Pomidorki koktajlowe - 2cz.
- Wela
- 10p - Początkujący
- Od: 7 mar 2013, o 10:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 2cz.
Wygląda okazale. Piękny
Fajnie gdyby to był ten.Już się przyzwyczajam.
Teraz tylko czekać............
Fajnie gdyby to był ten.Już się przyzwyczajam.
Teraz tylko czekać............
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
A oto moje pomidorki koktajlowe- Radana i Maskotka. Ten stojący na parapecie -jakaś odmiana dużego malinowego. W skrzyneczce stoi rozsada przygotowana do gruntu -planuje wysadzić 16maja.Mam tylko problem i chciałabym zasięgnąć waszej opinii -część sadzonek prawdopodobnie poparzyło słoneczko- nie wiem czy dobrze zdiagnozowałam -jak nie proszę poprawcie mnie-to te plamki białe na liściach. Czy w takim stanie mogę je dać do gruntu? Szkoda mi tych moich pomidorków tyle starań , codziennego doglądania i radości jak wzeszły
Część mam też już wysadzonych w donicach na balkonie. Jak myślicie czy coś z tego będzie ?
Część mam też już wysadzonych w donicach na balkonie. Jak myślicie czy coś z tego będzie ?
Nic im nie będzie sadź śmiało. Muszą się przyzwyczaić do słoneczka.
- markpm
- 200p
- Od: 10 lis 2007, o 15:17
- Kontakt:
Ktoś "ryzykuje" posadzeniem pomidorków jutro na południu Polski?
Ogród: Coś z niczego
Nie bardzo rozumiem ten pospiech. Jeśli dysponujemy rozsadą doniczkową a pojemność podłoża jest rzędu 0,5 l, to czy pomidor będzie w gruncie czy w doniczce na balkonie i tak, i tak rośnie . Co za sens narażać się na stratę sadzonek . Rzecz dla mnie nie do pojęcia .markpm pisze:Ktoś "ryzykuje" posadzeniem pomidorków jutro na południu Polski?
- bioy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 maja 2012, o 12:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Otóż to
Cierpliwie czekam z wysadzaniem pomidorków...
Cierpliwie czekam z wysadzaniem pomidorków...
Pozdrawiam, Jacek
Z dyniowatymi jest inna historia ze względu na wrażliwy system korzeniowy. Ale i tu zwłoka parudniowa niewiele zmienia we wzroście roślin ale pozwala wsadzić rozsadę bez obawy padnięcia . Dyniowate ulegnąć mogą uszkodzeniu już poniżej 7 * C, niekoniecznie musi być przymrozek.
- Wela
- 10p - Początkujący
- Od: 7 mar 2013, o 10:37
Moje pomidorki już od 1 maja na balkonie.I mają się dobrze.
pozdrawiam...Milego dnia
pozdrawiam...Milego dnia
- markpm
- 200p
- Od: 10 lis 2007, o 15:17
- Kontakt:
Bo pomidorki rosną w doniczkach foliowych typu "zrób to sam" i już korzonki na podkładkę wyłażą ;) A na dworze w sumie rosną już 3 tygodnie i tylko dwa razy na noc je chowałem do domu.forumowicz pisze:Nie bardzo rozumiem ten pospiech. Jeśli dysponujemy rozsadą doniczkową a pojemność podłoża jest rzędu 0,5 l, to czy pomidor będzie w gruncie czy w doniczce na balkonie i tak, i tak rośnie . Co za sens narażać się na stratę sadzonek . Rzecz dla mnie nie do pojęcia .markpm pisze:Ktoś "ryzykuje" posadzeniem pomidorków jutro na południu Polski?
Ogród: Coś z niczego