcze bardziej ;:145

Bogusiu - Fajnie że ci się podoba tulipanki już niestety przekwitają , jeszcze kilka się ostało ale to już końcówka teraz z utęsknieniem czekam na lilie. Córeczka już w fantastycznej formie nie myślałam że tak super to zniesie dzielnie się trzymała i już nawet chodzi do szkoły . Teściowa to dopiero lubi grzebać w ziemi ;:306 ja przy niej to pikuś a u niej to dopiero jest co oglądać ;:224 Pozdrawiam :wit

Niestety ostatnio trochę nieobecności brak czasu praca którą na szczęście mogę wykonywać w domku ale zajmuje sporo czasu i nawet w niedziele i święta nie mam wolnego ;:222 dzieciaczki które już troszkę podrosły ale nadal potrzebują dużo uwagi i czasu , no i oczywiście dom czyli zakupy , obiady i porządki i czas na działce , czas przyjemny ale wszystko razem trzeba pogodzić na szczęście się to jakoś udaje . Ale forum zaniedbałam ;:145
Niestety nie mogę dodać zdjęć gdyż baterie do aparatu strajkują ale spróbuje jutro zrobić kilka zdjęć bo troszkę chciała bym pokazać .
Pozdrawiam Gosia ;:7
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

;:65 czekam i czekam.......może się doczekam.
Bo na pewno sporo już Ci nowych roślin kwitnie. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Tak jak obiecałam kilka fotek niewiele ale sukcesywnie będę coś wrzucać nowego !!!

Na początek jedne z ostatnich Tulipanów moje długo wyczekiwane ICE CREM

Obrazek

I jeszcze ICE CREM każdy w innej fazie rozkwitu

Obrazek

Clematis BAŁTYK wielkokwiatowy

Obrazek

Faktycznie ma duże kwiaty ;:167

Obrazek

Jeszcze jeden nie dobitek ;:306

Obrazek

Róża Pnąca wsadzona jesienią w końcu w realu zobaczę jak kwitnie

Obrazek

Na sam koniec białe kwiatuszki bardzo urocze w pełnym słońcu ale chyba bardzo boją się ciemności bo już pod wieczór wszystkie schowane ;:306

Obrazek

Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcie kwiatka jaki dostałam od moich pociech na dzień mamy zdjęcia już robiłam ale jakieś kiepskie wyszły i zupełnie nie oddają jego uroku a właściwie jej uroku bo to forsycja drzewko ;:167
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p

Post »

Przed deszczem udało się jeszcze troszkę oczyścić warzywnik ale to wszystko kropla w morzu potrzeb zielsko rośnie na potęgę ale będę z nim walczyć ;:134 na pewno w końcu wygram ;:306 zrobiłam też zdjęcia FUKSJI prezęt z okazji dnia mamy od dzieci ;:167

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękny prezent. Teraz tylko się na tym leżaczku położyć i wąchać fuksję. ;:224
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Gosia! Wkładasz w swój ogródek dużo serca i to widać. Dobre efekty! Nawet śniedek w Twoim ujęciu potrafi być piękny (a nie uciążliwy, jakim się staje po pewnym czasie). Tak trzymaj!
:wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”