Storczyki Callanthe :)
Re: Storczyki Callanthe :)
Hej kochana ,jestem w szoku ile sie u Ciebie dzieje ,moje Hybrydki strasznie leniwe sa ,puszczaja listki i na tym koniec ,<wiec tym bardziej sie ciesze ze u Ciebie będę podziwiac kwitnienia ,bo u mnie niedlugo badylki zostana ,nie liczac botanikow ,chociaz one mnie nie zawodza
No proszę ile się u Ciebie dzieje Jestem pod wrażeniem
Uwielbiam obserwować jak wychodzą nowe pędy Gratuluję
Gratuluję nowych pączusiów
Uwielbiam obserwować jak wychodzą nowe pędy Gratuluję
Wiesz nigdy się z tym nie spotkałam i trudno mi doradzić co to takiego wygląda to bardzo dziwnie Mam jednak nadzieję, że to nic poważnego.Callanthe pisze:A tak ogólnie wyglądają jego liście od nowości, nie wiem co to, ale nic się z tym nie dzieje ani się nie rozrasta
Gratuluję nowych pączusiów
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Magdziu tego z tymi brzydkimi plamami na liściach wybierał... mój tata Kompletnie nie wie o co chodzi w tym temacie, no to nie ma co się dziwić. Ale szczerze Wam powiem, że taka bieda z niego była, takie chucherko kilka kwiatków miało, które od razu odpadły. Po czym tak się chłopaczyna zawziął, że nowy pęd wypuścił i szaleje jak dziki I liście i kwiaty, i korzenie, i pędy boczne, i przedłużenie pędu
Bo wie ze w dobre raczki trafil
-
- 1000p
Dzisiaj przez przypadek wzięłam do ręki liścia keiki babci i był tak sztywny że lekko pękł przez całość długość liścia u góry, ale tkanka na dolnej stronie liścia nie jest pęknięta Czy jest szansa, że mi się to zrośnie? Odpadnie mi ten liść?
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Mi tez tak pękł liśc gdy storczyk spadł z kaloryfera.. o dziwo ładnie się zrosło Owszem, jest lad miejscami, ale lisc jest stabilny i już "nie dynda" Tylko zależy jak Ci pękł.. jeśli pękł ale ciągle stoi jak stał to się zrośnie, a jeśli lekko "zwisa" to pasowałoby go czymś podeprzeć aby miał szanse się zrosnąć z drugą połówką
-
- 1000p
Liść jest wciąż sztywny i nie widać pęknięcia dopóki się go lekko nie rozchyli. Mam nadzieje, że się zrośnie Cóż to była dzisiaj za rozpacz
-
- 1000p
Dzisiaj otwarły się dwa kwiatki
U miniaturki różowej, to już jej przedostatni kwiatek, szósty
I kwiatek u łaciatka Ma coś śmiesznego na nosku
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Przyznam, że w sklepie takie "łaciate" nie robią na mnie większego wrażenia.. Mało który zwraca moją uwagę i Twój do takich należy, jest piękny